Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moniką Šalčiūtę teismas pripažino kalta: skyrė baudą

Antradienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teismas nuotoliniu būdu pagaliau paskelbė nuosprendį socialinių tinklų įžymybės Monikos Šalčiūtės administracinio nusižengimo byloje. Mergina turės susimokėti 400 eurų baudą.
Monika Šalčiūtė
Monika Šalčiūtė / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Kaip jau anksčiau rašė 15min, byla socialinių tinklų įžymybei buvo iškelta pagal LR ANK 505 str. 1 d. Tai – kliudymas įstatymų įgaliotiems pareigūnams įgyvendinti jų veiklą reglamentuojančiuose įstatymuose jiems nustatytas teises ar atlikti jiems pavestas pareigas, šių pareigūnų teisėtų nurodymų ir reikalavimų, taip pat valstybės pareigūnų ar kolegialių institucijų sprendimų (nutarimų) nevykdymas ar netinkamas vykdymas.

M.Šalčiūtė administracinėn atsakomybėn buvo patraukta todėl, kad Valstybinei mokesčių inspekcijai nepateikė duomenų apie vykdomą individualią veiklą už 2017, 2018 ir 2019 metus bei nevykdė nurodymų juos pateikti.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė

Posėdis, kuriame „influencerė“ M.Šalčiūtė išgirdo sprendimą, antradienį vyko nuotoliniu būdu. Teismas pripažino ją kalta ir skyrė 400 eurų baudą. Bylos teisėja Viktorija Šelmienė šį sprendimą argumentavo tuo, kad M.Šalčiūtė nereagavo į VMI prašymus pateikti reikiamus dokumentus. Neįtikino ir merginos pasiteisinimai, esą su ja nebuvo tinkamai komunikuojama.

15min primena, kad anksčiau M.Šalčiūtė nepasirodė net dviejuose posėdžiuose. Iš pradžių aiškino apie situaciją sužinojusi tik iš spaudos, nes šaukimo į teismą neva negavo, tačiau kai nepasirodė ir kitame posėdyje, jai buvo nutarta taikyti atsvesdinimą.

Vis dėlto to neprireikė – pirmą vasaros dieną gyvai vykusiame posėdyje pasirodė pati. Tąkart mergina buvo klausinėjama, ar žino, kaip reikia mokėti mokesčius, ar turi mokesčių konsultantą, galų gale – ar apskritai supranta šalies įstatymus. „Darau, kaip suprantu“, – prisipažino „influencerė“ ir pridūrė jokio konsultanto neturinti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Monika Šalčiūtė pagaliau pasirodė teisme: pareigūnams atvesdinti neprireikė

Anot merginos, dėl iškilusios situacijos „abiem šalims reikėjo geriau sukomunikuoti“. Vis dėlto teisėjos duomenys šiuo atveju nesutampa – kaip tikino ji, M.Šalčiūtei ne kartą buvo siųsti laiškai el. paštu su raginimais deklaruoti reikiamus duomenis. Be to, buvo ir skambinama.

Kaip netrukus paaiškėjo, soc. tinklų žvaigždė jų turi ne vieną ir būtent nurodytą VMI ji naudoja gerokai rečiau. „Reikėtų susitvarkyti, nes ten gaunu labai daug laiškų“, – sakė mergina.

„Buvo galima dažniau su manimi susisiekti, pabrėžti to svarbą. Sunku man tai pakomentuoti“, – taip pat komentavo ji. Teisėjai šiuo atveju pasirodė keista, kaip VMI galėjo pasirodyti nerimtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius