Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 08 /16:06

Modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūtis: Generalinės prokuratūros prašoma perimti tyrimą

„Pasigendame aktyvių veiksmų“, – sako rudenį Klaipėdoje mįslingai žuvusios manekenės Dovilės Didžiūnaitytės šeimą ginantis advokatas Gintaras Černiauskas. Anot jo, surinkti įrodymai atskleidžia šiurpias aplinkybes, tad įtariamiesiems turėtų būti pareikšti dar sunkesni kaltinimai. Kol kas teisėsauga to nepadarė. Pasigedęs aktyvių veiksmų advokatas išsiuntė Generalinei prokuratūrai prašymą perimti bylą.
Dovilė Didžiunaitytė ir „Amberton Klaipėda“ viešbutis
Dovilė Didžiunaitytė ir „Amberton Klaipėda“ viešbutis / Asmeninio albumo ir Google Maps nuotr.

„Manau, kad įtariamajam turėtų būti inkriminuojami ir kiti nusikaltimai – tai nužudymas, prekyba žmonėmis, nes DNR parodė, kad mergina buvo naudojamasi, taip pat išžaginimas. Turime duomenų ir apie poveikį vienam liudytojų. Visi duomenys, surinkti byloje, leidžia manyti, kad tokios nusikalstamos veikos galėjo būti įvykdytos, turi būti atlikti išsamūs tyrimai.

Man labai keista, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamieji nustatyti, tačiau aktyvių veiksmų nesiimama, jie gali laisvai vaikščioti ir daryti ką nori. Man tai nesuprantama“, – 15min sakė žuvusios merginos artimiesiems atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas. Jis ką tik paruošė ir išsiuntė kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu perimti D.Didžiūnaitytės bylą.

„Pažiūrėkime, kai paaiškėjo, kad dingęs žmogus, baikeris, jo kūnas nebuvo rastas, kokios pajėgos buvo mestos? O čia, nesuprantu... Ar tai, kad šis žmogus žinomesnis mažame mieste? Kokie čia dalykai? Įvairių minčių kyla. Iš tiesų, galima manyti, kad galimai nužudytas asmuo, o tolimesni veiksmai neatliekami“, – kalbėjo advokatas.

Su D.Dižiūnaitytės nelaime siejamas prodiuseris Ričardas Pinikas. Klaipėdiečiui pareikšti įtarimai dėl privedimo iki savižudybės bei narkotikų platinimo dideliais kiekiais. Jam pritaikyta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

G.Černiauskas teigia vertinantis visus surinktus duomenis ir įrodymus, o pagal juos akivaizdu, jog už D.Didžiūnaitytės mirties slypi sunkūs nusikaltimai.

„Priemonių teisėsauga paprastai negali imtis tada, kai nusikaltimą padarę asmenys nėra žinomi, o kai jie žinomi, turi būti taikomos kardomosios priemonės. Vien narkotikų platinimas dideliais kiekiais yra sunkus nusikaltimas ir numatytos didelės bausmės, bet kardomoji priemonė išliko nepakeista. Vienareikšmiškai turėtų būti imamasi priemonių, kad būtų užtikrinta sėkminga ikiteisminio tyrimo pabaiga“, – sakė teisininkas.

15min primena, kad lapkričio 20-ąją 19 val. 35 min. D.Didžiūnaitytės kūnas buvo rastas Klaipėdos Naujojo Sodo gatvėje ant grindinio. Manekenė iškrito iš 20-ies aukštų viešbučio „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto bendrojo naudojimo balkono.

Nelaimės metu su D.Didžiūnaityte buvo prodiuseris Ričardas Pinikas. Vaizdo įrašai parodė, jog jis su ja kartu buvo balkone, iš kurio mergina iškrito. Balkono atitvarai nelaimės vietoje gana aukšti, tad šeimos nariai įsitikinę, jog pati mergina iškristi negalėjo.

Milane modeliu dirbusi D.Dižiūnaitytė su R.Piniku į Klaipėdą atvyko po J.Statkevičio madų šou. Merginos bičiulės teigė, jog po pasirodymo vyko pasisėdėjimas Dovilės bute Vilniuje. Jau čia mergina buvo apsvaiginta, keistai elgėsi ir išvyko su R. Piniku į Klaipėdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius