-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto produktai – gražesnei odai

Visos moterys žino, jog egzistuoja glaudus santykis tarp to, ką valgome, ir odos išvaizdos. Štai kodėl svarbu ne tik odą lepinti įvairiais kremais bei aliejais, bet ir valgyti maisto produktus, padarančius odą gražią, švytinčią ir jaunatvišką.
Moteris
Moteris / Photos.com

Maisto produktai, veikiantys odos išvaizdą:

Žalioji arbata

Daugybė tyrimų atskleidė šios arbatos gydomąsias savybes. Iš tikrųjų žalioji arbata gali būti laikoma labiausiai gydančiu gėrimu žemėje. Pavyzdžiui, žalioji arbata gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį, pagerinti imuninę sistemą, kovoti su reumatoidiniu artritu, be to, saugo odą nuo saulės poveikio.

Pomidorai

Pomidorai turi daug maistingų medžiagų, vitamino C, vitamino A ir likopeno (likopenas yra medžiaga, kuri pomidorams suteikia gražią raudoną spalvą). Be to, tyrimai rodo, kad pomidorai saugo nuo saulės nudegimų, galinčių pakenkti odai.

Granatai

Tyrimas rodo, kad granatai gali padėti išvengti plaučių vėžio ir Alzheimerio ligos. Granatai padeda odai gaminti daugiau kolageno ir taip greitina žaizdų gijimą.

Lašiša

Lašiša turi daug kalcio, seleno, geležies, fosforino ir vitaminų A, B bei D. Taip pat gerina odos elastingumą. Kuo oda elastingesnė – tuo mažiau raukšlių.

Avokadai

Avokaduose gausu kalio, taip pat vitaminų C, B6. Avokadai taip pat turtingi biotino, kuris atlieka svarbų vaidmenį riebalų ir angliavandenių medžiagų apykaitoje. Trūkstant biotino plaukai ir nagai tampa trapūs, o oda – sausa.

Kiti maisto produktai, turintys biotino, yra kiaušiniai, pupelės, riešutai ir sojos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius