Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Marius Jovaiša iškilmingai pristatė antrą „Neregėtą Lietuvą“: fotografą sveikino garbūs svečiai

Antradienio vakarą Vilniaus Kongresų rūmuose vyko iškilmingas fotografo Mariaus Jovaišos naujojo albumo „Neregėta Lietuva“ pristatymas. Pasveikinti jo čia susirinko ir garbūs svečiai, tarp kurių buvo galima sutikti ne vieną žinomą žmogų.
Knygos „Neregėta Lietuva“ pristatymo svečiai
Knygos „Neregėta Lietuva“ pristatymo svečiai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pasveikinti M.Jovaišos čia susirinko kultūros, verslo, politikos, pramogų pasaulio atstovai. Tarp vakaro svečių buvo galima sutikti neseniai slapta susituokusius Daivą Žeimytę ir Mindaugą Bilių, Editą ir Algimantą Čekuolius, Ramunę Piekautaitę ir Kęstutį Verslovą, Justiną Lapatinską su žmona Migle, Rasą Arlauskienę, Nijolę Narmontaitę ir Paulių Kovą, Violetą ir Artūrą Baublius, Tatjaną Lavrinovič, Žilviną Grigaitį ir daugelį kitų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslovas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslovas

Naujas albumas „Neregėta Lietuva. XXI amžius“ – antra pirmosios, prieš dešimt metų išleistos tokio pat pavadinimo knygos dalis.

Tuomet išleistas fotoalbumas savo grožiu pribloškė ne tik lietuvius, bet sulaukė ir daug dėmesio užsienyje. Tuo tarpu šįkart fotomenininko dėmesio centre – ne tik užburianti Lietuvos gamta, bet ir įamžinti praeities „perliukai“, čia atskleidžiama tai, ką lietuviai atsineša iš savo tautos praeities.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Marius Jovaiša
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Marius Jovaiša

M.Jovaiša pristatė tuos Lietuvos pasididžiavimus, apie kuriuos galbūt ne visi žino, o pamato dar mažiau kas. Patekęs į žymiausių Lietuvos mokslininkų laboratorijas, nanotechnologijų centrus, startuolių biurus, fotomenininkas pristatė dar „neregėtesnę Lietuvą“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Pristatymo akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Pristatymo akimirka

Kaip jau anksčiau rašė 15min, naujoji knyga yra kelių dalių. Pirmoji – apie tai, kaip atrodo lietuviai, kaip atrodo mūsų gamta ir kraštovaizdis. Antroji dalis – perliukai iš mūsų praeities, ką mes atsinešame iš savo paveldo, pavyzdžiui, velykinės verbos, Užgavėnių kaukės, margučiai. Trečioji dalis – naujausia. Tai Lietuva, žengianti į XXI a.

M.Jovaišos teigimu, reikia sukurti labai aiškių ryškių vaizdinių, kurie iškart reprezentuotų Lietuvą – pradedant lazerių technologijomis ir baigiant Pažaislio vienuolynu.

Daugiau knygos pristatymo akimirkų:

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min studijoje – fotomenininkas Marius Jovaiša, pristatantis naują „Neregėtą Lietuvą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius