-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Midsummer Vilnius“ atvėrė Valdovų rūmų vartus: į festivalio atidarymą rinkosi puošnūs svečiai

Pirmadienio vakarą LDK Valdovų rūmuose paskelbta festivalio „Midsummer Vilnius“ pradžia. Išvysti choreografo Edwardo Clugo modernaus baleto „Radio and Juliet“, kuriame skamba vienos populiariausios britų grupės „Radiohead“ muzika, susirinko kviestinė publika.
Gintarė Gurevičiūtė ir Dmitrijus Jaruševičius, Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Lukas Gricius, Domas Dargis ir Valdas Petreikis
Gintarė Gurevičiūtė ir Dmitrijus Jaruševičius, Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Lukas Gricius, Domas Dargis ir Valdas Petreikis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antrus metus iš eilės surengtas „Midsummer Vilnius“ festivalis jau turi ištikimų gerbėjų būrį. Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami apsilankyti dešimtyje spalvingų pasirodymų, rengiamų Valdovų rūmuose. Rūmų kieme įrengtoje scenoje pasirodys atlikėjai tiek iš Lietuvos, tiek užsienio.

Liepos 17-ąją festivalį atidaręs baletas „Radio and Juliet“ – pasaulio scenose tapo tikru hitu. Nors spektaklis buvo pastatytas 2005 m., jis vis dar renka pilnas žiūrovų sales ir dėl savo modernios koncepcijos yra itin mėgstamas jaunosios kartos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gerūta Griniūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gerūta Griniūtė

Tiek festivalio atidarymas, tiek baleto spektaklis sudomino daug žinomų žmonių. Šventiškai nusiteikę ir pasipuošę jie vienas po kito rinkosi Valdovų rūmų kiemelyje, kuriame tik visiškai sutemus apie 22 val. galėjo išvysti baleto spektaklį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Modernus baletas ir „Radiohead“ muzika tamsoje: „Midsummer Vilnius“ atidarė „Radio and Juliet“

15min svečių pasiteiravo, kokius festivalius jie yra aplankę ar dar ketina aplankyti. „Midsummer Vilnius“ festivalio vadovas Valdas Petreikis apie festivalius tikrai turi ką pasakyti.

„Pirmas festivalis, į kurį prieš 12-ka metų nuvažiavau, buvo Lenkijoje vykęs „Heineken Open'er“. Tai visiškai legendinis festivalis. Jis labai skyrėsi nuo to, kas tuo metu vyko Lietuvoje. Lenkai sugebėjo padaryti visišką „užsienį“ – jokių šiukšlių, muštynių. Viskas fantastiškai, jis vyko aerodrome. Manau, daugelis melomanų ten iki šiol apsilanko, nes per kelias dienas gali pamatyti nuostabius atlikėjus. O paskutinis šiais metais aplankytas festivalis – „Montreux Jazz“ Šveicarijoje. Fantastiškai suorganizuotas miesto festivalis“, – 15min sakė V.Petreikis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Petreikis ir Simona Paciukonytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Petreikis ir Simona Paciukonytė

Justė Arlauskaitė-Jazzu – dažna festivalių viešnia. Čia ji ne tik mėgaujasi reginiais, dažniau pati lipa ant scenos. „Man patinka festivaliai. Labiausiai tie, kuriuose pati dainuoju. Kad ir kaip keistai nuskambės, bet nesu masuotės žmogus“, – pasakojo Jazzu. Dainininkei svarbi festivalio vieta, ji nevyktų į metalo muzikos festivalį. Justei patinka tokie festivaliai, kuriuose maišosi įvairūs muzikos žanrai – dėl universalumo, ten ji gali išgirsti daug savo mėgstamų atlikėjų ir surasti naujų.

„Aplankiau nemažai festivalių ir kaip žiūrovas, ir kaip atlikėja. Užsienyje labiausiai įsiminė Londono džiazo festivalis, kuriame pamačiau tokias žvaigždes, kurių galvojau, kad jau gyvenime niekada nepamatysiu. O Lietuvoje man įsiminė būtent šis, „Midsummer Vilnius“ – jis vyksta Vilniuje ir po atviru dangumi. Jis suburia daug skirtingų žmonių, pakviečia daug žinomų artistų“, – kalbėjo J.Arlauskaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė

Saldumynų kūrėjas Ali Gadžijevas su šypsena prisiminė aplankytus festivalius. Jis teigė, kad kol dar neturėjo šeimos, jis traukdavo į kelias dienas trukusius muzikos festivalius gamtoje. Sukūręs šeimą jis sunkiai randa laiko tokioms linksmybėms, todėl renkasi mieste vykstančius renginius. „Vilniui trūksta festivalių, renginių. Kalbu apie miesto festivalius, man, kaip miesto gyventojui, jų trūksta“, – prisipažino Ali. Jam dar neteko lankytis užsienyje vykstančiuose festivaliuose, tačiau labai norėtų aplankyti „Heineken Open'er“ festivalį.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ali Gadžijevas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ali Gadžijevas

Aktorė Agnė Grudytė prisipažino, kad „Midsummer Vilnius“ yra pirmasis šiemet aplankytas festivalis. „Greičiausiai orai neleidžia išvykti. Labai baisu išvažiuoti ir sušlapti. O šiandien, visai atsitiktinai, oras geras, sukome galvas, ką nuveikti, ir sužinojome apie šio vakaro renginį. Dar ketinu užsukti ir į „Kristupo vasaros festivalį“, – 15min sakė aktorė.

Agnė teigė, kad per kiekvieną festivalį ji vis ką nors naujo pamato, praplečia akiratį, išgirsta naujų dalykų, pamato naujų interpretacijų. O ir susitikti su draugais visada smagu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Grudytė ir Saulius Sėjunas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Grudytė ir Saulius Sėjunas

Laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė į festivalio atidarymą atvyko su Dmitrijumi Jaruševičiumi, kurį 15min ji pristatė „tiesiog draugu“. Paklausta, kokius festivalius renkasi, Gintarė teigė, kad festivalis festivaliui nelygus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dmitrijus Jaruševičius ir Gintarė Gurevičiūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dmitrijus Jaruševičius ir Gintarė Gurevičiūtė

„Vasarą vyksta labai daug festivalių, kurie yra susiję su muzika, su daug pasirodymų. Ilgą laiką festivalis man siejosi su guminiais batais, lietumi ir lauku. O nuo pernai metų požiūris pasikeitė, kai apsilankiau pirmajame „Midsummer Vilnius“ festivalyje. Man labai patinka tokio tipo renginiai. Matyt, jau išaugau iš tų kitų festivalių“, – sakė G.Gurevičiūtė. Ji teigė, kad skiria daugiau dėmesio tiems renginiams, kurių centre menas, o ne svaigalai ar šokiai iki ryto.

TAIP PAT SKAITYKITE: Modernus baletas ir „Radiohead“ muzika tamsoje: „Midsummer Vilnius“ atidarė „Radio and Juliet“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius