Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Maltiečiams talkinęs M.Katleris prakalbo apie savo ateitį: „Galbūt 40-ies būsiu niekam nebeįdomus“

Penktadienį Vilniuje maltiečiai tęsia kasmet organizuojamos labdaros akcijos „Maltiečių sriuba“ žygį per Lietuvą. Jau tryliktą kartą juo siekiama priminti, kad visoje Lietuvoje šalia mūsų gyvena daugybė vienišų ir skurstančių senyvo amžiaus žmonių, kuriems reikalinga visų mūsų parama. Šiuo tikslu Vinco Kudirkos aikštėje buvo įkurtas specialus sriubų miestelis. Šiemet tarp maltiečių draugų buvo galima sutikti ir humoristą Mantą Katlerį.
Mantas Katleris
Mantas Katleris / INK agency nuotr.

Kaip pasakojo M.Katleris, anksčiau jam žiemos šventės niekuomet nesisiejo su pagalba kitiems. Tačiau, kaip jis pats sako, matyt, atėjo toks laikas, kai labiau pradėjo rūpėti šalia esantieji ir jų rūpesčiai.

„Altruistiniai veiksmai galbūt išvalys sielą man pačiam. Žmogus pats turi jausti, kada jis nori prisidėti prie tokių akcijų. Kaip jau minėjau, man tiesiog atėjo toks laikas, kai pats pajutau, kad man tai svarbu“, – sako jis.

INK agency nuotr./Mantas Katleris su drauge Aiste Kabašinskaite
INK agency nuotr./Mantas Katleris su drauge Aiste Kabašinskaite

Paprašytas papasakoti apie savo aukojimo įpročius, M.Katleris paminėjo, kad jam yra svarbu atsirinkti, kam aukoti. „Niekada neatsisakau aukoti paprašytas gatvėje. Ypač jei to paprašo seni žmonės. Esu jautrus jiems.

Kalbant apie labdaros akcijas, manau, kiekvienas turėtų įsivertinti ir atsirinkti, ar visa tai skaidru“, – kalbėjo žinomas humoristas ir pridūrė, kad norintieji paaukoti visuomet suras, kam labiausiai reikalinga pagalba.

Pokalbio metu Mantas atskleidė besibaiminantis savo paties senatvės, mat jo veikla – pramogų versle. Anot pašnekovo, tai nėra ta sritis, kurioje pagyvenę žmonės galėtų jaustis labai reikalingais.

„Be abejo, turiu svajonę sulaukęs 60-ies užsiimti tuo, kuo užsiimu ir šiandien. Svarbu išlaikyti savo patrauklumą iki to amžiaus. Sunku pasakyti, bet galbūt sulaukęs 40-ies aš jau būsiu niekam nebeįdomus.

Jeigu reikės, dirbsiu visiškai kasdienius darbus, jeigu reikės, važiuosiu dirbti į Norvegiją. Blogiausiu atveju, gal mano mergina ištemps. Aš ją vis raginu baigti teisės studijas, kad po kokių dešimties metų galėčiau pats atsipalaiduoti“, – juokaudamas kalbėjo jis, šiemet praeivius vaišinęs sriuba. Kartu su įmonės darbuotojais, kurie akcijoje dalyvauja tradiciškai kasmet, jis pilstė moliūgų sriubą.

Lėšos „Maltiečių sriubos“ akcijai renkamos iki šių metų pabaigos. Už jas savanoriai visus metus skurstantiesiems vežios maistą ar padės buityje.

Maltiečiai pastebi, kad vis daugiau senyvo amžiaus žmonių prašo pagalbos, nes patys neišgali nusipirkti maisto, pasirūpinti sveikata ar buitimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius