Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvoje plinta kapų plėšimo epidemija

Tolimųjų reisų vairuotas – profesija, susijusi su didele rizika gyvybei, tykančiomis profesinėmis ligomis ir socialiniu nesaugumu. Keliasdešimties tonų krovinius vežančius vairuotojus apdraudžia darbdaviai, tačiau tie draudimai nuo nemalonumų gelbsti pačius darbdavius. Po maitintojo mirties artimieji dažniausiai lieka pamiršti kapstytis varge.
Visų šventųjų dieną ir per Vėlines žvakutes prie neatpažintų palaikų kapų uždegs nebent geros valios žmonės.
Visų šventųjų dieną ir per Vėlines žvakutes prie neatpažintų palaikų kapų uždegs nebent geros valios žmonės. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmasis reisas naujame darbe tolimųjų reisų vairuotojui Rimvydui Jackevičiui buvo ir paskutinis. Keturiasdešimtmečio vyro mirtis neaiškiomis aplinkybėmis jo šeimai tapo tik vargų pradžia. Negana to, kad kažkur klaidžiojo urna su palaikais ir net penkias dienas vėlavo į laidotuves, žalos atlyginimo procese teks įrodinėti, kad komandiruotė užsienyje taip pat yra darbas. Apie tai žurnalistė Rūta Sinkevičienė.

Kita tema. Archeologai perspėja apie prasidėjusią senųjų kapinynų plėšimo epidemiją. Šiemet nusiaubti Vakarų Lietuvos archeologijos paminklai, kiek anksčiau iškasinėti Rytų  Lietuvos pilkapiai.

Lobių ieškotojais pasivadinę dešimtys asmenų internete nevaržomai pardavinėja iškasinėtas relikvijas. Nors įstatymai draudžia tokią prekybą, pareigūnams įkliuvo tik keli kapų plėšikai. Nelegali archeologinių radinių rinka klesti, juo labiau kad ja domisi ir valstybiniai muziejai. Zigmo Zaikino parengta tema.

„Žurnalisto tyrimas“ – lapkričio 3 d., antradienį, 21.10 val. per LTV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius