Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Maskvoje tris medalius pelniusi virtuvės šefė Aldona Gečienė pristatė patiekalus-prizininkus

Aldona Gečienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Aldona Gečienė
Šaltinis: 15min
0
A A

Maskvoje vykusio Tarptautinio virėjų konkurso Kremliaus taurei laimėti prizininkė, virtuvės šefė Aldona Gečienė trečiadienį Vilniuje pristatė apdovanojimus pelniusius patiekalus.

Daugiau 15min Vardai naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Restorane „California Gourmet“ dirbanti kulinarijos meistrė pasakojo konkurso įspūdžius ir patiekė aukso medaliu įvertintą ėrienos ir avienos patiekalą (restorano patiekalo kategorija), bronzos medalį pelniusį želė tortą.

A.Gečienė šiuo metu yra daugiausiai titulų turinti Lietuvos kulinarė. „Maskvoje karštam patiekalui pagaminti turėjome 45 minutes – per jas reikėjo maistą pagaminti ir patiekti. Tarptautinė žiuri vertino tris aspektus: vizualinį patrauklumą, skonį ir patiekalo sudėtingumą. Rankos tokiame konkurse negali drebėti, iš karto atrodysi neprofesionaliai“, – sakė šefė. Ji teigė iš anksto ėrienos ir avienos patiekalo gaminti nesiruošusi – tam paprasčiausiai neturėjo laiko. „Tik susirašiau detaliai ką po ko daryti ir viskas“, – šypsojosi ji.

Šeštąjį kartą Maskvoje vykusiame konkurse dalyvavusi A.Gečienė pripažino, kad laiko atsikvėpti Rusijos sostinėje neturėjo. „Naktį gaminome, o dieną leisdavome parodų paviljone. Ruoštis pasirodymams nebuvo lengva – nedidelėje virtuvėje sukosi 50 žmonių, turėjome po nedidelį plotelį kiekvienas, tad vis tekdavo stebėti, kad kas ko nenumestų“, – apie darbo subtilybes konkurse, kuriame dalyvavo apie 300 dalyvių iš įvairių šalių, kalbėjo ji.

Virtuvės meistrei į Maskvą teko vežtis ne tik savo įrankius maistui gaminti, bet ir pačius maisto produktus. „Ten duodamos tik krosnys ir plytos, ant kurių gaminti. Visa kita – savo, kai kuriuos produktus pirkome vietoje, Maskvoje, pavyzdžiui, pomidorus, grietinėlę... Dalyvauti konkurse malonumas nepigus. Iš Lietuvos vyko penki šefai, tad kelionė atsiėjo vos kiek mažiau kaip 20 tūkst. Lt“, – sakė A.Gečienė.

Anot patyrusios kulinarės, smagiausia, kad konkursuose galima pagerinti savo meistriškumą, įgyti naujos patirties. Tačiau šiemet ji tikino pasisėmusi iš dalyvavimo ne itin daug. „Kaskart pasimokai, pamatai, pastebi naujovių, naujų tendencijų. Tiesa, šįsyk daugiau visi patirties sėmėsi iš manęs, nei aš iš jų“, – tikino A.Gečienė. Artimiausiuose jos planuose – dalyvavimas 2012-ųjų kulinarų olimpiadoje, kuri vyks Vokietijoje, Erfurto mieste.

Komentarai
Temos Virtuvė, Medalis
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką