-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvą sukrėtė žiauriai sumuštos nepilnametės istorija: pagelbėti 17-metei suskubo ir žinomi žmonės

Lietuvą sukrėtusi žiauriai sumuštos nepilnametės istorija nepaliko abejingų. Trečiadienio vakarą socialiniuose tinkluose išplito 17-metės merginos artimųjų prašymas padėti finansiškai, juo suskubo dalytis ir pramogų pasaulio atstovai. Istorijos sukrėsti žinomi žmonės jau kreipėsi pagalbos į teisininkus ir žada, kad ši istorija neliks užmirštyje.
Daina Bosas, Diana Vapsvė, Julija Žižė kviečia pagelbėti šiuo metu reanimacijoje gulinčiai 17-metei merginai iš Jurbarko
Daina Bosas, Diana Vapsvė, Julija Žižė kviečia pagelbėti šiuo metu reanimacijoje gulinčiai 17-metei merginai iš Jurbarko / 15min koliažas

Trečiadienio vakarą išplito šimtai žinomų žmonių raginimų nelikti abejingiems ir prisidėti prie nukentėjusios merginos gerovės.

„Baisus dalykas nutiko merginai. Stiprybės artimiesiems, o aš ir kitos moterys, turinčios auditoriją, stebėsime, kaip vyksta tyrimas ir kaip už tai prisiima atsakomybę įtariamasis. Tikrai nepamiršime. Širdis daužosi, čia yra šakės“, – socialiniame tinkle rašė Beata Tiškevič.

Agnės Papievytės nuotr./Beata Tiškėvič
Agnės Papievytės nuotr./Beata Tiškėvič

Padėti nukentėjusiai suskubo ir rinkodaros specialistas Saugirdas Vaitulionis bei Daina Bosas. Tragiškai istorijai nuaidėjus socialiniuose tinkluose, verslininkė suskubo ieškoti teisininkų, kurie padėtų šeimai siekti teisingumo. Jiedu taip pat kreipėsi į grožio kliniką, kad merginai pasveikus būtų suteikta visa reikalinga pagalba.

„Mes kartu su Daina Bosas jau kalbamės su keliais teisininkais, šiandien šis klausimas bus išspręstas, ir mergina bei jos šeima bus pasirūpinta tinkamai.

Merginai yra sumaitotas veidas, sulaužyta nosis, išmušti net 6 dantys – visa tai sutvarkyti kainuoja daugybę pinigų. Jau sutariau su viena grožio klinika, kuri sugrąžins gyvulio iš jos atimtą grožį. Laikykime kumščius! Tikiu, kad teisingumas nugalės ir viskas išsispręs taip, kaip turi“, – rašė S.Vaitulionis.

Asmeninio albumo nuotr./Saugirdo Vaitulionio gimtadienio akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Saugirdo Vaitulionio gimtadienio akimirka

„Šita istorija yra košmaras... Nepilnametė mergaitė reanimacijoje. „Kovotojas“, jaunos mergaitės žagintojas, bando sausas bristi iš balos. Viskas, ką galim padaryti mes, tai neleisti šiai istorijai nutilti ir reikalauti teisingumo jaunos merginos atžvilgiu, nes jos gyvenimas jau niekada nebebus toks pat.

Taip pat galim prisidėti finansiškai, nes merginos šeimai prireiks velniškai daug resursų tiek operacijoms, tiek teisininkų išlaidoms padengti“, – rašė modelis Karolina Toleikytė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Karolina Toleikytė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Karolina Toleikytė

Padėti merginai kvietė ir fotografas Deividas Bendžius. Kaip jis pabrėžė, kiekviena auka yra labai svarbi.

„Padėkit šiai jaunai merginai. Kodėl mes turim taisyti nevispročių, idiotų, šiukšlių, padugnių klaidas? Todėl, kad mes esam geresni už juos, mes turim širdis, kurios nori padėti kitiems. Žinau, kad mano draugų yra daug, kurie padės kiek galės. Pridėkite eurą ar du. Mums euras nereiškia nieko, o mergaitei reikš gyvybę ir gyvenimą. Sakau didelį ačiū visiems iš savo pusės“, – rašė D.Bendžius.

Asmeninio albumo nuotr./Deividas Bendžius
Asmeninio albumo nuotr./Deividas Bendžius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Diana Vapsvė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Diana Vapsvė

„Negaliu būti abejinga tokiom istorijomis, nes pati auginu mergaitę, kuri mums su vyru yra brangiausia šiame gyvenime. Dėl jos padaryčiau tikriausiai viską, kad apginčiau ir apsaugočiau. Ir kaip baisu suprasti, kad ne visada gyvenime gali tai padaryti....

Net bijau įsivaizduoti, ką šiuo metu išgyvena mergaitės tėtis, kokių baisių minčių jam kyla ir kaip sunku jas pažaboti išsaugant blaivų protą. Linkiu daug stiprybės mergaitei, tėčiui ir draugams“, – rašė dizainerė Daina Vapsvė.

Sukrėsta Jurbarke sumuštos merginos istorija liko ir dizainerė Julija Žižė.

„Kas čia per nenormalus, atitrankytomis smegenimis nevisprotis? Aš pakraupusi, man šiurpsta oda skaitant. Ir rimtai paklausiu Jūsų dabar, jei tai būtų Jūsų ar mūsų šeimoje tokia istorija, ar būtų labai blogai, jei padarytume atkirtį, na, taip paprastai pagavus – akis už akį?“ – rašė Julija Žižė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Julija Žižė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Julija Žižė

Motinos mergina neteko sulaukusi vos trijų metų – mama žuvo avarijoje. Vyrui dukrą užauginti padėjo jo sesuo bei vaiko močiutė.

„Mergina buvo stipri. Visada besišypsanti, maloni, skleidžianti aplinkui save meilę, džiaugsmą, šilumą. Niekada nesiskundžianti, trykštanti jaunatviška energija. Mokėsi gerai. Mylima mokytojų, draugų, klasės draugų ir, žinoma, tėvo, šeimos narių ir giminaičių“, – dalijasi merginos artimoji.

Galintys ir norintys padėti galite pasidalyti šia mano žinute arba prisidėti finansine parama pervedant lėšas į paramos sąskaitą. Tėtis Dainius Sandargas, LT 6373000 1010 228 9496 arba Karolis Sandargas, PayPal, sandargas.karolis@gmail.com paskyroje galite parašyti PARAMA (mes esame vieni artimiausių giminaičių)“, – rašo artimoji pagalbos prašyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius