-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milita Daikerytė apie artimą ryšį su mama: „Svarbu atskirti, kada esi draugė, o kada – klusni dukra“

Atlikėja, grožio salono vadovė Milita Daikerytė (19) su mama Sonata Daikeriene (43) stengiasi kuo daugiau laiko praleisti kartu. Kai nespaudžia neatidėliotini darbai, juodvi užsiima bendra veikla: lankosi seminaruose, vaikštinėja po parduotuves, užsuka ir į vakarėlius. „Laikas, praleistas kartu – ypatingas“, – įsitikinusi Milita.
Milita Daikerytė su mama Sonata Daikeriene
Milita Daikerytė su mama Sonata Daikeriene / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Milita ir Sonata dažnai kartu pasirodo įvairiuose renginiuose. 15min jos pasakojo, kad jokia geriausia draugė nepakeis mamos ir dukros draugystės, todėl reikia išnaudoti kiekvieną pasitaikiusią laisvą akimirką ir ją praleisti kartu.

Ar dažnai išeinate kartu į vakarėlius?

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Milita Daikerytė su mama Sonata ir seserimi Silvija
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Milita Daikerytė su mama Sonata ir seserimi Silvija

Milita: Pasitaikius progai stengiuosi griebti mamą ir laiką leidžiame kartu.

Sonata: Stengiamės išeiti vis dažniau. Laiko praleidžiame kartu vis daugiau ir daugiau.

Mamas dažniausiai dukros nori palikti namuose ir stengiasi, kad tik nesužinotų apie vakaro nuotykius...

Sonata: Mūsų santykiai puikūs, tad ir bendraujame kaip draugės. Kai reikia, įsijaučiu ir į mamos vaidmenį, bet dažniausiai stengiuosi su savo atžalomis bendrauti kaip su sau lygiais žmonėmis.

Milita: Viskam yra savo vieta ir savo laikas. Svarbu atskirti savo vaidmenį, kada gali būti draugė, o kada – griežta mama ar paklusni dukra. Kalbant konkrečiai apie vakarėlius, lyg ir nekėliau problemų, visad pasižymėjau pareigingumu be didelių pastangų. Grįždavau sutartu laiku ir šioje vietoje nesu nuvylusi savo tėvų. Man tai niekada nekėlė diskomforto, nes neturėjau poreikio iškeisti santykius su tėvais į audringus vakarėlius.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Milita Daikerytė su mama Sonata Daikeriene
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Milita Daikerytė su mama Sonata Daikeriene

Ar ribodavote Militos pasibuvimą mieste? Galbūt buvo nustatytas laiko limitas, kada ji turi grįžti?

Sonata: Kaip ir įprasta kiekvienoje šeimoje, savo vaikus auklėjome gana griežtai. Kontrolė buvo visuomet, tačiau su Milita paauglystėje jokių problemų neturėjome. Po pirmų vakarėlių pamatėme, kad jos riboti nėra tikslo. Man net keista, nes būdama jos metų ne tokia pareiginga buvau, o ji paauglystėje jokių problemų neturėjo. Tikriausiai dėl užsibrėžtų didelių tikslų ir gyvenimo būdo Milita jau nuo mažų dienų mėgo discipliną ir buvo atsakinga.

Kai ruošiatės kažkur išeiti, ar viena kitai duodate patarimų, ką apsirengti, pasidažyti ir pan.?

Milita: Kas be ko. Be šito neapsieiname.

Sonata: Visada. Tiek Milita paklausia mano nuomonės, tiek aš paprašau jos patarimų. Ir ne tik einant į vakarėlius ar kažkur į viešumą, bet net ir į parduotuves. Visuomet viena kitai siunčiame nuotraukas ir tariamės, ar pirkti vieną daiktą, ar ne. Jei be jos palaiminimo parsinešu drabužėlį, tai dažniausiai būna išbrokytas.

Milita: … Ir grįžta į parduotuvės lentynas (juokiasi).

Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė su mama Sonata
Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė su mama Sonata

Kokia veikla dažniausiai užsiimate kartu?

Milita: Su mama visuomet ieškome bendrų interesų. Ar kažkokiuose savęs tobulinimo, pažinimo seminaruose apsilankome, ar važiuojame kartu atostogauti. Ieškome neįprastos veiklos, nes neturime daug laiko būti kartu ir nėra taip, kad visą dieną namuose viena kitą matome. Tad laikas, praleistas kartu, yra ypatingas ir stengiamės jį leisti kaip įmanoma išskirtiniau. Ieškome bendrų interesų ir mums labai puikiai sekasi. Manau, mūsų su mama požiūriai ir gyvenimo būdas labai panašūs.

Sonata: Milita, buvo labai smagu, kai buvai mažesnė ir vakarais dainuodavai. Man tai buvo smagiausi vakarai ir vis laukdavau tų momentų, kai Milita mums padarys šią šventę ir pakviest į savo mažą koncertą. Tai sujungdavo mus visus: ir draugus, ir gimines.

Milita: Tai tiesa. Mano koncertai, pasirodymai, konkursai visuomet sujungdavo visą šeimą, nes tikrai nedažnai kartu susieiname, nėra preteksto visiems susirinkti. Kai buvau mažesnė, tie pasirodymai suburdavo mus prie vieno bendro stalo. Ir gražios emocijos, ir gera proga visiems kartu susirinkti. Žiūrėdavome filmuotus įrašus kartu, archyvus, laidas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Milita Daikerytė su mama Sonata
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Milita Daikerytė su mama Sonata

Daug jaunų merginų su mamomis praleidžia mažai laiko, jūs stengiatės praleisti kuo daugiau. Galite teigti, kad esate geriausios draugės?

Milita: Mamos ir dukros nelyginčiau su geriausiomis draugėmis. Jų negali palyginti su niekuo. Klausimas, kas ta geriausia draugė? Mama ir dukra yra vienintelė ir nepakartojama frazė, kurios negalima palyginti su niekuo.

Sonata: Teisingai Milita sako. Mama savo vaiko niekada neišduos.

Nieko nuostabaus, kad kiekvienoje šeimoje būna ir pykčių. Jų neišvengiate ir jūs?

Sonata: Milita yra labai stipraus charakterio, valdinga, tačiau ji yra širdingas ir nuoširdus žmogus. Dažniausiai randame kompromisą ir tikriausiai visi paaugliški pykčiai jau yra praeityje. Pažiūrėjus iš šono, ji atrodo atspari piktiems žmonėms, tačiau iš vidaus ji – jautrios sielos asmenybė. Nuo mažens jai daug žeriama kritikos ir komentarų, todėl šeimoje stengiamės parodyti kiek įmanoma daugiau meilės ir supratimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius