-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 30 /17:15

Mirė vos 44-erių avalynės dizaineris Žanas Maslauskas

Penktadienio rytą Anapilin iškeliavo žinomas avalynės dizaineris Žanas Maslauskas. Liūdną žinią patvirtino dizainerio artimieji. Ž.Maslausko sūnaus Beno teigimu, žinomo dizainerio gyvybę pasiglemžė jau aštuntasis miokardo infarktas.
Žanas Maslauskas
Žanas Maslauskas / Pauliaus Peleckio, Gretos Skaraitienės nuotr.

15min susisiekus su Žano sūnumi, šis teigė, kad jo tėvas jau kuris laikas gulėjo ligoninėje. Po zondavimo Žaną ištiko infarktas, todėl teko daryti skubų zondavimą, kad šis išplėstų kraujagysles.

Deja, antrojo jis neatlaikė, nes buvo per silpnas, bandė gaivinti, bet tai nebepadėjo.

„Šiandien turėjo grįžti į Kėdainius, nes rytoj turėjome išleisti naują kolekciją, jis to labai norėjo. Taip išėjo, kad savo paskutinės kolekcijos jis nebepamatys, – dalijosi Benas. – Dabar nukelsime kolekcijos pristatymą į kitos savaitės pradžią, turime tai padaryti, jis niekad nenorėjo, kad dėl jo problemų būtų sustabdytas kolekcijos pristatymas. Per savaitgalį visa šeima pailsės, atsigaus.“

„Fotoimpresija“ nuotr./ Žanas Maslauskas
„Fotoimpresija“ nuotr./ Žanas Maslauskas

Anot sūnaus, paskutinį batų modelį žymus avalynės dizaineris sukūrė jau gulėdamas ligoninėje. „Paprašė atvežti kurpalį ir modeliavo gulėdamas lovoje, tokia dramatiška istorija“, – pastebėjo tėvo gedintis sūnus.

Tiesa, visų pirma Žano artimieji liūdną žinią pranešė feisbuke.

„Su dideliu liūdesiu norime pranešti, kad šįryt mus paliko „Batų namų“ įkūrėjas, avalynės dizaineris ir rankų darbo batų gamybos pionierius Lietuvoje Žanas Maslauskas“, – buvo rašoma socialiniuose tinkluose.

„Žanas buvo mūsų dirbtuvių siela ir širdis, tačiau mes tęsime savo veiklą ir augsime toliau. Jis turėjo svajonę, kad jo pradėtą veiklą perimtų jo vaikai ir garsintų visame pasaulyje, jam pavyko, tad jo garbei toliau tęsime batų kūrybą ir gamybą taip, kaip jis mus išmokė!“ – rašė puslapio administratoriai.

Ž.Maslausko gyvenimo akimirkos – galerijoje:

Tiesa, anot velionio šeimos narių, administruojančių šeimos verslo feisbuko profilį, paskutinioji Ž.Maslausko kolekcija ir batų modeliai pasaulį pamatys – jie bus pristatyti rugsėjo 2–3 dienomis.

Šeima prašo klientų supratimo ir artimiausias kelias dienas jiems neskambinti bei nerašyti darbiniais klausimais.

„Esame šeimos verslas, tad su Jumis, brangūs klientai, visada bendraujame tik patys, tad nepykite jei kelias dienas neatsakysime į Jūsų laiškus, skambučius ar porą dienų vėluosime su batų pristatymu. Visi skambučiai ir laiškai tikrai bus atsakyti, o batai pristatyti. Tokie pat gražūs ir kokybiški kaip ir esate įpratę, nes Žano įvesti standartai visada bus puoselėjami ir gerbiami mūsų dirbtuvėse!“ – supratimo prašė artimieji.

Atsisveikinimas su Žanu vyks Kėdainiuose, Gedulo Saloje (Skongalio g. 1, Kėdainiai) nuo šeštadienio (08.31) 12 val. iki sekmadienio 15 val.

„Jei atvyksite, prašome neapsisunkinti gėlėmis bei vainikais, Žanas mėgo minimalizmą, tad kviečiame atsinešti po vieną baltą gėlę. Apsirenkime spalvotai, Žanas nemėgo juodos spalvos, tad gerbkime jį ir visi ateikime pasipuošę įvairiausiomis spalvomis!“ – rašyta feisbuko puslapyje.

Asmeninio albumo nuotr./Žanas Maslauskas
Asmeninio albumo nuotr./Žanas Maslauskas

15min primena, kad 2018-ųjų metų pabaigoje dalyvaudamas laidoje „Valanda su Rūta“ Ž.Maslauskas pasakojo, kad per savo neilgą gyvenimą patyrė net septynis infarktus, jam grėsė širdies transplantacija.

„Ilgus metus sergu cukriniu diabetu, visai savęs nesaugojau. Kai patyriau septintą infarktą, atsidūriau reanimacijoje, medikai man prognozavo mirtį, davė net popierių pasirašyti dėl organų donorystės. Ir begulint ligoninės lovoje žmona pranešė naujieną, kad mes turėsime vaiką“, – tuo metu pasakojo Žanas.

Sėkmės lydimas batų dizaineris, atsidūręs ligos patale, nebegalėjo dirbti savo darbo, tad šeimos biudžete teliko 60 eurų neribotam laikui. Vyras sakė, kad per vieną dieną gyvenimas sugriuvo, bet laukiamas kūdikis vertė nepasiduoti.

Žanui cukrinis diabetas buvo nustatytas, kai jam tebuvo 13. Tačiau jis stengėsi nepasiduoti – sportavo, dirbo, svajojo tapti archeologu. Vieną žiemą padirbėjęs batų taisykloje ir susidomėjęs šia profesija, netrukus jis ėmė kurti batų kolekcijas, galiausiai atidarė „Batų namus“ Kėdainiuose, parduotuves Vilniuje ir Kaune.

„Fotoimpresija“ nuotr./Žanas Maslauskas
„Fotoimpresija“ nuotr./Žanas Maslauskas

Sunki liga nestabdė Žano kūrybinio polėkio, tačiau kas savaitę jis turėjo lankytis gydymo įstaigoje, kur jam būdavo atliekama inkstų dializė.

„Man svarbu, kas bus po manęs. Kai vyresnysis Benas atėjo į mano verslą, labai apsidžiaugiau. Gal ir mažylis Haris kada nors perims batsiuvystės amatą. Bus batsiuvių, batų dizainerių Maslauskų dinastija“, – laidoje „Visi mes žmonės“ dar šių metų pradžioje kalbėjo Žanas.

„Batų namų“ veiklą Ž.Maslauskas plėtojo drauge su žmona Jurgita. Su ja susilaukė dviejų vaikų – jau pilnamečio Beno ir jaunėlio Hario.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius