Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviško humoro legendų šou Palangoje: bilietai nuo 20 eurų, pokštai kaip prieš 20 metų

Garbaus amžiaus publika ketvirtadienio vakarą užpildė daugiau nei pusę Palangos koncertų salės. Jie susirinko pažiūrėti nuo jaunų dienų juos juokinusių humoristų kvartetą, surengusį anekdotų ir estrados dainų vakarą „Humoro Grand Show“.
Žiūrovai renkasi į „Humoro Grand Šou“ Palangoje
Žiūrovai renkasi į „Humoro Grand Šou“ Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Humoras Palanga

Publika buvo nekantri. Šou turėjo prasidėti 20 val., ir praėjus vos 4 minutėms nuo numatytos pradžios dalis salės ėmė nekantriai ploti, ragindama atlikėjus greičiau žengti į sceną.

Gal ir nereiktų stebėtis, nes bilietų kainos į šį renginį pakankamai nemažos, pigiausių vietų parteryje kaina prasidėjo nuo 20 eurų, o geriausiųjų kaina siekė ir iki 40. Turbūt tai priežastis, kodėl beveik pusę salės sudarė tuščios vietos.

Jei kas į šį renginį eitų tikėdamiesi išgirsti ką nors naujo, smarkiai nusiviltų, pagrindinė anekdotų tematika nesikeičia dešimtmečius: blondinės, uošvienės, gruzinai, suvalkiečiai ir Petka su Čepajevu.

Tiesa, vienintelis Raimondas Bingelis nors kiek savo programą pasistengė pritempti prie aktualijų, pradėjęs pasirodymą kalba apie premjerą Skvernelį ir planus įvesti automobilių mokesčius.

„Klausyk, o pėstieji juk irgi eismo dalyviai, o kodėl jiems mokesčiai nenumatyti? – dviejų draugų pokalbį imitavo R.Bingelis. – Tu neskubėk, Skvernelis su vairuotojais užbaigs ir tada... nu va, viską supratot.“

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Raimondas Bingelis
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Raimondas Bingelis

„Aišku, pirmiausia kirs per pačius neturtingiausius. Aišku, iš jų nedaug ką paimsi, bet užtat jų daug“, – tęsė jis.

Po to prasidėjo gana keistas performansas, kai R.Bingelis paprašė atsukti šviesas į publiką, o tada ėmė klausinėti ir užsirašinėti dalyvių vardus.

„Pelargonija? Pelargonija, o kiek dienų jūs geriat? – paklausė jis, o nutilus juokui pridūrė. – Nes gi pelargonijas laistyt dažnai reikia.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žiūrovai renkasi į „Humoro Grand Šou“ Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žiūrovai renkasi į „Humoro Grand Šou“ Palangoje

Humoristas pažadėjo užsirašyti visų salėje buvusių žmonių vardus ir po kelių minučių dalis net patikėjo, kad jis išties tam pasiryžęs. „Gal jau užteks“, – girdėjosi murmesys.

Tada jis paaiškino, kad dabar kvies vardais ir anekdotus pasakos kiekvienam asmeniškai, nes po vieno pasirodymo ir pokštų apie neištikimybę, sulaukė vyriškio nuostabos: „O iš kur jūs viską apie mane žinot?“

Lietuviško humoro legendų šou akimirkos – galerijoje:

Tada jau sekė tradiciniai anekdotai. Po vieno nepavykusio pokšto nesėkmę pripažino ir pats R.Bingelis: „Nu čia toks, joo“. O štai anekdotų karalius Raimondas Šilanskas po pokštų, iš kurių niekas nesijuokė, pareikšdavo: „Nebūtina anekdoto suprast iškart“.

Jis pasiskundė, kad rusų publika paprastesnė, jiems užtenka pasakyti trumpą pokštą ir visi kvatoja.

„Pavyzdžiui, skambutis, tėvai skambina blondinei, dabar sužinojom, vestuvės tavo buvo, tėvų nepakvietei, – pabandė ir jis trumpai pajuokauti. – Aha, o kai jūs ženijotės, manęs irgi nepakvietėt.“

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Raimondas Šilanskas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Raimondas Šilanskas

Beje, Artūro Orlausko ir R.Šilansko duetas pastaruosius metus dažnai rengia turus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje gyvenantiems lietuviams.

„Ai va, dar vieną seną prisiminiau“, – sakė anekdotų karalius ir ėmė pasakoti apie gruziną.

O štai rečiau scenoje išvystamų R.Bingelio ir A.Zavaliausko įgūdžiai kiek prarasti, be lapelių jie neišsivertė. Bet net ir su jais porą anekdotų pamiršo bepasakodami, stojo nejauki pauzė, kol humoristai ieškojo tęsinio paruoštukuose.

Visgi, A.Zavaliauskas bent puikiai jautė, kokiai publikai kalba ir, nors anekdotų apie Petriuką netrūko, didžiausias dėmesys skirtas su ligoninėmis ir medicina susijusiems juokams.

O renginio vedėja Apolionija Zizirskienė pabaigoje priminė, kad visi scenoje buvę humoristai mielai pasirodys ir privačiuose renginiuose, vestuvėse, gimtadieniuose, įmonių vakarėliuose.

„Tik laidotuvėse ne. Grajindavom anksčiau ir laidotuvėse, bet per vienas, kai užgrajinom, tik uošvė iš karsto drybt. Tai nebekviečia mūsų nuo tada“, – pasirodymą užbaigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius