-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meda Jonaitytė: „Žmonės klaidingai mano, kad vyrai modeliai, tarsi krepšininkai – kuo aukštesnis, tuo geriau“

Modelio darbas yra sunkus, tačiau retas paauglys nenorėtų nors kartą dalyvauti mados fotosesijoje ar žengti podiumu. Tačiau net nepaisant alinančio krūvio, būti modeliu reiškia ne tik gerai atrodyti, bet ir atitikti mados industrijos keliamus reikalavimus. Štai žmonėse gyvas manymas, kad manekenė ar manekenas turi būti toks aukštas, kad nosimi rėžtų debesis – visiškas pramanas. Modelių agentūros „Image Group“ bendrasavininkės Meda Jonaitytė ir Julija Maslinskaja-Ulvydienė bei manekenė Renata Mikailionytė portalui Žmonės.lt paaiškino, koks turi būti tobulas vyro manekeno ūgis.
Renata Mikailionytė ir Meda Jonaitytė
Renata Mikailionytė ir Meda Jonaitytė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Kol visi mados gerbėjai nekantriai laukia kovo pabaigos, arba tiksliau festivalio „Mados infekcija“, kūrybinė komanda įnirtingai ruošiasi jam. Ketvirtadienį prekybos centre „Panorama“ įvyko festivalio manekenų atranka. Šį kartą žinomoms manekenėms užduotis teko ne iš lengvųjų – surasti kuo daugiau podiumu eiti galinčių vyrų, kurie būtų nestandartiškai (taip taip, net ne manekeniškai – aut.past.) aukšti.

„Be abejo, išlieka standartiniai reikalavimai: ūgis, klubų apimtis (turi būti ne platesni kaip 92 cm), eisena, charizma, įdomumas, kūrybiškumas. Visi šie dalykai jaučiasi vos pamačius žmogų. Tačiau šiemet šansai bus suteikti truputį aukštesniems vyrams, nes toks yra vienos kolekcijos kūrėjo reikalavimas. Tad šiais metais dairysimės aukštesnių vyrų nei įprastai“, – sakė Renata Mikailionytė.

Jai pritarė ir modelių agentūros bendraturtė Meda Jonaitytė. Tiesa, moteris pabrėžė, kad atrinkdamos modelius festivaliui jos žiūri kur kas atlaidžiau. „Iš esmės niekas nesikeičia, mes visada drąsiai žiūrime į tipažus, jeigu  žiūrėtume kaip agentūra, kai kurių žmonių nepasirinktume, bet „Mados infekcija“ yra konceptualus festivalis, tad čia žiūrime kiek atlaidžiau“, – sakė M.Jonaitytė. O jos kolegė Julija Maslinskaja-Ulvydienė pridūrė, kad per „Infekcijos kastingą“ gabioms ir šiam darbui tinkančioms mergaitėms atsiveria puikios galimybės patekti į modelių namus. Be to, šiais metais modelių atrankoje išskirtinius veidus „medžioja“ ir „Kino kastingas“.

Mados infekcijos modelių atrankos akimirka
„Mados infekcijos“ modelių atrankos akimirka

Žinia, šiais metais apie pusė 15-osios „Mados infekcijos“ kolekcijų – skirtos vyrams. O net maždaug 60 „nestandartinių“ aukštaūgių milžinų prireiks Andrejaus Bartenevo kolekcijai. Todėl šios modelių atrankos tikslas ir yra surasti kuo daugiau vyriškos lyties modelių.

Viršutinis vyro modelio ūgis yra 189 cm. Tai išgirdę žmonės dažnai nustemba. Kita vertus, tiek merginų, tiek ir vaikinų atveju, jie įsivaizduoja, kad modelis tarsi krepšininkas, kuo aukštesnis, tuo geriau. Bet taip nėra. Merginų viršutinė riba yra 182 cm ir tik kartais truputį daugiau. Vaikinų, kaip minėjome, – 189 cm, nes kitaip jau yra sunku pritaikyti drabužius, kurie siuvami pagal tam tikrą standartą. Paprastai, 191 cm ūgio vyras madoje laikomas jau per aukštu“, – portalui Žmonės.lt sakė M.Jonaitytė.

Mados infekcijos modelių atrankos akimirka
Julija Maslinskaja-Ulvydienė, Meda Jonaitytė ir Renata Mikailionytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius