-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metas pakviesti savo vyrą į pasimatymą: filmo „Le Manas'66. Plento karaliai“ apžvalga

Praėjusią savaitę įvyko filmo „Le Manas'66. Plento karaliai“ premjera Lietuvoje. Apsidžiaugiau repertuare pastebėjusi, kad patį pirmą seansą (trečiadienio vakarą) pristatė vienas iš lietuviškų automobilių portalų.
Kadras iš kino filmo „Le Manas'66. Plento karaliai“
Kadras iš kino filmo „Le Manas'66. Plento karaliai“

Nudžiugau, nes filmą apie automobilių sportą galėsiu stebėti vyrų pilnoje kino salėje, testosterono ir lenktynių garsų įkaitintoje atmosferoje. Galėsiu iš arti pajusti, kiek jaudulio vyrams teikia lenktynės ir mašinos. Ir kaip nuoširdžiai kai kurie iš jų tuo žavisi.

Automobilių lenktynės man nėra aktuali tema gyvenime. Žinau, kad yra toks Dakaras, „Formulės“ varžybas stebi mano tėvai, tad minimaliai esu su jomis susipažinus. Bet apie Le Mano lenktynes neturėjau nė menkiausio supratimo. Todėl tvirtai apsisprendžiau, kad į filmo peržiūrą turiu eiti kartu su vyriška kompanija. Filme rodomas emocijas suprasiu, bet techniniams subtilumams pagauti man reikalinga asmeninė konsultacija tiesiogiai į ausį.

Laimei, mano kaimynas yra pats didžiausias šių Prancūzijoje vykstančių lenktynių gerbėjas. Jis tiesiog serga šiomis lenktynėmis, tad vakarą prieš premjerą nekviestas pasibeldė į mano namų duris ir dvi akademines valandas pasakojo, ką turėčiau apie jas žinoti.

Situacijos svarbumui pabrėžti net kelis kartus pakartojo, kad šias varžybas jis seka nuo vaikystės. Supratau, kad šia tema tai jau tikrai mes nejuokausime. Rimti vyriški reikalai.

Apžvelgėme istoriją, peržiūrėjome videomedžiagą internetuose (rekomenduoju pažiūrėt lenktynių avarijų vaizdo įrašus internete), įdomiausią informaciją susikonspektavau. Jaučiausi kaip baltas lapas, į kurį galima rašyti kokią tik nori informaciją. Sužinojau, už ką reikia sirgti, kurios komandos „mums nepatinka“.

Mačiau, kiek jam džiaugsmo teikia ši tema. Visai miela, kai vyrai taip išsilydo ir su tokiu entuziazmu pasakoja apie sritis, kurios iš tiesų juos domina.

Aš po tokios paskaitos žiūrėdama filmą jaučiausi kaip pirmūnė, kuri vis nori kelti ranką ir sakyti – „žinau žinau žinau!“, kas sukeldavo šalimais sėdinčių vyrų šypsenas. Juokinga, matai, jiems!

Taigi, demonstruoju ir jums savo žinias.

Keletas faktų, kurie man kino metu padėjo nepasiklysti:

  • Le Mano lenktynės yra seniausios ilgo nuotolio ištvermės lenktynės pasaulyje.
  • Jos vyksta lygiai vieną parą – t.y. 24 val.
  • Trasos ilgis – 13,629 km.
  • Filme rodomos 1966 m. sezono lenktynės.
  • 1960–1965 m. lenktynėse dominavo „Ferrari“ komanda.
  • Šiame filme vairuotojai, davus startą, vis dar turėjo bėgti ir patys įsėsti į savo mašinas. Ši taisyklė šiais laikais jau nebetaikoma.
  • Informacija iš paties filmo: viename filmo epizode minimos lenktynės, kur vairuotojai visada „suka į kairę“ – čia kalbama apie NASCAR lenktynes. Vyrai pašnabždėjo man į ausį. O jūs galėsite pašnabždėti kitiems!

Informacija, kuri man nepasirodė įdomi, bet man buvo pasakyta: „Milda, čia yra labai svarbu, nesiblaškyk“:

  • „Spoileris“ generuoja prispaudžiamąją jėgą.
  • Automobiliai šiose lenktynėse yra itin aerodinamiški.
  • Šios trasos pavadinimas yra „Sart“. Ir jos tiesiosios yra nepaprastai ilgos! Kiek tas „ilgos“, jau nebeklausiau.

Kadangi mano informatorius yra „Porsche“ komandos gerbėjas, sužinojau, kokie jie kieti ir kodėl aš turėčiau už juos sirgti:

  • „Porsche“ paleidimo spynelė yra priešingoje pusėje nei kitų automobilių, šis triukas padėdavo lenktynėse greičiau užvesti automobilį ir taip sutaupyti keletą sekundžių starto metu. (Su kaire ranka užvedi automobilį, o dešinė ranka tuo metu jungia pavarą. #gudru).

Filme iš tiesų nemažai techninės informacijos, todėl nuoširdžiai rekomenduoju bent truputį pasiskaityti apie šias lenktynes – tiesiog smagiau bus žiūrėti. Aš, grįžusi iš kino teatro, dar pasidomėjau dviem dalykais, kurie man pasirodė įdomūs (bus minimi filme): kas tokie yra bytnikai ir ką aš turėčiau žinoti apie „Bentley Mulsan“ automobilį, apie kurį nieko nebuvau iki šiol girdėjusi.

Ir šiaip, šiuo metu tokia visažinė jaučiuos automobilių srityje!

Pabaigai tauresnė mintis apie filmą ir kokį supratimą parsinešiau namo: sėdėdama salėje suvokiau vieną svarbų dalyką. Iš tikro žinojau tai ir anksčiau, bet šitas filmas tik dar kartą tai patvirtino: vyrams būtinos asmeninės pergalės. Jų neguodžia pagyros už pastangas, jų variklis – laimėjimai.

Pasikraut ir perkraut energijai dar reikalingas ir moteriškas palaikymas – šis ingredientas padeda surinkti save iš naujo ir vėl siekti tos taip trokštamos pergalės.

Tą pasakiau ir savo kaimynui, kuris vis bėga maratonus ir nori bėgt dar greičiau, nei kad bėgo vakar.

Sakau, suprantu tave ir tavo sportinį azartą, tau reikia tų pergalių. Kad ir kiek sveikatos už tai atiduodi.

O visas merginas raginu nesibaidyti „berniukiško filmo“ etiketės ir pačioms pasikviesti savo antrąsias puses į kino pasimatymą.

Vaikinus jau pats pasiūlymas nudžiugins, o jei dar truputį ir pačios pasidomėsite apie varžybas, garantuoju vien tik laimėjimus tą vakarą.

VIDEO: LE MANS ‘66 | OFFICIAL TRAILER #2 | 2019

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius