Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

M.Petruškevičius pasibaisėjęs – suniokotos jo kurtos dekoracijos: „Tai rodo tautos mentalitetą“

Naktį iš penktadienio iš šeštadienį paryčiais vandalai nusiaubė sostinės desertinės „Sugamour“ lauko dekoracijas. Jau ne vieną sezoną vilniečius ir miesto svečius desertinės eksterjeras maloniai stebina stilisto Manto Petruškevičiaus kurtais darbais. Tačiau savaitgalį pradėti kalėdiniai papuošimai nespėjo būti užbaigti – per naktį grožis buvo suniokotas.
Mantas Petruškevičius
Mantas Petruškevičius / 15min montažas

„Mane stebina, kad kai užsienyje – Paryžiuje, Londone, bet kur, ten pagrindinėse gatvėse viskas išpuošta daug brangiau, prabangiau ir niekas to neniokoja. Visi džiaugiasi, fotografuojasi ir nelaužo. O Lietuvoje turbūt mes turime tų žmonių, kurie turbūt per anksti iš kalėjimo paleisti“, – 15min kalbėjo M.Petruškevičius.

Tačiau ar čia tik šalies problema? Juk visur panašių atvejų pasitaiko.

„Tokie atvejai parodo tautos mentalitetą. Gink Dieve, nesakau ant visos Lietuvos, tai tik mažas sraigtelis, tačiau kaip elgiasi tam tikra dalis žmonių iš tam tikrų šeimų yra – nesuvokiama. Manau, viskas priklauso nuo tėvų auklėjimo, nes iš normalios šeimos žmogus grožėsis, o ne laužys“, – 15min sakė stilistas.

Jis sako su panašiu atveju, kai buvo suniokota jo kūryba, susiduria pirmą kartą. „Tai pirmas kartas, o čia – dar miesto centre! Mane tai labai nemaloniai nustebino“, – kalbėjo M.Petruškevičius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius

Jis tikina visuomet besirenkantis įdomesnes, stilingesnes, ne pigiai atrodančias dekoracijas, o tai galbūt kai kuriuos vandalus galėjo tik dar labiau masinti.

„Nesinori bijoti, kad štai kažkas gatvėje nuvogs skambaliuką, kuris kainuoja 200 eurų. Taip, jie yra brangūs, metaliniai, naudojami laivuose, atsivežėme juos iš Italijos. Tie dalykai brangūs, tačiau juk gražu. Norisi padaryti taip, kad ir žmonės turėtų kuo grožėtis, todėl ir pasitikime. Deja, šis atvejis parodė kitaip“, – nusivylimo neslėpė M.Petruškevičius.

Kol kas dar nėra tiksliai žinoma, kas tiksliai padarė nusikaltimą, tačiau iš vaizdo stebėjimo kamerose užfiksuotų įrašų matyti, jog dekoracijas tyčia buvo sugadintos dviejų jaunuolių, spėjama, paauglių.

„Ateina kažkoks idiotas paauglys, kuris turbūt yra iš kažkokios asocialios šeimos ir viską ištranko. Tai neįtikėtina! Tokius žmones reikėtų sumesti į tas vietas, kur jiems ir priklauso būti“, – kalbėjo M.Petruškevičius.

Desertinės lauko dekoracijomis jis rūpinasi jau nebe pirmus metus, kas sezoną čia vis atnaujina išorinę, fasado sieną. Čia jau yra žydėję ir sakuros, ir kiti sodai, praėjusią žiemą praeivius džiugino stilingi kalėdiniai papuošimai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vandalai naktį išspardė restorano „Sugamour“ Kalėdų dekoracijas, kurias kūrė M.Petruškevičius

„Kiekvieno sezono metu pasistengiame, kad čia būtų įspūdingiausios dekoracijos. Man labai smagu, kad jos patinka žmonėms, pats labai džiaugiuosi galimybe, kad galima taip gražiai papuošti miestą. Todėl ūpo puošti ateityje man tikrai nenumušė. Dabar sutvarkysime, o jei pasikartos dar kartą – žiūrėsime. Norisi gražaus miesto. O čia... nemalonu, taip, tačiau čia tik maži menkniekiai“, – sakė jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Suniokotos kalėdinės dekoracijos
Luko Balandžio / 15min nuotr./Suniokotos kalėdinės dekoracijos

Pasak „Sugamour“ rinkodaros vadovės Marijos Malkauskienės, penktadienį desertinė buvo uždaryta maždaug vidurnaktį, viskas buvo palikta tvarkingai. O atėjusi ryte darbuotoja pamatė vandalų nusiaubtus papuošimus.

„Nėra suniokota viskas, tačiau apspardyti specialiai mums pagal užsakymą gamintų briedžių ragai, nuimti metaliniai varpeliai. Žalą dar skaičiuojame, tačiau ji siekia apie 500 eurų“, – kalbėjo ji.

Pasak jos, papuošimai iki galo dar nebuvo baigti, galutinis dekoras turėjo būti pristatytas pirmadienį. „Labai apmaudu. Žmonės jau mūsų klausia, kada bus kitos dekoracijos, kada vėl ką naujo įdomaus sugalvosim, visiems tai buvo džiaugsmas“, – pasakojo M.Malkauskienė.

Dar anksčiau desertinei dėl panašių atvejų teko patirti nuostolių: vandalai vasarą buvo išrovę lauko gėles, pavogę lauko staliukus. Tačiau tuomet į policiją jie nesikreipė. Priešingai nei dabar.

„Atvyko policija, tačiau jie pasakė, kad čia per didelė žala, iškvietėme kriminalistus. Atsukę kameras matome, kad tai tai tyčinis nusikaltimas“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius