-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Amerikoje laimę kūręs džiazo muzikantas Vladas Slavinskas: žmona dėkoja visiems palaikiusiems

Muzikos pasaulis neteko talentingos asmenybės – pralaimėjęs kovą su vėžiu mirė pastaruoju metu JAV gyvenęs džiazo muzikantas ir pedagogas Vladas Slavinskas, dar žinomas kaip Slyva.
Vladas Slavinskas su šeima
Vladas Slavinskas su šeima / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Mirtis Muzika

Vyras jau kurį laiką sirgo agresyvios formos ketvirtos stadijos prostatos vėžiu. Pastaruoju metu šeima rinko aukas jo gydymui. Be to, vylėsi išpildyti Vlado norą – jis troško dar bent kartą išvysti Vilnių, kuriame nesilankė nuo tada, kai gimė jo vaikai, norėjo pamatyti Lietuvoje likusią seserį ir dukrą.

Vis dėlto neseniai V.Slavinsko žmona Jennifer Roper Slavinskas, su kuria vyras gyveno 19 metų ir augino tris vaikus, pasidalijo skaudžia naujiena apie muzikanto mirtį. Ji dėkojo visiems, pagelbėjusiems šiame sunkiame kelyje.

„Mūsų brangus Vladas paliko šią žemę šiandien anksti ryte.

Mano širdis sudaužyta. Jis niekada nepasiduodavo, bet jo kūnas neatlaikė. Dabar jis danguje, išsivadavęs nuo skausmo, ir aš esu tikra, kad jis lekia sparčiais žingsniais per lengvas Nidos bangas, kai jos atsirita į gintaro paplūdimį, groja savo gitara kaip pamišėlis arba kaip angelas. Prie stalo geria mamos stiprią arbatą su kondensuotu pienu. Katė Baduba sėdi ant palangės, tupi šuo Liutas Rex. Tuopa, jo mėgstamiausias medis, šoka vėjuje ir braška nuo aklo lietaus. Ir, be abejo, Charlie Parker groja vinilą.

Mes jo pasiilgsime, pasiilgsime ir pasiilgsime. Jo balso, jo rankų, jo akių, jo nuostabaus proto. Pradingęs iš mūsų akiračio, jis visada išliks su mumis mūsų širdyse ir prisiminimuose, kai kuriuose akorduose ar sapne. Jis buvo kaip saulė – ryški, nuspalvinanti pasaulį, šilta ir saugi. Tegul jis eina per Dangaus Vartus.

Jis norėjo, kad aš nusiųsčiau paskutinį „didelį ačiū“ visiems jums, kurie palaikė mūsų šeimą. Tai tikra palaima kiekvienam iš mūsų žinoti, kad šioje kelionėje mes esame ne vieni ir kad mes turėjome galimybę tinkamai pasirūpinti Vladu.

Visa mūsų meilė tegul pasiekia jus, ir prisiminkite klausyti savo Gyvenimo muzikos“, – rašė V.Slavinsko žmona Jennifer Roper Slavinskas.

Asmeninio albumo nuotr./Vladas Slavinskas su žmona
Asmeninio albumo nuotr./Vladas Slavinskas su žmona

Laišką Anapilin iškeliavusio muzikanto žmona užbaigė poeto W.H.Audeno eilėmis:

„Jis buvo mano šiaurė, mano pietūs, mano rytai, mano vakarai,
Mano darbo savaitė ir mano sekmadienio poilsis,
Mano vidurdienis, mano vidurnaktis, mano kalba, mano daina.“

Liūdna žinia apie V.Slavinsko mirtį pasidalijo ir muzikantas Liudas Mockūnas.

„Šįryt netekome Slyvos! Kas nežino, Vladas buvo labai svarbus Vilniaus džiazo muzikantas ir pedagogas 10-ajame dešimtmetyje, įpūtęs džiazo ir laisvės dvasios ne vienam jaunam muzikantui. Niekada nesimokiau pas Slyvą, tačiau klausydamas ir stebėdamas, o vėliau ir grodamas kartu daug supratau ir išmokau iš šio labai svarbaus mano kartai žmogaus. Ilsėkis ramybėje, Vladai. Užuojauta dukrai, žmonai ir vaikams!“, – skelbė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius