Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Martinavičiai nuo šiol – oficialiai nebe žmona ir vyras: „Jaučiuosi taip, lyg būtų mano gimtadienis“

Papuošalų kūrėja Natalija Martinavičienė verčia naują gyvenimo puslapį: ji ir verslininkas Sigitas Martinavičius nuo šiol – oficialiai nebe vyras ir žmona. Teismas nutartį dėl Martinavičių skyrybų priėmė dar spalio viduryje, tačiau tik šią savaitę, pasibaigus apskundimo terminui, ši nutartis įsigaliojo – poros nebesieja santuokos saitai.
Sigitas ir Natalija Martinavičiai
Sigitas ir Natalija Martinavičiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Sulaukiau tiek daug sveikinimų, kad jaučiuosi taip, lyg būtų mano gimtadienis. Ir ta nuotaika tokia... atgimimo, naujos pradžios, naujų minčių, išbandymų, naujos manęs pačios. Visi tie sveikinimai labai pozityviai nuteikia – pozityviai ir jaučiuosi“, – 15min kalbėjo Natalija.

Ir nors ją su Sigitu, kaip pati sako, dar sieja darbo reikalai, judviejų atžalos, ji nebesidairo į praeitį, o žiūri tik į priekį ir gyvena nauja diena.

„Dabar mano prioritetas – vaikai, jiems stengiuosi skirti daug dėmesio, noriu būti jiems reikalingiausiu žmogumi. Noriu, kad jie jaustųsi gerai, kad lengviau išgyventų šias skyrybas – man tai labai svarbu“, – 15min pasakojo Natalija.

Šiandien poros sūnus Matas ir dukra Sandra gyvena su Natalija, tačiau vaikai nuolat susitinka ir su tėvu. Natalija sako, kad kol kas jie veikiausiai dar nesupranta, kad mama ir tėtis nebebus kartu, todėl ji su nerimu laukia didžiųjų metų švenčių, kai prie bendro šeimos Kūčių ir Kalėdų stalo Sigitas nebesėdės.

„Jokio akmens užantyje nelaikau, negalvoju apie nuoskaudas, neužsiciklinu dėl to, kas buvo. Su Sigitu stengiuosi palaikyti normalų bendravimą, žmogiškai sutarti. Nepaisant visko, praeitį jau paleidau ir gyvenu dabartimi“, – sakė pašnekovė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Natalija Martinavičienė ir Sigitas Martinavičius
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Natalija Martinavičienė ir Sigitas Martinavičius

Naują gyvenimo puslapį atvertusi Natalija pokyčių tikisi tiek karjeros srityje, tiek asmeniniame gyvenime.

„Turiu daug idėjų, svarstau, ką toliau veikti, kaip gyventi. Žinau tai, kad viduje jaučiuosi drąsesnė, stipresnė, todėl dabar reikia viską ramiai susidėlioti, nurimti ir skirti laiko sau. O visa kita ateis savaime“, – kalbėjo ji.

Ir nors pusmetį trukęs skyrybų procesas ją kaip reikiant išvargino, Natalija neabejoja, kad net ir skaudžios gyvenimo pamokos anksčiau ar vėliau išeina į naudą. Ji sako nė nesvarstanti, kad viskas galėjo susidėlioti kiek kitaip – esą kurti darnius santykius poroje turi norėti abi pusės, kitaip šeima nori nenori ima byrėti.

„Turbūt dar praeis nemažai laiko, kol viskas susidėlios į savus stalčius. Vėliau tą pačią situaciją matysiu kitomis akimis. Nors dabar jaučiu, kaip po truputį atsitiesiu. Taip, buvo ir labai liūdnų dienų, pilnų nevilties, išdavystės jausmo, buvo ir gerų, kai jaučiau didžiulį palaikymą, pagalbą – atrodė, jog patikėjau, kad viskas bus gerai.

Nesu iš tų, kurios visiems viską pasakoja, daug dalykų išgyvenau savyje pati. Tačiau nors netikėjau, kai žmonės man sakė, kad viskas gyvenime laikina, dabar galiu pati patvirtinti – viskas, net ir sunkiausi dalykai praeina“, – mintimis dalijosi ji.

Per šiuos kelis skyrybų mėnesius Natalija sako ne tik kitomis akimis pamačiusi savo buvusį sutuoktinį, bet ir geriau pažinusi artimus žmones, draugus – sunkūs išgyvenimai padėjo suprasti, kurios draugystės, santykiai yra tvirčiausi.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Natalija Martinavičienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Natalija Martinavičienė

„Kai kurių palaikymas, prisipažinsiu, mane kaip reikiant nustebino. Iki šiol pamenu bičiulės Irenos Marozienės žodžius dar skyrybų pradžioje, kai ji man pasakė: „Nusiteik, kad bus visko, ir atsirink žmones, kurie tau – draugai.“ Šie žodžiai man labai įsiminė. Todėl ir kitoms moterims, išgyvenančioms panašias situacijas, linkiu nepasiduoti, nenuleisti rankų, pasitikėti savimi ir būti drąsiomis. Viskas anksčiau ar vėliau prašviesėja“, – 15min kalbėjo Natalija.

Šiandien ji su palengvėjimu atsidūsta – gyvenimas tęsiasi toliau. Natalija net užsiminė apie naują draugą, dėl kurio esą „širdis plaka truputį stipriau“.

„Taip, širdis dainuoja, yra žmogus, su kuriuo man gera, turiu palaikymą ir tuo labai džiaugiuosi. O kaip bus toliau – žiūrėsime“, – kalbėjo ji.

Naujus santykius jau kurį laiką puoselėja ir Sigitas Martinavičius. Jis dar skyrybų įkarštyje neslėpė draugystės su nauja mylimąja Edita Rupeikaite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius