-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Petruškevičius parodė Kalėdoms papuoštus namus: „Žaisliukai – tik stikliniai, jokios plastmasės“

Gruodžio mėnuo floristui Mantui Petruškevičiui – pats darbymetis. Tačiau sukūręs ne vieną įspūdingą dekorą, papuošęs šimtus svetimų eglučių, jis nepamiršo šventinės atmosferos sukurti ir savo namuose Vilniuje.
Mantas Petruškevičius
Mantas Petruškevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savo namus M.Petruškevičius papuošė prieš savaitę – čia sužibo aukštas ir plačių šakų kėnis. Visgi salono „Flower Couture by Mantas Petruškevičius“ įkūrėjas pripažįsta, kad eglė namuose jam – tik simbolis.

„Man ji nėra labai reikalinga, tai tik šventinis simbolis. Dirbu su dekoracijomis, tad nuo papuošimų esu maloniai persisotinęs“, – šypsosi garsus floristas.

Nusipirkti kėnį M.Petruškevičius nusprendė dėl paprastos priežasties – medis reikalauja mažai priežiūros. Tad gruodžio mėnesį, kai laiko beveik nėra, tai tampa lengva išeitimi.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius

Jį floristas padabino per ilgus metus sukauptais stikliniais žaisliukais. Didžioji dalis – draugų dovanoti, o kitus Mantas Petruškevičius įsigijo įvairių kelionių metu. Ant įspūdingo medžio taip pat kabo netikrų perlų girliandos.

„Labai nemėgstu plastmasės, tad žaisliukai privalo būti tik stikliniai. Jau geriau mažiau, bet tik stikliniai – jie skleidžia visiškai kitokią energiją. Tik, žinoma, Lietuvoje nusipirkti gražius žaisliukus nėra lengva“, – 15 min sako floristas.

Eglių papuošimus Mantas Petruškevičius stengiasi priderinti prie interjero. Kaip pats sako, svarbu nepersistengti, todėl jis nemėgsta daug skirtingų spalvų ar formų žaisliukų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Manto Petruškevičiaus Kalėdos
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Manto Petruškevičiaus Kalėdos

Visai kitokiomis emocijomis jis laukia švenčių gimtajame Kaune. Tėvų ir senelių namuose eglės puošiamos senais, net kelis dešimtmečius skaičiuojančiais žaisliukais.

„Labai laukiu pamatyti tėvų ir senelių eglutes, kurios sugrąžina tiek daug prisiminimų. Tiesą sakant, jeigu turėčiau galimybę, ir pats puoščiau eglę tarybiniais, senais, aptrankytais žaisliukais“, – pripažįsta Mantas.

Šeimos tradicijos – itin tausojamos

Į gimtąjį Kauną šventėms grįžtantis M.Petruškevičius džiaugiasi, kad artimieji iki šiol laikosi griežtų tradicijų. Vyras juokiasi, kad Kūčių stalas neįsivaizduojamas be tradicinių lietuviškų patiekalų ir itin mėgstamos silkės.

„Tik pagalvojęs apie šventes, aš prisimenu savo nuostabius senelius. Jie gyvena netoli miško, tad ryte pro langus žiūrėdavome į apsnigtus medžius, o Kūčių vakarą keliaudavome į nuostabią Kazlų Rūdos bažnyčią. Visgi labiausiai atmintyje įsirėžė tas išskirtinis Kūčių kvapas, sumišęs su namų jaukumu. Dar niekada jų nesu minėjęs atskirai nuo šeimos, visgi per Kalėdas, pavalgęs šventinius pusryčius, dažniausiai išvykstu pas draugus“, – pasakoja Mantas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius

Paklaustas apie dovanas M.Petruškevičius nusijuokia. Norintys jį nustebinti galėtų įteikti taip mėgstamas žvakes, nors jis kelis sykius pabrėžia – švenčių metu svarbiausia žmonės.

„Šventė, emocija, žmonės šalia yra žymiai svarbesni“, – akcentuoja Mantas.

Išskirtinai savo draugams ir išsipildžiusioms svajonėms M.Petruškevičius dėkingas ir už šiuos metus.

„2017-ieji man buvo itin energingi, kupini staigmenų metai. Džiaugiuosi, kad atidariau savo vardinį saloną, apie kurį labai ilgai svajojau. Šie metai atnešė daug kokybiškų ir gerų žmonių. Praėję metai – tikrai geri. Jei ir ateinantys būtų tokie pat, būčiau labai laimingas“, – sako vyras, atskleidęs, kad Naujuosius metus minės Šveicarijoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Įspūdingą eglę namuose papuošę Patricija ir Ali Gadžijevai: „Saugome ją tarsi žandarai“

TAIP PAT SKAITYKITE: Vaida Skaisgirė su sūnumi Atu papuošė Kalėdų eglę: „Sukūrėme miško motyvą svetainėje“

TAIP PAT SKAITYKITE: S.Vaitulionio namus papuošė 2,5 metro eglė: „Juk mano negali būti prastesnė už Katedros žaliaskarę“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius