-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mios vyras N.Antanavičius vengė registruotis policijoje – teismas nurodė uždėti jam apykoję

Baudžiamojoje byloje dėl sukčiavimo įtariamuoju tapusiam dainininkės Mios sutuoktiniui Nerijui Antanavičiui – nauji nemalonumai ir nepatogumai. Ikiteisminio tyrimo metu verslininkas pažeidė jam skirtos švelnios kardomosios priemonės sąlygas, todėl prokuratūra kreipėsi į teismą dėl papildomų apribojimų: N.Antanavičiui tikriausiai teks panešioti apykoję.
Nerijus Antanavičius
Nerijus Antanavičius / 15min nuotr.

Kaip jau skelbė 15min, Klaipėdos apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo sukčiauti (pasisavinti didelės vertės svetimą turtą), taip pat dėl neteisėto elektroninių mokėjimo priemonių ir duomenų panaudojimo veikiant grupuotėje.

Atlikos Vilijos Pilibaitytės-Mios vyras N.Antanavičius keturių asmenų grupuotėje buvo įvardytas kaip vienas organizatorių.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Galminas yra sakęs, kad įtariamieji siekė užvaldyti beveik 200 tūkst. eurų, priklausančių vienam iš Lietuvoje veikiančių bankų. Grupuotė spėjo pasisavinti beveik 8 tūkst. eurų ir juos išsigryninti.

N.Antanavičius pareigūnų buvo sulaikytas Vilniuje birželį, vieną trečiadienio rytą. Tąsyk jo ir Mios namuose buvo atlikta krata, teigiama, jog rasta svarios bylai medžiagos. Kelias dienas vyras praleido areštinėje, vėliau kardomoji priemonė jam pakeista į rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš šalies ir nuolat registruotis policijos komisariate. Būtent šios kardomosios priemonės pažeidimą ir užtraukė įtariamajam papildomus rūpesčius.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo sekretoriate 15min trečiadienį sužinojo, kad neseniai Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai kreipėsi į teisėjus dėl kardomosios priemonės N.Antanavičiui sugriežtinimo. Pateikę teismui duomenis, kad policijoje įtariamasis pagal jam nustatytą grafiką nesiregistruodavo, prokurorai pasiūlė uždėti jam apykoję.

Dar pirmadienį šį siūlymą išnagrinėjęs uostamiesčio teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas tam pritarė. Teismo nutartimi nustatytas šios elektroninės asmens stebėjimo priemonės nešiojimo terminas – 6 mėnesiai.

Suprasti akimirksniu

  • Apykojės užsegimas įtariamajam arba nuteistajam klasifikuojamas kaip „Intensyvi priežiūra“, – tai antra pagal griežtumą kardomoji priemonė (pirma, griežčiausia, yra suėmimas).
  • Apykojės yra atsparios vandeniui, karščiui ir šalčiui, todėl įtariamieji gali praustis ir jų neatsisegę.
  • 2016 m. pavasarį policija išsinuomojo 100 komplektų tokios įrangos. Vienos apykojės nuomos kaina – 6 eurai per dieną.
  • Apykojės leidžia kontroliuoti asmenis visoje Lietuvos teritorijoje. Į apykojes yra įmontuoti siųstuvai, tad reikalui esant pareigūnai gali pasitikrinti, kur tiksliai yra jų prižiūrimas (sekamas) asmuo.
  • Kardomoji priemonė gali būti taikoma iki 6 mėnesių, galima ją pratęsti dar 3 mėn.

Tiesa, ši Klaipėdos miesto apylinkės teismo nutartis kol kas dar neįsiteisėjo, per savaitę N.Antanavičius arba jo advokatas gali paduoti apeliaciją aukštesnės instancijos teisėjams.

15min primena, kad Mios sutuoktinis figūruoja ne tik Klaipėdoje atliekamame ikiteisminiame tyrime, bet ir Vilniaus miesto apylinkės teisme jau nagrinėjamojoje baudžiamojoje byloje. Teisminis procesas sostinėje iki šiol taip pat ne sykį strigdavo, nes kaltinamajam N.Antanavičiui iškildavo kliūčių drausmingai lankyti posėdžius. Pastarojoje byloje Vilniuje verslininkas kaltinamas pasiskolinęs bemaž 13 000 eurų ir piktybiškai jų negrąžinęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius