-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos scenos netektys: išėjo, bet liko amžinai (nuotraukos)

Trečiadienį užgesus legendinės grupės „Vairas“ lyderiui Edmondui Čivinskui, Lietuvos estrados scena neteko dar vieno dainininko, kuris paliko ryškų indėlį šalies muzikos istorijoje. Per pastaruosius metus Anapus iškeliavo ir daugiau Lietuvos scenos korifėjų, kurių dainos dar ilgai džiugins ištikimus gerbėjus.
Rolando Janavičiaus atminimui skirto koncerto akimirka
Rolando Janavičiaus atminimui skirto koncerto akimirka / „Scanpix“ nuotr.

Šalies melomanams teko atsisveikinti su fantastiškiausiu maestro Vytautu Kernagiu, auksinio balso dainininke Janina Miščiukaite, gerbėjų aukštintu Rolandu Janavičiumi, muziką išties mėgusiu Alvydu Lukoševičiumi-Obuoliu...

2007-ųjų liepos pirmąją Klaipėdoje kovą su klastingu vėžiu pralaimėjo optimizmu ir vidine energija švytėjęs dainininkas Rolandas Janavičius. Legendinėje grupėje „Rondo“ išgarsėjęs atlikėjas vėliau pradėjo solinę karjerą ir turėjo daugybę gerbėjų. Deja, R.Janavičiaus planus sugriovė ne vienus metus kankinęs pirmiausia nosiaryklės, o vėliau ir skrandžio bei žarnyno vėžys. Pirmą kartą šią ligą nugalėjęs, dainininkas grįžo į sceną ir aktyviai gyveno viešąjį gyvenimą, kol vėžys atsinaujino ir privertė solistą pasiduoti.

Labai netikėtai 2008-ųjų vasario 20 dieną Lietuva turėjo atsisveikinti su estrados scenos karaliene Janina Miščiukaite. Su vidaus organų vėžiu tyliai kovodama dainininkė sėkmingai ištvėrė žarnyno operaciją, tačiau po kurio laiko sveikata staiga pablogėjo ir vos per kelias dienas estrados primadona užgeso.

Žavioji dainininkė buvo pirmoji Antano Šabaniausko premijos laimėtoja, 2007-aisiais išrinkta „Šlagerių karaliene“, pripažinta Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo ordino kavaliere.

Vos po mėnesio Lietuvą sukrėtė dar viena netektis – 2008 metų kovo 15-ąją negailestingos ligos gniaužtuose mirė dainuojamosios poezijos pradininkas, charizmatiškasis dainininkas Vytautas Kernagis. Talentingo menininko gyvybę pasiglemžė ilgai kankinęs skrandžio vėžys.

V.Kernagis 1995 m. buvo apdovanotas Antano Šabaniausko muzikos premija, 2000 m. gavo „Bravo“ statulėlę, 2002 m. apdovanotas Gedimino 4-ojo laipsnio ordinu. Prezidentas Valdas Adamkus 2002 m. už nuopelnus Lietuvai maestro įteikė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžių, o 2007-ųjų gruodį V.Kernagis buvo apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija už populiariosios kūrybos profesionalumą ir artistiškumą.

2008-ųjų birželio 28 dieną Anapus iškeliavo dainininkas Alvydas Lukoševičius-Obuolys, estrados scenai atidavęs trisdešimt savo gyvenimo metų. Populiarių šlagerių kūrėjas, vėliau savo muzikinį žvilgsnį nukreipęs į džiazą, dvidešimt metų kovojo su cukriniu diabetu. Ši liga išsekino menininko kūną – savo namuose jam staiga sustojo širdis.

Trečiadienį po pietų užgesus grupės „Vairas“ lyderio E.Čivinsko gyvybei ši žinia Lietuvos muzikos scenos gerbėjus taip pat itin nuliūdino. Tačiau tiek Edmondas, tiek kiti Anapus iškeliavę mylimi dainininkai liks gyvi savo dainomis amžinai...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius