„Po šios kelionės supratau, kad žmogus privalo atostogauti bent kartą per tris mėnesius. Kadangi daug dirbu, buvau išsekęs, man verkiant reikėjo atostogų. Išsirinkau puikų viešbutį, kuriame maistas, gėrimai ir pramogos įskaičiuotos į tą pačią kainą, ir išvykau ilsėtis. Labiausiai džiaugiausi tuo, kad viešbutis įsikūręs pačiame Alanijos centre, todėl buvo smagu pasivaikščioti, o ir ieškodamas lauktuvių Lietuvoje likusiems draugams bei kolegoms neužtrukau“, – sako stilistas.
Kadangi Lietuvoje Maksas sportuoja kone kasdien, Turkijoje šio įpročio atsisakyti net nebandė. „Rytais dar nepusryčiavęs eidavau į sporto salę, kur praleisdavau visą valandą. Po to pasilepindavau lengvais pusryčiais: šviežių vaisių sultimis, kiaušinių baltymais ir salotomis. Pietų ir vakarienės metu net nežiūrėdavau į skrudintas bulvytes ar makaronus – rinkdavausi ant grotelių keptą mėsą ar žuvį ir daržoves. Beje, įdomiausia, kad tame viešbutyje vakarienei virtuvės šefas patiekdavo net mūsų taip mėgstamos baltosios mišrainės, tačiau aš jos neragavau“, – sako sveika gyvensena užsikrėtęs vyras.
Labiausiai Maksą nustebino tai, kad turkai nėra tokie įkyrūs žmonės, kaip jis girdėjo pasakojant savo draugus. „Turkijoje lankiausi pirmą kartą, todėl karčios patirties neturiu, tačiau susidariau įspūdį, kad turkai koja kojon žengia su Europa: nebepasitaiko tokių atvejų, kai tave griebia už skverno ir tempte tempia į savo parduotuvę bandydami įsiūlyti kuo daugiau prekių. Tiesa, derėtis būtina, mat jei pradinė prekės kaina – 8 eurai, po kelių minučių ją gali nusipirkti vos už eurą“, – patirtimi dalijasi stilistas.