-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mios augintinė Prada atsivedė šešis šuniukus: „Galbūt veisimas taps mano hobiu“

Pirmadienio nakties Vilija Pilibaitytė-Mia su šeima turbūt niekuomet nepamirš – jos jorkšyro terjero kalytė Prada atsivedė šešis šuniukus. Atlikėja sako, kad šis įvykis į namus atnešė be galo daug džiaugsmo, tad neatmeta galimybės, kad ateityje šunų veisimas galbūt taps jos hobiu.
Vilija Pilibaitytė-Mia
Vilija Pilibaitytė-Mia / 15min/asmeninio albumo nuotr.

„Valentino dienos proga Nerijus netikėtai padovanojo jorkšyro terjero patinėlį. Aš jau auginau 6-erių metų patelę Pradą. Ir taip atsitiko, kad šiąnakt gimė 6 šuniukai! Visi sveiki, visi gyvi. Labai džiaugiamės“, – šypsodamasi 15min kalbėjo Mia.

Vilija sako, kad veisti šuniukus ji nė minties neturėjo, nors abu augintiniai – su dokumentais. Tačiau dabar jos nuomonė kardinaliai pasikeitė. „Po visos šios nakties, manau, kad tai gali tapti mano hobiu. Tiek džiaugsmo, tiek meilės, rūpesčio jau seniai nebuvo“, – džiaugėsi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Mios šuniukai
Asmeninio albumo nuotr./Mios šuniukai

Tačiau naktis buvo išties sunki – pati Mia miegoti nuėjo tik ankstų rytą. „Mes jau sekmadienį matėme, kad naktį prasidės gimdymas, šunytė jau rodė tam tikrus ženklus. Tai visą naktį bijojau užmerkti akis, kad tik neužmigčiau netyčia. Laukiau. Pirmasis šuniukas gimė 3 val. nakties, o paskutinis – 5.30 val. ryto. Viena to tikrai nebūčiau padariusi, juk ir ir Pradai, ir man tai buvo pirmas kartas. Šeima man be galo padėjo“, – pasakojo ji.

Šuniukų vados priėmimas pareikalavo daug žinių. Atlikėja tikina, kad kelias savaites iki gimdymo itin daug domėjosi ir skaitė, kaip reikia tai tinkamai atlikti.

„Veterinarijos gydytoja man aiškiai nupasakojo, kaip tai atrodys. Kitas dalykas, skaičiau daug internete, žiūrėjau „Youtube“ kanalą. Tikrai labai atsakingai ruošiausi. Kelias savaites domėjausi apie visas galimas situacijas. Taip pat daug kalbėjome su gydytojais apie pribuvėjas. Bet man pasakė, kad kai kalytė gimdo, geriau, kad nebūtų svetimo žmogaus. Todėl nusprendžiau pati to imtis.

Man buvo nupasakota, kad bus daug baisiau, kad galbūt reikės daryti operaciją, nes kalytei tai pirmoji vada ir jai jau 6-eri metai. Per visą jos nėštumą aš labai stresavau, mes ją visąlaik nešiojom ant rankų, ant lovos užkeldavome, nuo jos nukeldavome, davėme kitokį maistą. Rūpesčio buvo tikrai labai daug, bet be galo malonu galiausiai. Visus du mėnesius, kol laukėsi, ji buvo visiška princesė, tapo svarbiausia namų persona“, – juokėsi ji.

Atrodytų, vados priėmimas – labai atsakingas ir reikalaujantis daug ryžto darbas... Tačiau Mia sako, kad kai atėjo toji akimirka, ji tiesiog suprato, kad privalo tai padaryti, nepalūžti ir neišsigąsti.

„Čia tiek reikalų, jūs neįsivaizduojate! Reikia šuniukus priimti, virkšteles, placentas sutvarkyti, reikia padėti mamai, kai tiek daug šuniukų pagimdė... Bet šiaip esu be galo dėkinga veterinarijos klinikai, kuri mus visą naktį konsultavo. Jie buvo įspėti, kad šiąnakt gimdys mano Prada, žinojome, kad jeigu ką, galėsime važiuoti pas juos“, – pasakojo ji.

Asmeninio albumo nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Asmeninio albumo nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

Kol kas Mia dar nenusprendė, ką darys su gimusiais šuniukais – iš viso aštuonių gyvūnų juk bute laikyti negali.

„Apie tai dar visiškai negalvoju. Aš mielai juos visus pasilikčiau sau. Kai pati sudalyvavau gimdyme, priėmiau šuniukus, prižiūrėjau... Pati be proto dievinu šunis. Jie man yra kaip žmonės, mano šeimos nariai. Kai reikės juos kažkam atiduoti, parduoti, bus tikrai labai gaila“, – 15min pasakojo Vilija Pilibaitytė-Mia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius