Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcija“ 19-ąjį kartą Vilniuje subūrė stilingiausius svečius

Vilniuje penktadienio vakarą prasidėjo jau 19-ąjį kartą vykstantis festivalis „Mados infekcija“. Mados pasauliui neabejingi svečiai rinkosi žiūrėti naujausių dizainerių kolekcijų, o taip pat pademonstruoti ir savo išskirtinio stiliaus.
„Mados infekcijos“ svečiai
Svečiai / 15min.lt nuotr.

Pirmoji ir ne mažiau svarbi „Mados infekcijos“ dalis – stilingi festivalio žiūrovai. Dauguma jų, vos tik atėję, tradiciškai atiduoda duoklę fotografams, pozuodami prie fotosienelės.

VIDEO: Mados pasauliui neabejingi svečiai rinkosi į 19-ąją „Mados infekciją“

Į „Mados infekciją“ Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė atvyko pasipuošusi Agnės Kuzmickaitės kurta suknele. Moteris teigė, kad vakarui greit pasiruošė, į pagalbą pasitelkė ir makiažo specialistus.

„Suknelė – iš būsimos kolekcijos. Agnė ją sukūrė man šiam vakarui, bet bus ateityje vienoje iš jos kolekcijoje. Dizainerę inspiravo tema „Release the beast“, – 15min sakė Indrė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Mados infekcijos“ svečiai
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė

Nors „Mados infekcijoje“ dauguma svečių bando nustebinti išskirtiniais stiliaus viražais, Asta Valentaitė pasirinko „patikrintą variantą“.

„Dėviu „Dior“ kelnes, „Balmain“ marškinėlius, „Chanel“ švarkelį. Tai, ką turėjau spintoje, sukomplektavau ir paskutinę akimirką užsidėjau. Nenorėjau čia kažkuo nustebinti, pasirinkau derinuką, kurį puikiai jau žinau, kad tinka“, – šypsojosi Asta.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Mados infekcijos“ svečiai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Asta Valentaitė ir Mantas Petruškevičius

15min kalbintas Mantas Petruškevičius buvo atviras: „Į Mados infekciją“ einu jau dešimt metų, todėl, ką apsirengti, jau nebėra galvosūkis. Nelabai tai sureikšminu. Man svarbiausia, kad būtų patogu.“ Mantas teigė, kad tai vienas geriausių mados renginių ir publika tikrai stengiasi jame neblogai pasirodyti.

M.Petruškevičius sakė laukiantis šviesaus atminimo Egidijaus Sidaro kolekcijos pristatymo. „Labai bus įdomu pamatyti draugo kolekciją. O taip pat palaikyti jaunuosius talentus, kurių šį vakarą netrūks.“

Kasmet savo apsirengimu stebintantis Aleksandro Pogrebnojaus brolis Stasys Purys ir šiemet traukė susirinkusiųjų akis. Menininkas ant savo kūno pats nusipaišė arterinę sistemą.

„Jau paskutinius 6 metus bandau nustebinti. Šįkart irgi eksperimentuoju. Ant mano kūno – arterinė sistema. Žaidžiu. Šis renginys darosi truputį nuobodus, nes žmonės labai rimtai į jį žiūri. Jeigu ateini žiūrėti kolekcijų, tai ir žiūrėk, o ne save rodyk. O visi taip persistengia, perlenkia lazdą“, – sakė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ „Mados infekcijos“ svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ „Mados infekcijos“ svečiai

Bet juk ir pats į save atkreipia dėmesį... „Aš specialiai taip darau. Aš noriu inovatyvumo, kad žmonės eksperimentuotų, o ne darytų tai, ką daro kasdien. Kodėl gi nepadarius kažko įdomesnio, kūrybingesnio ir linksmo. Kokia prasmė būti kaip visi“, – 15min sakė Stasys Purys.

Marija Palaikytė pasipuošė savo kurtu kostiumėliu – suknele su švarkeliu.

„Pasisiuvau būtent „Mados infekcijai“. Norėjau kažko žaismingo, stengiausi prisiderinti prie temos. Man šis renginys yra žaismingas, jaunatviškas, kuris švenčia veržlias tendencijas, drąsesnius sprendimus. Tad ir mano kostiumėlis toks – su taškiukais, juostomis, kurios primena gal ir tautinį kostiumą, su įdomiais kirpimais“, – 15min kalbėjo M.Palaikytė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ „Mados infekcijos“ svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Marija Palaikytė

Žavingai ūsus užraitęs Linas Adomaitis nuo galvos iki kojų pasirinko lietuvių dizainerio Giedriaus Šarkausko kūrybą.

„Vilkiu savo mylimiausio dizainerio dovaną – kostiumą iš juodo lino. Esu visas lininis.“ Su Linu į mados festivalį atėjusi jo žmona Irma pasirinko madingų dryžuotų marškinių ir kelnių derinį.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ „Mados infekcijos“ svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Linas ir Irma Adomaičiai

Gerai nusiteikęs Robertas Kalinkinas žibėjo auksu. „Derinau du dalykus – auksinius batus prie auksinės maikės. Buvo „labai sunku“, derinau lygiai 20 minučių. Į šį renginį atėjau tiesiai po darbų, tiek to laiko ir buvo pasiruošimui. Tačiau, žinoma, būna atvejų, kai užtrunku ilgiau.“

Klausiamas, ko tikisi iš šio vakaro, dizaineris teigė, kad labai nori išvysti jaunųjų kūrėjų darbus. „Labai tikiuosi maloniai nustebti. Juos labai palaikau. Tarp kūrėjų yra draugiškas, palaikantis ryšys.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ „Mados infekcijos“ svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Robertas Kalinkinas

Moteriškai rokerišką stilių pasirinkusi Kamilė buvo atvira – puošėsi iš „second hand“ asortimento. Ją atlydėjęs grupės Ba. gitaristas Simonas Motiejūnas pasirinko vyrišką eilutę.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Mados infekcijos“ svečiai
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Simonas ir Kamilė

Festivalyje sutikta jaunųjų mados dizainerių pora, kaip jie patys teigė, išžengė iš undergroundo. „Šį vakarą padedame savo draugams, o rinkdamiesi aprangą sau tarėmės vienas su kitu.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ „Mados infekcijos“ svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ „Mados infekcijos“ svečiai

Penktadienio vakarą ant festivalio „Mados infekcija“ podiumo savo kolekcijas pristatė: Nikė Kotryna Kvedarauskaitė, Laura Dailidėnienė, Morta Nakaitė, „2RU2RA“, Klaudia Markiewicz (Lenkija), Kristina Kruopienytė, Vaida Januškevičiūtė, „Upcycled by LT x Thom Bara“.

Čia taip pat buvo parodyta paskutinė sausio pabaigoje Anapilin iškeliavusio Egidijaus Sidaro kolekcija „Miesto pulsas“. Joje buvo demonstruojami vyrams skirti laisvalaikio drabužiai.

Festivalio svečiai – fotogalerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius