-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makiažo modeliu tapusi Laura Imbrasienė: „Beveik nesidažau – leidžiu sau būti tokia, kokia esu“

Privataus darželio įkūrėja, buvusi TV laidų vedėja Laura Imbrasienė (39) ketvirtadienio vakarą dalyvavo vizažistės Ievos Mitigailienės knygos „Makiažo formulės“ pristatyme, kuriame tapo makiažo modeliu.
Knygos „Makiažo formulės“ pristatymo akimirka
Knygos „Makiažo formulės“ pristatymo akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

15min L.Imbrasienė pasakojo, kad dėl modelio, TV laidų vedėjos darbo, dalyvavimo įvairiuose konkursuose, jai teko susidurti su dešimtimis makiažo specialistų. Jų dėka Laura sužinojo daugybę vizažo paslapčių, kuriomis pasinaudoja ir kasdieniame gyvenime.

„Kažkokių specialių kursų nelankiau, bet kaip ir kiekviena moteris, normalu, kad noriu prisižiūrėti ir domiuosi šitais dalykais. Ranką jau esu atmušusi, bet jeigu reikia eiti į renginį, kreipiuosi į specialistus. Aišku norėčiau pati dažytis, namuose galima pasiplanuoti laiką visai kitaip, bet vėlgi, reikia atiduoti duoklę specialistams, kurie gali geriau, žino tarptautines tendencijas ir galbūt gali pasakyti kas tau tinka, makiažą pritaikyti pagal amžių – tai kas tinka 20-metei, nebūtinai tiks 40-metei“, – pasakojo L.Imbrasienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Knygos „Makiažo formulės“ pristatymo akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Knygos „Makiažo formulės“ pristatymo akimirka

L.Imbrasienė teigė, kad nors ir turi bičiulę, pas kurią nuolatos darosi makiažą, ji pasitiki ir kitais specialistais – juk kartais dėl darbo specifikos jų pasirinkti pagal savo norus galimybės nėra.

„Yra momentų, kurie kartais nesutampa, bet aš nesu labai aikštinga, kad savo nuomonę reikščiau. Aišku, pasakai, kad kažką pataisytų ir žmonės nepyksta, supranta“, – sakė L.Imbrasienė.

Paklausta, be kokių makiažo priemonių neišsiverstų, Laura įvardijo kreminę pudrą, lengvus šešėlius, tušą, lūpų blizgį, taip pat – skaistalus. Tačiau šiuos grožio produktus ji naudoja ne kasdien.

„Paprastomis dienomis aš beveik nesidažau, leidžiu sau būti tokia, kokia esu. Nežinau ar tai visiems patiks, nes kai kurie sako, kad reikia į lauką eiti susitvarkiusiai. Per visą miestą ėjau be makiažo šiandien, ką jau kalbėti apie šiukšlių išnešimą ar nuėjimą į parduotuvę“, – juokėsi L.Imbrasienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Knygos „Makiažo formulės“ pristatymo akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Knygos „Makiažo formulės“ pristatymo akimirka

L.Imbrasienė teigė, kad dažniausiai renkasi klasikinį makiažą, tačiau jos veido bruožai leidžia eksperimentuoti.

„Kiek ant manęs yra piešta variantų, man nemažai kas tinka, nes mano migdolinės akys, jas paprasta piešti. Dėl to ir mėgsta mane paišalioti visokiems konkursams, nes nėra labai sudėtinga. Aš pati linkusi prie klasikinių variantų“, – 15min pasakojo L.Imbrasienė.

Nėra abejonių, kad makiažas – universalus šiuolaikinių moterų atributas. Jis gali neatpažįstamai pakeisti moters išvaizdą, tačiau dažniau tampa švelniu akcentu, paryškinančiu veido bruožus. Penktadienio vakarą buvo pristatyta debiutinė vizažistės Ievos Mitigailienės knyga „Makiažo formulės“. Knygoje sudėtos pagrindinės makiažo subtilybės ir paslaptys, kurios, pasak autorės, leis pajusti makiažo galią bei labiau pasitikėti savimi. Taip savo knygą pristato leidykla „Alma Littera“.

I.Mitigailienė sako esanti universali vizažistė, o noras išleisti savo knygą ir pasidalinti patirtimi mintyse sukosi jau senokai.

„Gebu pajusti kiekvieną žmogų ir makiažą kuriu taip, tarsi matyčiau to žmogaus akimis. Mano profesinės žinios padeda priimti tinkamus sprendimus pasirenkant makiažo techniką, spalvas ir priemones. Išleisti savo knygą norėjau jau seniai, o jausmas rašyti tiesiog užgimė“, – sako I.Mitigailienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Mitigailienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Mitigailienė

Grožio specialistė atskleidė, kad jos knygos pagrindą sudaro asmeninė patirtis, atradimai ir pastebėjimai, o knygos struktūra – paremta edukologijos žiniomis.

„Pirmas žingsnis link žinių įgavimo – taisyklių, teorijos ir istorijos mokymasis. Antrasis – stebėjimas, o trečiasis yra kūryba. Savo knygoje atskleidžiau visus šiuos etapus ir pasakoju kokias makiažo priemones geriausia derinti tarpusavyje, kokį teptuką naudoti ir kaip tinkamai pasirinkti spalvas. Ši knyga – grožio, taisyklių ir makiažo filosofijos kokteilis, kuriame kiekvienas skaitytojas atras save“, – tikina I.Mitigailienė.

Ilgametę patirtį turinti vizažistė sako nesureikšminanti makiažo: „Gerbiu moteris, kurios nenaudoja makiažo arba pradeda dažytis tik vyresniame amžiuje. Gerbiu ir tas, kurios makiažo atlikimui skiria labai daug laiko. Manau, kad makiažas, visų pirma turi teikti malonumą, o ne tapti prievole“.

Autorės teigimu, makiažas yra tik priemonė, padedanti atskleisti prigimties grožį, moters estetikos ir pasaulėžiūros suvokimą, psichologinę savijautą ir meilę sau: „Kaskart kurdama makiažą galvoju, kad jis gali būti paskutinis, todėl mano perfekcionizmas tarsi užprogramuoja kūrybinio proceso eigą. Dažau tiksliai pagal žmogaus prigimtį, stilių ir charakterį – eksperimentams ir improvizacijai vietos nelieka“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Knygos „Makiažo formulės“ pristatymo akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Knygos „Makiažo formulės“ pristatymo akimirka

I.Mitigailienė pasakoja, kad jos klientės – daug pasiekusios, išsilavinusios, keliaujančios ir tiesiog savimi besirūpinančios moterys, kurios vertina kokybę ir norą būti savimi. Tačiau ji pastebi, kad nors lietuvės daug dėmesio skiria savo išvaizdai, tačiau dažnai nori būti panašios į Lietuvos ar pasaulio įžymybes.

„Visuomet savo klientėms primenu, kad ne makiažas daro žmogų išskirtiniu, o jo prigimtis ir veido proporcijos. Makiažas tik paryškina visa tai, todėl atlikus identišką makiažą tikėtis virsmo – ydinga, o norint atrasti sau tinkamą, reikia eksperimentuoti, ieškoti, konsultuotis ir mokytis“, – pasakoja I.Mitigailienė.

Grožio specialistė savo debiutinėje knygoje ne tik pasakoja, kokios yra šių metų tendencijos dieniniam ir šventiniam makiažui, tačiau taip pat atskleidžia dažniausias moterų makiažo klaidas, kurios, pasak autorės, bėgant metams lieka tokios pačios.

„Pastebiu, kad jaunų merginų dieniniuose makiažuose dažnai vyrauja ryškus akcentai ir yra skiriamas per mažas dėmesys kosmetikos kokybei. Taip pat neretai makiažo ryškumas nėra suderinamas su paros laiku ar aplinka, kurioje esama. Patarimų, kaip išvengti makiažo klaidų, knygoje tikrai netrūkta, tačiau taip pat savo skaitytojams noriu priminti, kad vidinis grožis yra galingas ir puikiai dera su išoriniu žmogaus grožiu“, – sako I.Mitigailienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Knygos „Makiažo formulės“ pristatymo akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Knygos „Makiažo formulės“ pristatymo akimirka

Ieva Mitigailienė – keturiolikos metų patirtį turinti profesionali makiažo meistrė. Baigusi edukologijos studijas svajojo tapti mokytoja, tačiau „Femina Bona“ meistrų akademijoje papildomai mokėsi kosmetikos specialybės ir atrado savo, kaip vizažistės, pašaukimą. Baigusi kursus dirbo mokytoja privačioje Šiaulių grožio mokykloje bei grožio salone. Vedė mokymus Vilniuje, privačiai mokėsi pas vizažo meistres ir dalyvavo tarptautiniuose makiažo čempionatuose.

I.Mitigailienės knygą „Makiažo formulės“ išleidusi leidykla „Alma littera“ jau daugiau kaip 25 metus vykdo savo misiją – skatina pažinimo ir skaitymo poreikį, teikia pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą. Viena didžiausių leidyklų Lietuvoje „Alma littera“ leidžia knygas suaugusiems, vaikams ir paaugliams, šviečiamąją ir mokomąją literatūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius