-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Moterų ralyje“ dalyvavusi „gelbėtoja“ S.Žutautienė neslepia apmaudo: „Ne viskas vyko sąžiningai“

Po savaitgalį vykusio „Moterų ralio“ užvirė diskusijos, o slogiais įspūdžiais pasidalijo ir „gelbėtoja“ Sandra Žutautienė. Su komanda „Turbo sraigės“ savo jėgas išbandžiusi moteris sako, kad apdovanojimų ceremonijoje netrūko nesąžiningų dalykų, o ralis buvo suorganizuotas taip, jog nuolat teko pažeidinėti kelių eismo taisykles.
„Turbo sraigės“ komanda
„Turbo sraigės“ komanda / Socialinių tinklų nuotr.

Antrą kartą ralyje dalyvaujanti Sandra Žutautienė sako, kad renginio laukė su didžiuliu nekantrumu. Prieš kelis metus sėkmę bandžiusi „Turbo sraigių“ komanda, kuriai priklauso ir „TV pagalbos“ narė Gerda Žemaitė, puikiai susidirbo, tad vėl nusprendė išbandyti savo galimybes prie vairo.

Visgi prieš ralį susipažinusios su kitomis dalyvėmis, laimę bandžiusiomis pernai, nenudžiugo. „Mums sakė: tikėkitės, kad bus geriau nei pernai, nes anąkart prizus tarpusavyje išsidalino ir viskas. Visgi vakarinės dalies metu paaiškėjo, kad buvo dar blogiau nei pernai“, – sako S.Žutautienė.

Anot jos, apdovanojimų metu stebino daug dalykų. Visų pirma, ralio organizatoriai skelbė, kad pagrindinis renginio rėmėjas yra „Mazda“. Išgirdus, jog pirmąsias dvi vietas užėmė „Mazda“ automobilius vairavę ekipažai, o ir rėmėjų rungties įskaitą laimėjo su šiuo modeliu važiavusi komanda, pasipiktinimą nuslėpti buvo sunku.

„Kaip kitaip, kai remia „Mazda“, tai ir laimi „Mazda“, – sako S.Žutautienė. – Pirmą kartą dalyvavau apdovanojimuose, kai paskelbus nugalėtoją niekas neploja. Nors moterų salėje buvo daugiau nei trys šimtai – niekas neplojo, visos stovėjo nykščius nulenkusios. Nugalėtojos pačios savimi pasidžiaugė ir viskas“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Moterų ralio 2018 starto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Moterų ralio 2018 starto akimirka

Nustebino ir kitas momentas. Pirmąją vietą užėmusios ir visureigį „Mazda CX-5“ vairavusios vilnietės apdovanojimų ceremonijoje iš pat pradžių net dalyvavo, mat, kaip sako S.Žutautienė, jų pasirodymas tikrai nebuvo iš geriausiųjų.

„Ralio metu teko įveikti tris slalomo trasas, kurių metu turėjome apvažiuoti kuolelius. Bet kitoms komandoms jų apvažinėti net nereikėjo, nes nugalėtojos juos visus tiesiog ištaškė. Tad logiška, kad jos išvažiavo namo, nes nesitikėjo, kad laimės. Vėliau joms paskambino ir pranešė, kad būtent jos yra nugalėtojos, tad po valandos sugrįžo“, – pasakoja S.Žutautienė.

Slogias emocijas paliko ir renginio kulminacijoje vykę stilingiausios ralio komandos apdovanojimai. Kadangi apranga turėjo atitikti Lietuvos šimtmečio tematiką, komandos ruošėsi atsakingai: vienos puošėsi tautiniais kostiumais, kitos galvą puošė vainikais. Visgi pirmoji vieta, anot S.Žutautienės, vargiai atitiko reikalavimus.

Gerda Žemaitė, Sandra Žutautienė
Gerda Žemaitė, Sandra Žutautienė

„Buvo daug komandų, kurios originaliai ir įmantriai nusprendė atspindėti lietuvybę. Tad nustebome, kai komisijos pirmininkas Liutauras Salasevičius pirmąją vietą skyrė komandai, vilkinčiai juodomis kelnėmis ir baltais marškinėliais. Kilo didžiulis nusivylimas“, – sako Sandra.

Nemalonius prisiminimus paliko ir pats ralis. Anot Sandros Žutautienės, kai kurios užduotys atrodė tarsi bandymas „atidirbti rėmėjams“, trūko laiko net įprastiems poreikiams, o norint įveikti rungtis nebuvo įmanoma laikytis kelių eismo taisyklių.

„Juokingiausia, kad dar prieš startą pasirašėme dokumentą, kad tvarkingai visus metus laikysimės taisyklių, neviršysime greičio. Bet viso ralio tiesiog nebuvo galimybių nepažeisti taisyklių. Visur reikėjo lėkti“, – teigia Sandra.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Moterų ralio 2018 starto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Moterų ralio 2018 starto akimirka

330 kilometrų trasa driekėsi vaizdingomis Ignalinos, Molėtų apylinkėmis. Merginos aplankė „Levandų kaimelį“, Bitininkystės muziejų, Ladakalnį, Ginučių piliakalnį. Visgi „gelbėtoja“ juokiasi, kad vaizdingas maršrutas nuėjo šuniui ant uodegos, mat visą ralį teko skrieti tarsi kulkoms.

„Nei pasižvalgyti nespėjome, nekalbant, kad nebuvo laiko net į tualetą užsukti, – juokiasi Sandra. – Programa buvo sudaryta tiesiog nelogiškai“.

„Nė viena užduotis nebuvo susijusi su vairavimu. Visos ruošėmės, domėjomės automobilio techninėmis dalimis, o užduotys – apie nieką: mesk kamuoliuką ant lėkštės arba užlipk į bokštą ir gauk parašą. Tragedija, ne užduotys“, – sako S.Žutautienė.

Visgi vyšnia ant torto tapo tik pirmadienio vakarą paskelbti apdovanojimų rezultatai. Anot S.Žutautienės, anksčiau ralyje dalyvavusių moterų eiliškumas lentelėje buvo skelbiamas tą patį vakarą, šiemet teko laukti net dvi paras.

„O ir pasakyti, kurią vietą užėmėme, taip pat negaliu, nes mūsų komanda įrašyta net du kartus. Tad dar reikės pasiaiškinti“, – juokiasi S.Žutautienė.

15min susisiekti su „Moterų ralio“ atstove Neringa Simson nepavyko, tačiau pirmadienio vakarą išplatintame pranešime teigiama, kad renginys praėjo be didesnių nesklandumų.

„Iš organizatorių pusės, galiu pasakyti, kad ralis praėjo be didesnių sutrikimų ar įvykių. Oras buvo nuostabus, trasa tikrai turėjo patikti merginoms, užduotys buvo įvairios ir lengvai įveikiamos. Finiše matėme, kad merginų veidai spindi, taigi, nuotykių ir azarto – nepritrūko“, – pranešime spaudai cituojama N.Simson.

Pranešime taip pat teigiama, kad visureigį „Mazda CX-5“ vairavusį ekipažą sėkmė lydėjo nuo pat pradžių.

Anot pranešimo spaudai, nugalėtojos laimėjo „Mazda“ paskelbtą konkursą Facebook socialiniame tinkle ir turėjo galimybę ralyje važiuoti su „Mazda CX-5“ visureigiu. „Moterys laurus nuskynė „Mazda“ taurės įskaitoje bei parodė geriausią rezultatą bendroje įskaitoje“, – rašoma pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius