-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mis Lietuva 2012“ Rasa Vereniūtė: „Labiausiai Kinijoje vargino fotografų dėmesys“

Išsimiegojusi po varginančios kelionės, nors dar ir nevisiškai atsigavusi, „Mis Lietuva 2012“ Rasa Vereniūtė ketvirtadienio rytą pasidalijo įspūdžiais iš Kinijoje vykusio konkurso „Mis Pasaulis 2012“.
 Rasa Vereniūtė
Rasa Vereniūtė / Gretos Skaraitienės nuotr.

„Labai prieš išvykdama peršalau, pakilo temperatūra, dar visiškai neatsigavau. Labai keista girdėti lietuviškus balsus“, – šypsojosi Rasa. Ji prisipažino, kad konkurso metu nė neturėjo progų užsivilkti visų iš Lietuvos atsivežtų suknelių, tačiau dėl to nenusiminė. „Tik geriau, kad turėjau jų daugiau. Finaline Liutauro Salasevičiaus kurta suknele buvau ypač patenkinta ir kitos merginos ją gyrė“, – sakė ji.

R.Vereniūtė kalbėjo, jog nesigaili talentų rungtyje dainavusi, nors tą daro daugelis merginų. „Yra daug dainuojančių merginų, tačiau dauguma jų dainavo pop stiliumi, žinomas dainas. Mano žanras buvo kitas, nors gal ne visi dainą suprato. Atstovavau Lietuvai, tad manau, kad kur kas geriau, sudėtingiau ir įdomiau padainuoti tautinę dainą. Galbūt teisėjai nusprendė, kad per finalinį renginį žiūrovams smagiau stebėti linksmesnes dainas, tačiau kai atstovauji savo kraštą, manau, geriau parodyti kažką iš savo šalies“, – pasirinkimą argumentavo Rasa.

Gretos Skaraitienės nuotr./Rasa Vereniūtė
Gretos Skaraitienės nuotr./Rasa Vereniūtė

Leido pastumti varžovę

Anot jos, tiek ji pati, tiek konkurso rengėjai šiemet buvo maloniai nustebę merginų draugiškumu . Tiesa, „Mis Pasaulis 2012“ žiūrovai per tiesioginę transliaciją galėjo pamatyti kiek netikėtą vaizdą – tuo metu, kai buvo pristatomos visos merginos ir į priekį jų išeidavo po aštuonias, viena konkursantė stumtelėjo kitą. „Mums paaiškino, kad kiekviena gauna po tris sekundes priartinto profilio. Jei atsistoji ne ant savo taško, kita mergina turi teisę tave nustumti. Viena dalyvė ne ten atsistojo, o kita pasinaudojo proga ir stumtelėjo, nors po to abi jos buvo nepatenkintos. Kiek pamenu, tai buvo Naujosios Zelandijos ir Malavio atstovės“, – su šypsena prisiminė Rasa.

Pasak R.Vereniūtės, dienos metu merginos rengdavosi patogius drabužius. „Temperatūra laikėsi 40 laipsnių karščio, jokio vėjelio. Nori dažaisi, nori ne, bet jei pasidažysi, viskas nubėgs. Visąlaik avėjau žemus batelius, labai puošniai nesirengėme. Visos merginos dienos metu buvo gana paprastos. Puošdavomės tik eidamos vakarienės, o dieną svarbiausias buvo patogumas“, – pasakojo ji.

Alytiškė gyrė ir Kinijoje tiektą maistą, kuriame netrūko ir ne itin sveikų produktų – picų, mėsainių, makaronų. „Kiek mačiau, visos valgė ir per daug nesibaimino dėl figūros, valgiau ir aš“, – juokėsi Rasa.

Anot jos, „Mis Kinija“ buvo verta laimėti „Mis Pasaulio“ titulą. „Ji labai graži, labai gera, visiškai paprasta, nemoka anglų kalbos. Po finalo buvo nelaimingų merginų, bet nemačiau, kad kuri verktų ar kūkčiotų“, – prisiminimais dalijosi R.Vereniūtė.

Vargino kinų dėmesys gatvėse

Lietuvos gražuolės teigimu, sunkiausia buvo tai, kad visą laiką reikėjo pozuoti. „Turėjome didelę fotografų komandą, taip pat kone kiekvienas žmogus Kinijoje turi išmanųjį telefoną. Jei nusifotografuoji su vienu, gatvėje nusidriekia dar 500 žmonių eilė. Nuo jauno iki seno, vyrai, moterys, vaikai, seneliai visi skyrė dėmesio. Dėmesio buvo per daug, pasijutome žvaigždėmis. Džiaugiausi, kad aš ne blondinė. Kinams blondinės – kažkas neįtikėtino. Kazachstano atstovė gatvėse neatsigynė smalsuolių“, – kalbėjo Rasa.

Ji prisipažino, kad prisiminimui iš Kinijos praktiškai nieko neparsivežė, tik rengėjų dovanotą telefoną ir pakabutį, kurį spėjo įsigyti užbėgusi į vieną juvelyrinę parduotuvę. „Per penkias savaites nė karto nebuvome apsipirkti. Tik dukart buvome įsigyti maisto prekybos centre“, – atviravo Rasa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius