Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londonas antrus metus iš eilės išrinktas pasaulio mados sostine, tam įtakos turėjo ir stilingoji Kembridžo hercogienė Catherine

Antrus metus iš eilės Londonas paskelbtas pasaulio mados sostine. Šiemet Londonas ir vėl antroje vietoje paliko anksčiau šiuo titulu besididžiavusį Niujorką, rašo „The Daily Mail“.
Kembridžo hercogienė Catherine
Kembridžo hercogienė Catherine / „Scanpix“ nuotr.

Trečioje vietoje liko Barselona, toliau rikiavosi Paryžius ir Madridas. Madingiausių pasaulio miestų sąrašą sudarė „Global Language Monitor“. Atliekant šį tyrimą buvo remiamasi mados tinklaraščiais, garsiausiais mados žurnalais, interneto žiniasklaida ir kitais šaltiniais.

„Pasirodo, Kate Middleton daro labai didelę įtaką įsivaizduojant, kas yra britiška mada. Kalbant apie aukštąją madą, Paryžius yra numeris vienas, tačiau apie kitus miestus kalbama kur kas dažniau“, – tyrimo rezultatus komentavo „Global Language Monitor“ prezidentas Paulas Payackas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kate Middleton su sužadėtiniu princu Williamu
Kate Middleton ir princo Williamo sužadėtuvės

Analitikai teigia, kad Londonui pelnyti šį titulą labai padėjo Kembridžo hercogienė Catherine, garsėjanti savo nepriekaištingu stiliumi. Nors Londono olimpiada ir nėra susijusi su mada, tačiau net ir per sporto šventę buvo pagerbta ši sritis – per uždarymo ceremoniją pasirodė garsiausi Didžiosios Britanijos supermodeliai Kate Moss, Naomi Campbell, Agyness Deyn ir kt.

Catherine įtaka madai prasidėjo dar 2007-aisiais. Tuomet per savo 25-ąjį gimtadienį būsimoji princo Williamo žmona vilkėjo suknelę iš „Topshop“, kuri kainavo tik 40 svarų sterlingų. Pasirodžius nuotraukoms, kuriose Catherine buvo pasipuošusi šia suknele, iš parduotuvių ji buvo išpirkta per 24 valandas.

Mėlyno šilko suknelė, kuria Catherine vilkėjo per sužadėtuves su princu Williamu, taip pat buvo staiga išparduota. Originalas kainavo 385 svarus, tačiau netrukus pasirodė ir identiškos suknelės kopijos pigesnėse parduotuvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius