Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Magiška baltoji vakarienė Vilniuje prie paminklo Gediminui priviliojo šimtus iškylautojų

Paskutinį rugpjūčio penktadienio vakarą Vilniuje vyko Baltoji vakarienė. Būrys baltais drabužiais pasidabinusių vilniečių ir sostinės svečių prisijungė prie elegantiško pikniko, pasaulyje žinomo kaip „Diner en Blanc“.
Žilvinas Grigaitis, Jurga Šeduikytė,  Jolanta Sadauskienė, Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadze
Žilvinas Grigaitis, Jurga Šeduikytė, Jolanta Sadauskienė, Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadze / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nepaisant prastų oro sąlygų, jau ketvirtus metus vykstantis renginys subūrė šimtus entuziastų – puikiai nusiteikę vilniečiai leidosi į kelias valandas trunkančią balta spalva paženklintą fiestą.

Baltoji vakarienė nepaiso valstybių sienų, simbolizuoja vasarą ir jos nuostabų grožį, puošia miestą – daugiausiai žmonių suburiantis, įspūdingasis piknikas jau ketvirtąsyk atkeliavo į Vilnių. Rugpjūčio 25-osios vakarą sostinė pasipuošė balta spalva ir elegantiškai pasipuošusių svečių šypsenomis.

Visame pasaulyje tūkstančius žmonių suburiantis piknikas rengiamas jau daugiau 29 metus: nuo Paryžiaus iki Niujorko, nuo Los Andželo iki Singapūro. Išskirtinio Prancūzijoje gimusio renginio kodas – balta spalva, elegancija ir geras skonis. Jo metu šimtai baltai pasipuošusių porų gražiausioje miesto vietoje mėgaujasi puikiu maistu, gyva muzika ir rinktine kompanija. Šios vasaros pabaigoje magiško vakaro raktas atsidūrė ir vilniečių rankose.

VIDEO: Baltoji vakarienė Vilniuje: elegantiškoje iškyloje – šimtai baltai pasipuošusių svečių

Bene daugiausiai žavesio šiai šventei kasmet teikianti paslaptis – jos vieta. Iki pat rugpjūčio 25-osios šventės organizatoriai apie veiksmo vietą atskleidė tik vieną faktą, kad piknikas bus surengtas miesto centre. Tad iki Baltosios vakarienės pradžios penktadienio vakarą dalyviai nežinojo tikslios renginio vietos.

Tik po 18 valandos sulaukę žinutės telefonu ir pajudėję iš skirtingų taškų sostinės centre, visi susitiko prie paminklo Lietuvos didžiajam kunigaikščiui Gediminui. Čia ir vyko elegantiškoji iškyla.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Baltoji vakarienė Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Baltoji vakarienė Vilniuje

Gausybė svečių mėgavosi atsineštais užkandžiais, gėrimais, pašnekesiais su draugais ir gyva muzika.

Renginyje dalyvavo per 1000 žmonių. Tarp jų buvo galima išvysti ir žinomų veidų – gerai pažįstamų gurmanų, šou verslo atstovų.

Baltojoje vakarienėje dalyvavo Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadze, Beata Nicholson su seserimi Odeta Bložiene ir bičiulėmis, Jurga Šeduikytė, Justinas Lapatinskas su žmona Migle, Jolanta Sadauskienė, Urtė Mikelevičiūtė, Marija Palaikytė, Žilvinas Grigaitis, kuris pasipuošė balta šukuosena.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Baltoji vakarienė Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Baltoji vakarienė Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Justinas Lapatinskas su žmona Migle
Luko Balandžio / 15min nuotr./Justinas Lapatinskas su žmona Migle

Šventėje norintys dalyvauti svečiai turėjo laikytis privalomų šios vakarienės taisyklių. Kartu su savimi atsinešti stalą, dvi kėdes, iškylai skirtą krepšį, kuriame būtų kokybiški įrankiai ir stikliniai indai. Taip pat dėvėti baltus elegantiškus drabužius – organizatoriai prašė svečių pasipuošti originaliai ir skoningai.

Šventės taisyklių paisė visi – šimtai susirinkusiųjų demonstravo baltą stilių. Pasipuošę iškylos dalyviai apgalvojo kiekvieną savo įvaizdžio detalę: moterys į plaukus segėsi baltas gėles, žavėjo subtiliomis skrybėlaitėmis ar perukais.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Baltoji vakarienė Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Baltoji vakarienė Vilniuje

Renginio interneto svetainėje rašoma, kad Baltoji vakarienė – tai šventė, kai „tūkstančiai nuo galvos iki kojų baltai vilkinčių žmonių, kurie elgiasi prideramai, elegantiškai ir pagal etiketo taisykles, viešoje vietoje susirenka į masinį „prašmatnų pikniką“.

Pirmą kartą tokia vakarienė buvo surengta Paryžiuje. Jos organizatoriai paprašė visų svečių vilkėti baltus drabužius, kad juos būtų galima nesunkiai pastebėti tarp kitų žmonių parke. Dabar tokie piknikai rengiami 28 šalių 79 miestuose, įskaitant ir Vilnių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Niujorke į „Baltąją vakarienę“ susirinko tūkstančiai žmonių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius