-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių kilmės aktorė Rūta Gedmintas vaidina spektaklyje apie grupę „The Beatles“

Lietuvių kilmės britų aktorei Rūtai Gedmintas atiteko vaidmuo spalio pradžioje Londone pradėtame rodyti spektaklyje „Foninis ritmas“ (angl. „Backbeat“), pasakojančiame apie ankstyvąsias legendinės grupės „The Beatles“ dienas.
„The Beatles“
„The Beatles“ / „Scanpix“ nuotr.

Spektaklis, pastatytas Londono Vestendo „Duke of York“ teatre, atskleidžia istoriją, kaip pirmieji grupės nariai Johnas Lennonas, Paulas McCartney, George'as Harrisonas, Pete'as Bestas ir Stuartas Sutcliffe'as iš Liverpulio vyksta į Hamburgą, bandydami pagauti sėkmę, rašoma spektaklio tinklalapyje.

R.Gedmintas atiteko vokiečių fotografės Astrid Kirchher, užmezgusios romaną su tuometiniu „Beatles“ bosistu S.Sutcliffe'u, vaidmuo. Jis netrukus paliko grupę, norėdamas tapti dailininku, ir, būdamas 21-erių, mirė.

„Aš peržiūrėjau visas jos nuotraukas, nes nuotraukos, kurias žmonės padaro, pasako labai daug apie jų charakterį, ką fotografuojantysis randa gražaus kituose žmonėse. Tai labai padėjo. Aš peržiūrėjau daug dokumentinės medžiagos, perklausiau interviu“, – portalui divamag.co.uk sakė lietuvių kilmės aktorė.

Pati aktorė prieš keletą metų interviu „Lietuvos rytui“ sakė, kad jos tėvas yra gimęs Kaune ir paauglystėje išvykęs iš Lietuvos, o motina – anglė.

R.Gedmintas baigė prestižinę „Drama Centre London“ dramos mokyklą. Ji žinoma iš vaidmenų TV serialuose „Tiudorai“, „Bordžijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius