-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilė, gimusi trasoje: Palangoje susituokė lenktynininkai Indrė Senkutė ir Karolis Gedgaudas

Du profesionalūs lenktynininkai penktadienio popietę leidosi į ilgiausią gyvenimo trasą – Palangoje susituokė Indrė Senkutė (27) ir Karolis Gedgaudas (29), praneša 15min.
Indrės Senkutės ir Karolio Gedgaudo vestuvės
Indrės Senkutės ir Karolio Gedgaudo vestuvės / Algirdo Venskaus/15min nuotr.

Beprotiška meilė automobiliams, lenktynėms, greičiui ir trasai – tai, kuo kvėpuoja Indrė ir Karolis. Tad savo artimųjų ir bičiulių jiedu tikrai nenustebino, kai išsiuntinėjo pakvietimus į vestuves, kuriuose nebuvo apie jas nė žodžiu užsiminta.

„Boksas“, „startas“, „kvalifikacija“, „pitlane“... Būtent tokiais žodžiais pora pakvietė į jųdviejų meilės šventę.

Į savo ilgiausias gyvenimo lenktynes jiedu leidosi penktadienio popietę, Palangos Švč.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Jos vienu iš liudininkų tapo kartu su pora „Helios“ komandoje lenktyniaujantis ir tikru piršliu visuomet buvęs Vaidotas Mitkus.

Po ceremonijos nuotaka pasirinko dvigubą pavardę ir tapo Indre Senkute-Gedgaudiene, kas lenktynių pasaulyje reiškia per daug ženklų... „Paprastai automobilio galinio šoninio lango kampe būna rašoma lenktynininko vardo pirma raidė ir pavardė. Man turbūt teks savo vardą klijuoti ryškiai per visus langus“, – 15min juokdamasi sakė Indrė.

Algirdo Venskaus/15min nuotr./Indrės Senkutės ir Karolio Gedgaudo vestuvės
Algirdo Venskaus/15min nuotr./Indrės Senkutės ir Karolio Gedgaudo vestuvės

Kadangi, kaip pati sako, jos gyvenimas yra visai nestandartinis – tikrai ne kailiniai ir batai mintyse, tad ir suknelė buvo pasirinkta visiškai nestandartinė – dviejų dalių.

Kaip tikri automobilių sporto aistruoliai, Indrė ir Karolis iš pradžių net savo žiedus norėjo išgraviruoti kaip padangų protektorių... Bet galiausiai nusprendė pasirinkti klasikinius – nuotaka balto aukso, o jaunikis – geltono.

Po ceremonijos artimiausieji ir bičiuliai su jaunavedžiais patraukė į vieną pajūrio viešbučių. „Organizavome taip, kad ši naktis būtų labai geras vakarėlis!“ – šypsojosi I.Senkutė.

Algirdo Venskaus/15min nuotr./Indrės Senkutės ir Karolio Gedgaudo vestuvės
Algirdo Venskaus/15min nuotr./Indrės Senkutės ir Karolio Gedgaudo vestuvės

Susipažino trasoje

„Pirmą kartą susitikome Estijoje prieš 6-erius metus. Aš buvau atvykusi tik kaip žiūrovė, o jis lenktyniavo. Vakarojant trasoje, pasidarė labai šalta, o jis paskolino man dvi savo striukes. Bet tąkart mūsų pažintis taip ir baigėsi.

O prieš pusantrų metų viskas pasikeitė. Per žiedinių lenktynių apdovanojimus pašokome ir po truputį pradėjome bendrauti. Su savo klaipėdiečių vyrų komanda Karolis pakvietė mane važiuoti kartu „ENEOS 1006 km lenktynėse“. Tada pradėjome daugiau bendrauti ir kažkaip prisibendravome“, – juokėsi ji.

Pasak Indrės, iki šiol lenktynės, automobiliai ir niekada nedingstantis iš kraujo adrenalinas yra tai, kas juos labiausiai vienija.

Algirdo Venskaus nuotr./Indrė Senkutė
Algirdo Venskaus nuotr./Indrė Senkutė

„Tai ir yra mūsų stiprioji dalis. Vis sau pasakome, kad niekada negalime pamiršti ekstremalių pomėgių. Iš tikrųjų manau, kad šalia manęs kitokiam žmogui būtų per sunku – lenktynėse laisvalaikis yra kruopščiai suplanuotas, kone visi vasaros ir rugsėjo savaitgaliai būna užimti. Ne visi tai supranta.

Tuo tarpu Karoliui nelabai pasisekė – į lenktynes vyrai kartais traukia pailsėti nuo savo antrų pusių, pabūti tik vyriškoje aplinkoje, pavakaroti. Bet, deja, aš irgi visur važiuoju kartu“, – juokėsi I.Senkutė.

Nors pora iki šiol gyvena skirtinguose miestuose – Karolis Klaipėdoje, o Indrė Kaune, ir dar dirba Marijampolėje, nuotaka tikina, kad jųdviejų santykiams tai visai netrukdo. Net ir po santuokos jie dar nėra tiksliai nusprendę, kaip gyvens – jųdviejų širdys ten, kur automobiliai ir garažai.

Algirdo Venskaus/15min nuotr./Indrės Senkutės ir Karolio Gedgaudo vestuvės
Algirdo Venskaus/15min nuotr./Indrės Senkutės ir Karolio Gedgaudo vestuvės

„Mes matomės automobiliuose ir kelyje. Bet lenktynės mums padėjo vienas kitą pažinti. Ten pasitaiko daug įtemptų situacijų, kuriuose žmogų iškart perpranti.

Po vestuvių, žinoma, bandysime keltis į vieną miestą, bet šiaip ar taip Karolio garažas yra Klaipėdoje, komanda taip pat ten. O aš ir nesu iš tų, kurios sako, kad reikia būti kartu nuo ryto iki vakaro. Mes abu turim savo veiklų. Kol dar vaikų nėra, galim gyventi kelyje.“

Sužadėtuvių žiedas už pagerintą rekordą

Jųdviejų gyvenime viskas sukasi apie lenktynes... Net ir sužadėtuvės.

„Praėjusiais metais mano automobilis buvo gana lėtas, o Karolis labai norėjo, kad Nemuno žiede būčiau greitesnė. Galvodamas, kaip mane paskatinti, ir man, ir draugams leptelėjo – jei trasą įveiksiu greičiau nei per 1,22 min., man pasipirš. Taip jau sutapo, kad įsigijome naują automobilį ir jau treniruotėse man pavykdavo pasiekti 1,23 min. laiką. O jau varžybų metu oficialiai įveikiau trasą per 1,21 min.! Kai jo tėtis internete pamatė mano rezultatą, parašė Karoliui žinutę: „Na, dabar jau niekur nepabėgsi...“, – su šypsena prisiminė Indrė.

Algirdo Venskaus/15min nuotr./Indrės Senkutės ir Karolio Gedgaudo vestuvės
Algirdo Venskaus/15min nuotr./Indrės Senkutės ir Karolio Gedgaudo vestuvės

Tad mergina tikėjosi, kad sužadėtuvės jau turėtų įvykti, bet nežinojo, kada: „Neilgai trukus jis man pasipiršo šių metų gegužę ant Šventosios beždžionių tilto. Nutarėme ilgiau nelaukti – po sezono, kuris buvo sėkmingas, iškelti vestuves.“

Iškėlę sportiškas vestuves, jaunavedžiai trauks medaus mėnesio į pačią Jamaiką. „Karolis ėmėsi iniciatyvos dėl kelionės. Pasikonsultavęs su kelionių agentūra, mums rekomendavo tokiu metu skristi į Jamaiką. Tai važiuojam pas Bobą Marley!“

Ir galbūt jau netrukus lauks ir šeimos pagausėjimas. „Žiūrėsim, ką pats gyvenimas pakuždės, kaip elgtis. Dar turim apsvarstyti kitus sezonus. Jeigu man nepasitaikys didelių galimybių važiuoti, pasižiūrėsime. Nebėgame nuo vaikų klausimo, bet ir neskubame“, – 15min kalbėjo Indrė Senkutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius