-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madų šou puošęs M.Petruškevičius: apie J.Statkevičių ir įspūdingą žiedų skaičių

Trečiadienio vakarą praūžęs Juozo Statkevičiaus 2022-ųjų pavasario ir vasaros „couture“ kolekcijos pristatymas nepaliko ypatingų. Tačiau svarbūs buvo ne tik gėlėti dizainerio kūriniai, bet ir visuma, prie kurios prisidėjo Mantas Petruškevičius. „Kad ir koks Juozas bebūtų reiklus, jis visada surenka tinkamą komandą“, – apie darbo procesą 15min kalbėjo įspūdingą žiedų skaičių renginiui panaudojęs floristas.

Trečiadienio vakarą dizaineris Juozas Statkevičius savo kūrybos gerbėjus po pertraukos pagaliau vėl pakvietė į gyvą reginį Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“, mat pastaruoju metu, planus sujaukus koronavirusui, kolekcijų pristatymus dizaineriui tekdavo organizuoti virtualiu būdu.

2022-ųjų pavasario-vasaros couture kolekcijos pristatymas buvo išties įspūdingas. Neįprastas muzikinis takelis – vien tik prancūziška muzika, ištaigingos puokštės, kurias sukūrė ir išpildė gėlių couture kūrėjas, floristas-dekoratorius Mantas Petruškevičius. Visa tai – J.Statkevičiaus fantazijos labirintų harmonija ir susiliejimas su gamta.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Juozo Statkevičiaus 2022 m. pavasario/vasaros „haute couture“ kolekcija
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Juozo Statkevičiaus 2022 m. pavasario/vasaros „haute couture“ kolekcija

Ištaigingas puokštes aukštosios mados renginiui kūręs floristas-dekoratorius Mantas Petruškevičius 15min pasakojo, kad dirbant kartu su Juozu Statkevičiumi visas kūrybinis procesas buvo išties sklandus.

„Kad ir koks Juozas bebūtų reiklus, jis visada surenka tinkamą komandą. Manau, jeigu komandoje dirba profesionalai, viskas vyksta puikiai. Kadangi savo žmonėmis jis pasitiki, jokių ginčų nekyla“, – sakė M.Petruškevičius ir prasitarė, kad į pats J.Statkevičiaus kolekcijos pristatymus vaikšto jau nuo 18-kos metų.

Paklaustas, kiek gėlių buvo panaudota daugeliui žadą atėmusioms puokštėms, M.Petruškevičius neslėpė – jeigu reikėtų suskaičiuoti visas, būtų iki 5 tūkstančių žiedų.

„Dominavo hortenzijos ir bugenvilijos. Taip pat buvo galima pamatyti rožių, irisų, orchidėjų, lelijų. Dėl natūralumo naudojau ir medžių šakas. Podiumą puošusių gėlių aukštis siekė tris metrus“, – pasakojo floristas-dekoratorius M.Petruškevičius.

Floristas neslėpė gerų emocijų ir tikino vakaro ypatingai laukęs. Pasak Manto, visada įdomiausia pamatyti tai, kaip šou įvertins publika.

„Rezultatą mačiau dar prieš patį šou, tačiau visada smagu pamatyti žmonių emocijas“, – sakė jis.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius, Marija Palaikytė
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius, Marija Palaikytė

M.Petruškevičius neslėpė džiaugsmo, kad J.Statkevičiaus kolekcija po pertraukos vėl pristatoma gyvai.

„Atėjome pas labai talentingą kūrėją, todėl nuotaikos puikios. Džiaugiuosi, kad buvo galimybė čia ateiti. Manau, visi džiaugiasi, kad pagaliau atėjo į šou, o ne reikia sėdėti namie užsidarius“, – pridūrė M.Petruškevičius.

VIDEO: Į Statkevičiaus šou susirinkę svečiai džiaugėsi galimybe: „Būti renginyje dabar įgavo visai kitą prasmę“

Šios kolekcijos idėja netikėta net pačiam dizaineriui J.Statkevičiui. Pirmąsyk per visą kūrybos laikotarpį kūrėjas ėmėsi floristinio motyvo. Kaip sakė pats, pirkti gėlėtą medžiagą – ne couture lygmuo, todėl teko pačiam jas nutapyti. Akvarele J.Statkevičius neliejo jau 30 metų, tačiau akivaizdu, kad šį iššūkį dizaineriui pavyko įgyvendinti.

Tai lyg pasivaikščiojimas po prancūzišką gėlių parką, kuriame kvepiančių gėlių šešėliai, aromatai ir spalvos turėtų pakylėti kiekvieną. Elegantiški siluetai dieniniam stiliui, trumpo ir vidutinio ilgio suknelės popietei ir kolekciją vainikuojančios grandiozinės, tačiau šiuolaikinės suknelės gėlėtų rašto ir spalvų asorti visumoje.

VIDEO: Juozo Statkevičiaus 2022 m. pavasaris/vasara „haute couture“ kolekcija

TAIP PAT SKAITYKITE: J.Statkevičius gėlių motyvais alsuojančią kolekciją skyrė brangiausiam žmogui – mamai

Dizaineris teigė, kad idėja sukurti gėlių motyvais alsuojančią kolekciją kilo prisiminus gėlėtas mamos Vandos Statkevičienės sukneles.

„Naujausia kolekcija skirta mylimiausiam žmogui – mano besišypsančiai mamai. Mano mūzai. Mano įkvėpėjai. Laikiau šią paslaptį iki paskutinės minutės, tačiau užuominą akyliausi galėjo įžvelgti kvietimuose, kurie pagal specialų užsakymą buvo spausdinami Prancūzijoje. Juodai baltame fone įkomponuotoje mamos jaunystės nuotraukoje ji pozuoja pievoje tarp gėlių. Tad romantinis šios kolekcijos pavadinimas – dailininkas ir mūza“, – šypsodamasis kalbėjo J.Statkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius