-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė viena ryškiausių Lietuvos aktorių Gražina Balandytė

Būdama 83-ejų metų mirė lietuvių kino ir teatro aktorė Gražina Balandytė. Tai 15min patvirtino Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas.

15min žiniomis, aktorė mirė pirmadienį. Mirties priežastis kol kas nežinoma, tačiau pastaruoju metu, skelbiama, Gražina Balandytė sunkiai sirgo.

Vienai ryškiausių Lietuvos aktorių 83-eji suėjo birželio 27-ąją.

VIDEO: Užgeso viena didžiausių Lietuvos kino ir teatro žvaigždžių – mirė aktorė Gražina Balandytė

Pranešama, kad atsisveikinimas su aktore vyks jos mylimame Nacionaliniame Kauno dramos teatre liepos 29 d. nuo 11 iki 21 val. ir liepos 30 d. nuo 10 iki 12 val.

Urna išnešama 12 val. Aktorė atguls Petrašiūnų kapinėse. Artimųjų valia prašoma talentingą menininkę, šiltą žmogų, asmenybę pagerbti baltu gėlės žiedu.

Gražina Balandytė buvo Kauno dramos teatro ir Klaipėdos dramos teatro aktorė, teatre sukūrė daugiau kaip 80 vaidmenų. Nuo 1957-ųjų vaidino kine ir televizijoje, čia atliko daugiau nei 20 vaidmenų, kuriuos žiūrovai atmena iki šiol. Taip pat buvo žinoma kaip televizijos laidos „Ponios Gražinos virtuvė“ vedėja.

G.Balandytė yra pelniusi Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino Komandoro kryžių, 2005 metais jai įteiktas „Auksinis scenos kryžius“ už nepagrindinį Froilen Šnaider vaidmenį Kauno valstybinio muzikinio teatro Džono Kanderio miuzikle „Kabaretas“.

„Scanpix“ nuotr./Rimgaudas Karvelis ir Gražina Balandytė
„Scanpix“ nuotr./Rimgaudas Karvelis ir Gražina Balandytė

2014 metais už viso gyvenimo nuopelnus G.Balandytė pelnė „Auksinę gervę“. Atsiimdama apdovanojimą aktorė kalbėjo, kad tokie renginiai teikia viltį, kad kinas atgimsta Lietuvoje, kaip kitados, kai Lietuvos kino meistrų darbai garsino mūsų šalį visame pasaulyje.

Auksinės gervės laureatė pabrėžė, kad reikia nebėgti nuo savo šaknų, nevengti kalbėti ir dainuoti lietuviškai. „Savitumas, išskirtinumas – mes tuo ir galime būti įdomūs, o jeigu susiniveliuosime – kas būsime?“ – retoriškai klausė aktorė.

G.Balandytė taip pat paminėjo, kad lietuvių šiuolaikiniuose filmuose perdaug akcentuojamas skausmas, kritiniai išgyvenimai.

Gražiausios Gražinos Balandytės gyvenimo akimirkos – galerijoje:

Dėl aktorės mirties žinomi žmonės socialiniuose tinkluose dalijosi užuojautos žinutėmis, ją pareiškė ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Lietuvos kultūros pasaulis neteko išskirtinio talento aktorės, kuri sukūrė įsimintinų vaidmenų teatro scenose, kino filmuose. Jos darbai yra įvertinti įvairiais apdovanojimais, už didelius nuopelnus skirta Vyriausybės kultūros ir meno premija, kiti garbingi apdovanojimai. Dėl G.Balandytės – vienos ryškiausių šalies aktorių – netekties reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, bičiuliams, gerbėjams ir visai šalies kultūros bendruomenei“, – sakoma premjero užuojautoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius