-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marius Repšys rašo autobiografinę knygą: „Artimieji sako, kad esu per atviras, bet aš to nebijau“

Marius Repšys suvaidinti galėtų turbūt bet ką. Šiuo jo talentu niekas neabejoja. Tačiau aktorius neseniai prisipažino apie naują savo veiklą – šių metų pabaigoje knygynų lentynose turėtumėme išvysti pirmąją jo knygą „Heraklio išpažintis“.
Marius Repšys
Marius Repšys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kad Marius Repšys turi dar ir rašytojo gyslelę, žinojo tik jo šeima. Nors pats aktorius kuklinasi – jokia čia gyslelė, tiesiog jis turi, ką pasakyti ir kuo pasidalinti su skaitytojais.

„Aš skaitau daug knygų. Kai perskaičiau Charlesą Bukowskį, jis mane taip užkabino, pagalvojau, kad galiu kažką panašaus padaryti. Aišku, aš nesistengiau jo kopijuoti. Bet rašyti man labai patinka, aš tada gyvenu savo fantazijų pasaulyje, sukuriu savo atmosferą, erdvę. Negaliu pasakyti, kad būsiu rašytojas. Bet norėčiau rašyti, turiu idėjų apsakymams, pasakoms. Tai kažkaip pasiryžau ir parašiau tą rankraštį“, – 15min pasakojo Marius Repšys.

Į savo autobiografinę knygą jis sudėjo 30 gyvenimo metų. Tiesa, visko, ką norėtų, Marius atvirai čia atskleisti negali.

„Šiaip rašyti labai sunku. Rašau autobiografiją ir turiu tai daryti politkorektiškai, kad nieko neįžeisčiau, bet įdomumas ir tikri faktai turi likti. Kai mano artimieji skaito, sako, kad kai kas per atvirai, apie mane blogai galvos. Bet aš to nebijau“, – juokėsi jis.

Vieni tokių pasakojimų – apie vaikystėje patirtas traumas. „Jų turėjau daug. Buvo epizodas, kai gyvenome dviese su mama, ir pas mus atsikraustė nuomininkės. Kai aš būdavau kambary, viena iš nuomininkių nusirengdavo nuogai, vaikščiojo po kambarį. Tai buvo mano pirma seksualinė patirtis. Apie tai irgi rašau knygoje. Tokie dalykai mano gyvenime vyko, tai galvoju, kodėl gi jais nepasidalinti“, – atvirauja aktorius.

Todėl rašymas Mariui – kaip savotiška terapija. Prisiminęs senus patyrimus, jis juos šiandien pergyvena kitaip ir gali išanalizuoti.

„Gyvenimas yra mano įkvėpimas. Kiekvieno gyvenimas yra vertas romano. Nesu kažkuo ypatingas. Kiti sako: neturiu, ko papasakoti. O aš sakau: duok butelį, mes pakalbėsime ir tikrai ištrauksiu tokių dalykų, kurių net pats nesitiki. Kiekvienas mes esame patyrę labai sunkių išgyvenimų, bet nesuvokiame. Taip ir aš padėjau kapstytis savo vaikystėje“, – pasakojo jis.

Gegužės pradžioje pabaigęs rankraštį, jis visai nesunkiai rado ir leidyklą, susidomėjusią jo atviromis istorijomis, ir norinčią išleisti knygą: „Aišku, mano vardas žinomesnis. Bet aš tikrai nežinau, ar ta knyga bus gera, ar neįdomi.“

Jo manymu, knyga turėtų būti išspausdinta lapkričio-gruodžio mėnesį. „Bus geras viršelis, tikrai ne mano portretas. Esu viską iki smulkmenų apgalvojęs – net pristatymus“, – 15min šypsodamasis pasakojo Marius Repšys.

VIDEO: Marius Repšys – apie pirmąją savo knygą: „Artimieji sako, kad rašau per atvirai, apie mane blogai galvos“

Visą pokalbį su Mariumi Repšiu žiūrėkite čia:

VIDEO: Marius Repšys: apie „Išvarymo“ fenomeną ir rašomą pirmą romaną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius