Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milita Daikerytė ryžosi plastinei nosies operacijai: „Tai buvo sena mano svajonė“

Grožio salono „Studio M“ įkūrėja, vizažistė Milita Daikerytė (20) kalbėdama apie išvaizdą buvo sau reikli, jautė trūkumų, todėl nusprendė įgyvendinti seną svajonę. Ji pasiryžo drąsiam ir apgalvotam žingsniui – plastinei nosies dailinimo operacijai. Dabar mergina, kaip pati teigia, džiaugiasi ne tik išvaizdos pokyčiais, bet ir pagerėjusia gyvenimo kokybe.
Milita Daikerytė
Milita Daikerytė / Asmeninio albumo nuotr.

M.Daikerytė supranta, kad visuomenė yra susiskaldžiusi į dvi dalis – vieni yra už išvaizdos pokyčius, o kitiems plastinės operacijos atrodo nepriimtinos, todėl ji susitaikė ir su neišvengiama aplinkinių kritika. Tačiau neigiamą požiūrį į plastinę chirurgiją Milita nori pakeisti.

„Savo istorija dalinuosi todėl, kad ši tema liečia didelę dalį merginų ir moterų, o aš turiu galimybę pasidalinti savo patirtimi su sekėjais ir ne tik. Gal kam nors mano nuomonė taps palaikymu. Daugelis Lietuvos žmonių apie operacijas turi iškreiptą mąstymą ir požiūrį.

Klausimas, kada ir kodėl tai tapo toks išskirtinis įvykis mūsų visuomenėje? Manau, kad žmogaus požiūris į plastines operacijas priklauso nuo jo išsilavinimo ir aplinkos. Norėčiau padrąsinti moteris pasikliauti savo vidiniu jausmu ir, svarbiausia, jeigu ką nors ir darai, tai daryti tik dėl savęs ir tik žinant, kad nuo to jausitės geriau“, – 15min pasakojo M.Daikerytė.

Tomo Šimkaus nuotr./Milita Daikerytė PRIEŠ nosies plastinę operaciją
Tomo Šimkaus nuotr./Milita Daikerytė PRIEŠ nosies plastinę operaciją
Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė PO nosies plastinės operacijos
Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė PO nosies plastinės operacijos

M.Daikerytė teigė, kad apie savo išvaizdos pokyčius dabar kalba drąsiai ir užtikrintai, o slėpti tai, kas yra akivaizdu, būtų kvaila.

„Ši tema manęs jau nebejaudina ir drįstu kalbėti apie tai todėl, kad šio mano pokyčio tikslas nebuvo dabartiniai grožio standartai ar mada. Tikrai yra daug žmonių, ypač artimųjų, kuriems labiau patiko mano bruožai prieš operaciją, todėl grožis šiuo atveju nėra priežastis. Operaciją dariausi dėl savo vidinės emocijos. Aš to labai norėjau, tai buvo svajonė, kuri manęs nepaleido ne vienerius metus.

Yra teigiama, kad plastinės operacijos nepašalina žmogaus psichologinių problemų, pokyčiai vis tiek netenkina ir daraisi operacijas toliau, tačiau, mano atveju, jaučiuosi kitaip ir galiu drąsiai teigti, kad priėmus tokius sprendimus įmanoma išlaikyti sveiką protą“, – sako M.Daikerytė.

Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė
Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė

M.Daikerytė pasakojo, kad prieš operaciją pati sau atrodė griežtesnė ir piktesnė, o išvaizdos pokyčiams paskata tapo ir vidiniai, charakterio savybių pokyčiai.

„Genetiškai esu paveldėjusi „charakteringesnę“ nosį. Pastarieji metai man buvo labai permainingi ir pati pasikeičiau kaip asmenybė – dabar nesu tokia ambicinga ir kategoriška, mokausi būti lankstesnė ir sąmoningesnė. Galėčiau teigti, kad mano noras keistis atsirado dėl to, kad nebemačiau savyje to griežtumo, kurį turėjau anksčiau. Dabar visi sako, kad atrodau daug mielesnė ir švelnesnė, o tikriausiai man ir norėjosi šių pokyčių dėl charakterio ir požiūrio pasikeitimų“, – sakė M.Daikerytė.

Milita žinojo, kad po operacijos laukiantis rezultatas gali ir nepatikti, tačiau dar prieš operaciją ji sau pasakė, kad „dabar jau bus, kaip bus“ ir davė sau pažadą, kad daugiau neieškos savyje trūkumų. Vis dėlto operacijos rezultatu ji liko patenkinta, nors galutinis rezultatas matysis tik vėliau – po šios operacijos gijimo laikotarpis yra labai ilgas.

„Aš žinojau, kad jausiuosi geriau ir tik todėl pasiryžau šiam žingsniui. Tikrai jaučiuosi geriau, o keisti nieko ir nebesinori. Viskas priklauso nuo emocijos, su kuria aš gyvenu, nuo pasitikėjimo savimi ir meilės sau. Anksčiau aš jausdavau diskomfortą, o dabar apie tai negalvoju. Jaučiuosi komfortabiliau ir saugiau“, – teigė M.Daikerytė.

Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė PRIEŠ (kairėje) ir PO operacijos
Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė PRIEŠ (kairėje) ir PO operacijos

M.Daikerytė operaciją darėsi ne Lietuvoje, savo nosį ji patikėjo chirurgui užsienyje.

„Ten, kur atliko operaciją, tikrai nebuvo marmurinių grindų ir dvigulių lovų palatoje. Mane operavo chirurgas, kuris dirba senamadišku, bet patikrintu būdu klinikoje, kur svarbiausia ne aptarnavimas ir dėmesys, o rezultatai. Iš pradžių patyriau nedidelį šoką, nes sprendimas buvo šiek tiek aklas, pasiklioviau tik pažįstamo žmogaus rekomendacijomis ir matomu rezultatu po operacijos, bet turiu pripažinti, kad viduje jaučiausi labai užtikrinta ir daktaru pasitikėjau, nors pati aplinka šiek tiek gąsdino“, – 15min pasakojo M.Daikerytė.

Po plastinės operacijos beveik dvi savaites Militai teko vaikščioti su gipsu, tai sukėlė nemažai nepatogumų, todėl pakartoti operacijos ji nenorėtų.

„Gipsas per pusę veido... Ir tai dar vienas psichologinis išbandymas – ar išdrįsiu išeiti į gatvę su tokiu gipsu. Ir pasirodo, kad taip, išdrįsau. Įtikinau save, kad jeigu kas nors turi blogų minčių, tai jų problema, o ne mano. Skausmo buvo mažai, daugiau diskomfortas, bet dar kartą tokiai operacijai nepasiryžčiau net ir norėdama. Užteko“, – juokėsi M.Daikerytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius