Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijui Mikutavičiui – 46-eri: „Vyrai niekada neišauga iš berniukų. Esu tas pats vaikigalis“

Trečiadienį vienas populiariausių Lietuvos dainininkų, ilgus metus svajonių jaunikio titulą turėjęs Marijus Mikutavičius švenčia 46-ąjį gimtadienį. Retai interviu dalijantis pramogų pasaulio vilkas gimtadienio šventės proga sutiko pasidalinti mintimis su 15min skaitytojais.
Marijus Mikutavičius
Marijus Mikutavičius / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Gimtadieninio jaudulio nejaučiantis M.Mikutavičius tikino, kad praėję metai nepateikė didelių netikėtumų ne tik profesiniame, bet ir asmeniniame gyvenime. „Sūnus gimė, bet juk ir jis per naktį nepasidarė“, – šmaikštavo jis.

Pirmą kartą gimtadienį su širdies drauge, dizainere Ieva Daugirdaite, ir judviejų sūnumi Majumi sutinkantis atlikėjas pasakojo, kad neplanuoja vakarėlių ar šventinių vakarienių – jo laukia darbinga diena.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marijonas Mikutavičius ir Ieva Daugirdaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marijonas Mikutavičius ir Ieva Daugirdaitė

Savaitės pradžioje jis dalyvavo 50-ąjį gimtadienį atšventusio bičiulio gimtadienyje, todėl audringam vakarėliui jis jau neva nebeturi jėgų.

M.Mikutavičius 15min sakė įprastai į gimtadienius žiūrintis gana abejingai. Esą nuo jų niekur nepabėgsi, nes apie šventę vis primena kiti.

„Negaliu sakyti, kad esu begalinėje euforijoje ir kad man tai ypač svarbu. Kartais ir nuo nuotaikos viskas priklauso. Nesakyčiau, kad gimtadienis man yra labai svarbi diena, ji tiesiog prašuoliuoja pro šalį kaip koks briedis“, – juokėsi jis.

Paprašytas prisiminti įspūdingiausią gimtadienį M.Mikutavičius išskyrė maždaug prieš 15 metų vykusią šventę – tuomet jis užsimovęs plaukmenis atbulas ėjo Gedimino prospektu.

„Su tais lastais įėjau į kažkokį restoraną ir dar sugadinau vienai žinomai damai vestuves“, – paslaptingai kalbėdamas intrigavo jis.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marijus Mikutavičius
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marijus Mikutavičius

Dažnam gimtadienis asocijuojasi su dovanomis, tačiau, kaip sakė M.Mikutavičius, šios jam nėra svarbiausias šventės akcentas.

„Smagu gauti dovanas, bet aš tikrai ne iš tų, kurie kviečia draugus į gimtadienį ir surašo dovanų sąrašą“, – 15min sakė jis. Tiesa, jį patį bičiuliai dažniausiai nustebina įteikdami ne rimtas ar praktiškas, o linksmas ir netikėtas dovanas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Marijonas Mikutavičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Marijonas Mikutavičius

Jam labiausiai patikusi draugų dovana buvo kadaise gauti bilietai į futbolo mačą Anglijoje.

„Tai buvo tobula!“ – prisipažino meilės futbolui neslepiantis dainininkas.

Pramogų pasaulyje besisukiojantis M.Mikutavičius turi tikrai smagių, pokštus krėsti mėgstančių draugų. Tačiau jam labiausiai įsiminęs gimtadieninis sveikinimas nuskambėjo dar studentavimo laikais.

„Labai gerai atsimenu, nes tai buvo itin malonus siurprizas – kursiokai kažkaip ištaikė, kad tuo metu aš klausyčiausi radijo, kurio metu nuskambėjo dedikacija: „Marka, auk didutis, būk gerutis“, kažkas tokio.

Po sveikinimo užgrojo „Queen“ daina „It‘s a Kind of Magic“. Man nepavyko niekad dainuoti taip kaip Freddie Mercury, bet aš kažkuria prasme dainuoju. Tai linkėjimas kaip ir išsipildė“, – juokėsi M.Mikutavičius.

Ir vis dėlto 46-eri metai – daug ar mažai? M.Mikutavičius apie skaičius ir metus atsakė labai filosofiškai ir su šypsena:

„Mes nesirūpiname savo amžiumi, kol neturime su kuo jo palyginti. Kai gyveni savo draugų, artimų žmonių rate, dažnai juos matai, jie sensta kartu su tavim. Todėl gyveni lyg ir iliuzijoje, kad iš esmės niekas aplink nevyksta.

Manau, kad daugelis dažnai jaučiasi jaunesni negu yra iš tikrųjų. Pavyzdžiui, pirmadienį buvau draugo gimtadienyje, jis minėjo 50-ąjį jubiliejų. Aš žiūrėjau į jį ir galvojau – Viešpatie, koks jis senas! Pagalvojau ir visai pamiršau, kad po kelerių metų ir man tiek pat bus.“

Pasak M.Mikutavičiaus, žmogui būdinga saviapgaulė – jis gyvena tokį gyvenimą, tarsi būtų jaunesnis, neva tai veikia lyg savisaugos instinktas.

„Kita vertus, mums yra sudarytos sąlygos pakankamai ilgai jaustis jaunai. Na, ne išvaizda, o bent jau vidumi. Manau, kad vyrai šiaip niekada neišauga iš berniukų. Daugeliu požiūrių esi tas pats vaikigalis“, – 15min teigė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marijonas Mikutavičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marijonas Mikutavičius

M.Mikutavičius sakė, kad tik tėvystė ne jaunina, o priešingai – prisideda prie to, kad imi jaustis brandesnis.

„Kai tu matai augančius vaikus, tada tu kaip niekad gerai suvoki – sensti ir pats, suvoki, kaip greitai bėga laikas. Anksčiau apie tai negalvodavau“, – prisipažino šiemet pirmąjį sūnaus Majaus gimtadienį minėsiantis M.Mikutavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius