-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milana Jašinskytė dukrą Danielę palydėjo į pirmą klasę: „Kaip mama, labai jaudinuosi“

Rugsėjo 1-oji – jaudinanti diena ne tik pirmą kartą mokyklos slenkstį peržengiantiems vaikams, bet ir jų tėvams. Šiemet į pirmą klasę savo 6-erių metų dukrą Danielę išleidžia šokių mokyklos „Milana dance“ ir „Milana yoga“ įkūrėja Milana Jašinskytė. Kol dukra striksi iš džiaugsmo dėl naujojo gyvenimo etapo pradžios, pati mama kiek nerimauja: „Svarbiausia, kad ji būtų laiminga.“
Milana Jašinskytė su dukra Daniele
Milana Jašinskytė su dukra Daniele / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ankstyvą penktadienio rytą Milanos Jašinskytės dukra Danielė nekantriai trypčiojo prie durų. Rugsėjo 1-oji – jos jau ilgai laukta diena.

„Ji labai nori eiti į mokyklą. Danielei tai atrodo labai svarbus žingsnis“, – 15min šypsodamasi pasakojo Milana.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Milana Jašinskytė su dukra Daniele
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Milana Jašinskytė su dukra Daniele

O pačią mamą išleidžiant dukrą į mokyklą apėmė dvejopi jausmai – ir džiaugsmas, kad Danielė pradeda naują gyvenimo etapą, ir nerimas – kaipgi jai ten seksis.

„Šiaip dėl nereikšmingų dalykų nesinervinu, esu rami mama, tačiau dabar aš labai jaudinuosi. Čia tas pats, kai pagimdžius išleidžia iš ligoninės ir reikia vienai rūpintis savo vaiku. Kitas jaudinantis etapas, kai išleidi į darželį, ir nerimauji, kaip adaptuosis. O dabar, į mokyklą – dar didesnis žingsnis.

Man labai svarbu, kad Danielė būtų laiminga. Nuo šiol jos gyvenime keisis daug dalykų, prasidės visiškai naujas etapas, iki šios akimirkos aš auginau labai laimingą vaiką, man tai visada buvo prioritetas. Norėčiau, kad taip ir toliau išliktų“, – kalbėjo M.Jašinskytė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atostogos kaip iš atviruko: Šri Lankoje Milana Jašinskytė ir Mindaugas Rainys pasijuto lyg rojuje

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Milana Jašinskytė su dukra Daniele
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Milana Jašinskytė su dukra Daniele

Besirūpindama, kad dukrai būtų sudarytos kuo geresnės sąlygos tobulėti, ji mokyklą taip pat rinko kruopščiai.

„Danielės mokykla bus labai demokratiška – tad tas pereinamasis laikotarpis iš darželio į mokyklą bus švelnus, vaikų niekas nespaus tapti suaugusiais, mokslai bus pateikti per žaidimo pusę. Be to, ji orientuota į meną. Maniškė yra tiksliukė, dėl ko aš esu laiminga, bet manau, kad ateities žmogui yra labai svarbu kūrybingumas. Todėl įvairiausios judesio pamokos jos kūrybiškumą skatins“, – teigė ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Milana Jašinskytė su dukra Daniele
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Milana Jašinskytė su dukra Daniele

Milana ypač tikisi, kad dukros smalsumas pradėjus mokytis niekur nedings. „Man labai svarbu, kad vaikas liktų smalsus. Mes, tėvai, patys kartais užgniaužiame jų smalsumą, neatsakydami į klausimus kas, kur, kodėl, kaip. Todėl tikiuosi, kad Danielė pati norės mokytis, norės sužinoti naujų dalykų. Skaičiuoti, rašyti mes visi anksčiau ar vėliau išmoksim, bet tikrajai gyvenimo kokybei svarbiausia, kad vaikas pats norėtų augti, gilintis į sritis, kurios jį domina“, – sakė M.Jašinskytė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Milana Jašinskytė su dukra Daniele
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Milana Jašinskytė su dukra Daniele

Nors kai kurie tėvai prieš mokyklą kone visą vasarą su vaikais pluša, norėdami, kad jie ateitų kuo geriau pasiruošę, Milana vadovaujasi taisykle – nespausti.

„Į mokyklą dukrą leidžiu be paruošiamosios klasės, ji neturėjo tos įžangos, bet manau, kad vis tiek viskas bus gerai. Ji moka skiemenuoti, perskaityti nesudėtingus žodžius, nors geriausiai Danielei sekasi skaičiavimas. Tačiau kadangi mačiau, jog jai tai dar nėra labai įdomu, stengiausi jos ir nespausti. Manau, kad viskas ateis su laiku – matant mokytojo ir kitų vaikų pavyzdį“, – pasakojo Milana.

Tačiau kai jau mokslo metai įsivažiuos, tinginiauti ji savo dukrai tikrai neleis. „Aš mokiausi labai griežtoje mokykloje – toje pačioje nuo 1-os iki 12-os klasės. Buvau pripratusi laikytis režimo, tvarkos, dar kiekvieną dieną šokau „Žuvėdroje“, kur vėlgi buvo disciplina. Mano diena buvo sudėliota tiksliai pagal grafiką, aš visada buvau darbo vaikas. Žinau privalumus tokio griežtumo, bet taip pat žinau, kur tokie dalykai vaiką blokuoja ir neleidžia atsiskleisti. Svarbiausia, kad vaikams mokslai nekeltų negatyvių emocijų. Todėl stengiuosi ir pati save auklėti nespausti dukros, bet vis dėl to manau, kad būsiu ta mama, kuri visada tikrins, ar namų darbai padaryti. Tai yra svarbu atsakomybės jausmui ugdyti“, – tikino ji.

Asmeninio albumo nuotr./Milana Jašinskytė su dukra Daniele
Asmeninio albumo nuotr./Milana Jašinskytė su dukra Daniele

Prisimindama savo Rugsėjo 1-osios šventę, Milana sako, kad į mokyklą ėjo nekantraudama, bet kartu ir kiek bijodama naujos aplinkos.

„Kadangi visada matydavau savo vyresnes tetas, kurios į mokyklą vilkdavosi uniformą, ir pati labai laukiau dienos, kada aš ją galėsiu pasimatuoti. Kai man jau reikėjo eiti į mokyklą, buvo kaip tik tie metai, kai jų nebevertė vilktis, bet nepaisant to, į Rugsėjo 1-ąją vis tiek ėjau su ta ruda, tarybine uniforma, nes tai buvo mano svajonė, ji suteikė man kažkokį statusą, kad esu vyresnė“, – 15min pasakojo Milana Jašinskytė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sūnų į priešmokyklinę grupę išlydėjusi Natalija Bunkė prisiminė savo Rugsėjo 1-ąją

TAIP PAT SKAITYKITE: Godos Alijevos dukra Tėja – jau pirmokė: „Atrodo, pati ką tik ėjau į mokyklą“

Rugsėjo 1-oji – šventė daugelyje šeimų. Štai kiek žinomų žmonių sutikome Vilniaus Vytės Nemunėlio pradinėje mokykloje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius