-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Modelis Simona Burbaitė neria į naują veiklą ir pradeda DJ karjerą: tai – svajonės išsipildymas

Simona Burbaitė daug kam gerai pažįstama kaip tinklaraštininkė ir knygos „Tavo geriausia draugė“ autorė, modelis, o visai netrukus ji pasirodys ir dar viename naujame amplua. Savo gerbėjams ji žada padovanoti... vakarėlį! Jau kuris laikas Simona mokosi didžėjavimo paslapčių, drąsiai stoja prie pulto, o ateityje tikisi užkariauti klubinėtojų širdis.
Simona Burbaitė
Simona Burbaitė / Monikos Rukaitės, asmeninio albumo nuotr.

15min Simona pasakojo, kad muzika ją nuo pat mažų dienų lydėjo namuose ir mokykloje, užaugus irgi niekas nepasikeitė. Dabar ji neįsivaizduoja savo kasdienybės be dainų, jų klausosi mašinoje, sporto salėje, ji lydi ir renginiuose, mados pristatymuose.

Kai dar mokėsi mokykloje, S.Burbaitė nusprendė lankyti chorą, kuriame buvo pagrindinė solistė. Ji sukosi ir ant pramoginių šokių parketo, o ilgainiui šią sporto šaką pakeitė vakarėliai, kuriuose tinklaraštininkė taip pat nelikdavo nepastebėta ir užkariaudavo šokių aikšteles.

„Panevėžyje jau nuo 14 metų kartu su mokyklos komanda dalyvaudavau „klubiškiausios mokyklos“ rinkimuose, kiek vėliau su draugais daug šokdavau beveik visuose vakarėliuose, kur grodavo mano geras draugas didžėjus, vienas iš „Anna Mesha. Buto“ ir „Anna Mesha. Viešbutis“ įkūrėjų Justinas Žvigas. Todėl, šalia DJ pulto aš, galima sakyti, užaugau. Tik niekada netikėjau, kad prie to pulto kada nors gyvenime stosiu pati“, – pasakojo Simona.

Tačiau, juk gyvenime, kaip juokiasi pati Simona, viskas nutinka ne veltui ir dažniausiai labai netikėtai. Maždaug prieš mėnesį ji sulaukė pažįstamos skambučio bei gavo pasiūlymą viename renginyje pusvalandžiui stoti prie DJ pulto.

„Mano pirma reakcija buvo: „Gerai!“. O paskui pagalvojau, palauk, kaip man reikės padaryti dainų perėjimus? Iš tiesų, nežinau kodėl iš karto sutikau su pasiūlymu, matyt, taip turėjo būti. Tą pačią akimirką, kai baigiau pokalbį, paskambinau savo bičiuliui Justinui ir paprašiau pagalbos, nes manau, kad geresnio mokytojo už jį Lietuvoje nerasčiau“, – šypsojosi Simona.

Pirmiausia, ji paprašė, kad bičiulis padėtų suprasti, kaip reikia elgtis su aparatūra, kokius mygtukus DJ pulte spausti. Simona sakė nė sapnuoti nesapnavusi, kad taip pamils muziką ir šią naują veiklą.

„Mūsų pirma pamoka su Justinu įvyko po kelių dienų, o pirmas jo klausimas buvo– ar aš noriu tik suprasti, kaip veikia pultas ar iš tikrųjų išmokti groti?“, – prisiminė žinoma mergina.

Tą kartą ji sutriko, pasakojo neturėjusi minčių, kad kada nors ateityje mokysis groti ir kaip tikra DJ stos prie pulto. Tačiau jos draugui užteko vos valandos, kad parodytų, kaip viskas veikia, o toliau viską į savo rankas perėmė pati S.Burbaitė.

„Turiu pasakyti, kad abu buvome nustebę, kaip pirmą kartą gyvenime grojantis žmogus taip gerai perprato visą esmę ir pajautė muziką. Galbūt padėjo ne tik mano patirtis, bet ir tai, kad pati montuoju savo vaizdo įrašus „YouTube“ kanalui“ , – svarstė Simona.

O dabar, kai išsiskirsto visi vakarėlių gerbėjai, Simona tuščiame „Anna Mesha. Bute“ stoja prie pulto ir ieško naujų skambesnių. Kai pirmą kartą ji išbandė šią naują veiklą, pasakojo pajutusi didelį adrenalino pliūpsnį, euforiją, iš jaudulio linko keliai.

„Jausmo grojant nupasakoti neįmanoma... Aš jau aiškiai matau visus šokančius žmones šalia. Manau, labai svarbu vizualiai mintyse įsivaizduoti savo svajones, o tada belieka laukti, kol jos materializuosis“, – šypsojosi S.Burbaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Simona Burbaitė
Asmeninio albumo nuotr./Simona Burbaitė

Ir nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad DJ darbas nėra sunkus, tereikia paspausti kelis mygtukus ir žmonės jau šoka pagal tavo muziką, Simoną šį mitą paneigia. Ji įsitikinusi, kad reikia turėti talentą ir menininko gyslelę, kad muzika būtų tarsi balzamas ausims, o žmonės iš tiesų išgirstų tai, ką groja didžėjus.

„Pastebėjau, kad geriausiai man sekasi groti tada, kai esu atsipalaidavusi ir per daug nemąstau apie tai, kas gali nepavykti, kol groju. O kai tik dėmesį sukoncentruoju į būsima klaidas, tai jas ir padarau. Žinau, kad jų tikrai bus dar ne viena, bet aš esu pasiruošusi iš klaidų pasimokyti ir su praktika įgyti patirties“, – sako Simona.

Šio amato Simona ėmėsi vos prieš mėnesį, tačiau mano, kad jo tikrai nepakanka perprasti visoms subtilybėms, o tobulumui ribų nėra. Anot jos, dar laukia daug valandų praktikos.

„Žinote, čia kaip ir su bet kuria kita specialybe (gal išskyrus tik mediciną) – nebūtinai baigęs mokslus jau esi pats geriausias savo srityje. Kažkur esu perskaičiusi mintį, kuri man labai patiko apie tai, kas yra geras DJ: „We are trusting you to play what we like, even if we have never heard it before“ (angl. – Pasitikime jumis, manome, kad grosite tai, kas mums patinka, net jei anksčiau niekada nesame to girdėję).

Be to, manau, kad geras DJ turi turėti labai daug kūrybiškumo ir empatijos. Įsivaizduokite – jis turi sugebėti atrinkti TAS dainas iš visų kitų pasaulyje egzistuojančių dainų ir iš tų dainų sukurti unikalų pasirodymą, ir dar sugroti taip puikiai, kad tiktų tuo metu, toje vietoje ir būtent tiems žmonėms, kurie yra šokių aikštelėje“, – įsitikinusi Simona.

Monikos Rukaitės nuotr./Simona Burbaitė
Monikos Rukaitės nuotr./Simona Burbaitė

Nors kol kas viskas klostosi labai sklandžiai, Simona įsitikinusi, kad didžėjus gali savo darbe susidurti ir su šiokiais tokiais sunkumais. Pavyzdžiui, jei dingtų elektra, reikėtų nutraukti pasirodymą. O visa kita, tik detalės, sako Simona.

Vis dėlto S.Burbaitė sako dėl nieko nesijaudinanti, o jei kartais ir nusvyra rankos, visada įkvepia bei palaiko jos bičiulis, mokytojas Justinas Žvigas: „Esu jam labai dėkinga ne tik už visas žinias, palaikymą, bet ir motyvaciją, kai pradedu abejoti ar dėl ko nors dvejoti.“

Naują Simonos aistrą palaiko ne tik Justinas, moteris pasakojo sulaukianti labai daug teigiamų komentarų iš artimųjų, pažįstamų bei socialinių tinklų sekėjų.

„Laukiu nesulaukiu ir ruošiu jums savo pirmąjį miksą!“, – džiaugėsi Simona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius