-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Margučių dažymas Tiulio fėjos V.Jakučinskaitės namuose – lyg meno dirbtuvės: nosį kišo ir augintiniai

Mados namų „Tiulio fėja“ įkūrėja, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė gyvenime viską daro skoningai – ne tik darbe, bet ir namuose stebina originaliomis idėjomis. Tad ir ant Velykų stalo čia niekuomet nepamatysi tradiciniais būdais dažytų margučių. Viktorija su dviem dukromis artimuosius kaskart stebina išradingumu.
„Tiulio fėjos“ V.Jakučinskaitės šeimos pasiruošimas Velykoms
„Tiulio fėjos“ V.Jakučinskaitės šeimos pasiruošimas Velykoms / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Viktorija Jakučinskaitė kartu su vyru Vitalijumi Jančenkovu ir dukromis Veronika bei Ieva jau nuo pat šeštadienio ryto zujo virtuvėje ir ruošėsi Velykų šventei jų namuose. Jiems, žinoma, padėjo jų ištikimiausi augintiniai – Maltos bišonas Kola ir Abisinijos katinas Hemingvėjus.

„Šiaip mes labai mėgstame Velykas, bet kai jos sutampa su vaikų atostogomis, dažniausiai iškeliaujame. Pavyzdžiui, praėjusiais metais vykome į Londoną. Todėl šiemet mergaitės jau pasiilgusios tradicinės šventės ir kiaušinių marginimo“, – 15min šypsodamasi pasakojo Viktorija Jakučinskaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Tiulio fėjos“ V.Jakučinskaitės šeimos pasiruošimas Velykoms
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Tiulio fėjos“ V.Jakučinskaitės šeimos pasiruošimas Velykoms

Šeštadienio popietę visa šeima savo namuose surengė tikras velykines dirbtuves: smagiai leido laiką bendraudami, besijuokdami, o kartu ir margindami kiaušinius. Įamžinti pasiruošimo ritualą jie įsileido ir 15min fotografą.

„Kažkas dažo su svogūnų lukštais, lipdo lipdukus, o mano dukros mėgsta dažyti nestandartiniais būdais, mes darom visiškai pagal save. Šįkart nudažius paprastais dažais, marginome kiaušinius su dailininkų flomasteriais ir akriliniais dažais – piešėme taškelius, gėles, šakeles ir veidelius“, – pasakojo dizainerė.

Iniciatyvos merginoms su mama suktis virtuvėje netrūksta, tačiau, žinoma, galiausiai Viktorija Jakučinskaitė ten lieka viena. „Jos dažo su manim tol, kol pasidaro nuobodu. Po kelių kiaušinių vis tiek mane palieka...“ – juokėsi ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Viktorija Jakučinskaitė su dukromis Veronika bei Ieva
Luko Balandžio / 15min nuotr./Viktorija Jakučinskaitė su dukromis Veronika bei Ieva

Viktorijos pasakoja, kad jos namai artimųjų šilumos ir juoko dažniausiai prisipildo per Kalėdas. Kai būna geresnis oras – visi vyksta į jos mamos sodybą. O kadangi šiemet Velykos – itin lietingos, visi vėl renkasi pas ją.

„Iš tikrųjų aš norėčiau, kad visos šventės būtų mūsų namuose. Labai mėgstame priimti savo giminę čia“, – šypsojosi ji.

Ir nors dažnas vengia savo namuose rengti didesnes šventes dėl vėliau laukiančio ilgo tvarkymosi, Viktorijai šiuo klausimu itin pasisekė – jai nė piršto pajudinti nereikia.

„Pats pasiruošimas man labai patinka, jis toks jaudinantis, viską darau su įkvėpimu. O po šventės mane gelbsti mano vyras. Aš pavargusi einu miegoti, o jis naktį tvarkosi, ir kai ryte atsikeliu, viskas būna švaru ir išplauta“, – šypsojosi dizainerė.

Tikras svajonių vyras... „Kadangi tokios šventės būna retai, todėl ir taip padeda, – juokėsi ji. – Be to, mes ir virtuvėje kartu sukamės – visą maistą ruošiame drauge.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Tiulio fėjos“ V.Jakučinskaitės šeimos pasiruošimas Velykoms
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Tiulio fėjos“ V.Jakučinskaitės šeimos pasiruošimas Velykoms

O ir stalas čia būna suneštinis, tad nereikia kiaurą parą stovėti prie puodų. „Kadangi mano pusseserė gyvena Norvegijoje, visada atskrenda per šventes pas mus ir lepina tikra skandinaviška žuvimi... Bet šiaip tikros šventės man asocijuojasi su dviem patiekalais – silke pataluose ir balta mišraine“, – juokėsi V.Jakučinskaite.

Pasakodama apie tradicijas, Viktorija sako, kad per Velykas dažniausiai visi į jos namus susirenka per pietus – dizainerės mama ir teta su šventintais kiaušiniais ir duona atvyksta tiesiai iš bažnyčios.

„Mes visuomet daužome kiaušinius ir žiūrime, kurio stipriausias. Tiesą sakant, visus margučius sudaužome, bet suvalgome tik po vienų, – juokėsi V.Jakučinskaitė. – Taip pat turime tradiciją apsikeisti pačiais gražiausiais kiaušiniais, todėl prie stalo visuomet pamatome visų kūrybiškumą, kaip pasisekė artimiesiems numarginti kiaušinius. O jeigu kažkas negali atvažiuoti į šventę mūsų namuose, tai mes su pačiais dailiausiais margučiais važiuojame pas juos į namus ir apsikeičiame.“

Žiūrėkite velykinių dirbtuvių fotogaleriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius