-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muntiano išpažintis: liga privertė pagalvoti apie viską

Šaltas saulėtas šeštadienio rytas netoli Kėdainių esančioje Bartkūniškių gyvenvietėje. Kol šeima ilsisi po sunkios darbo savaitės, anksti atsikėlęs Viktoras Muntianas nukasa nuo takelių per naktį pripustytą sniegą ir užkuria židinį.
Viktoras Muntianas.
Viktoras Muntianas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Pastaruoju metu turėjau nemažai laiko pagalvoti. Apie viską“, – TV3 laidos „Gyvenimas yra gražus“ kūrėjams prisipažino buvęs Kėdainių meras ir buvęs Seimo pirmininkas.

Trys interpeliacijos, žiniasklaidoje pilamas purvas, nesėkmė 2008-ųjų rinkimuose į Seimą ir sudėtingos darbo paieškos rajone, kur sąlygas diktuoja buvęs bendražygis, vėliau tapęs pikčiausiu politiniu priešu, – tai tik nedidelė dalis nemalonumų, kuriuos teko patirti V.Muntianui. Tačiau politinės nesėkmės netrukus pasirodė niekas, palyginti su užgriuvusiomis nelaimėmis.

„Tą dieną, kai pagaliau radau darbą Kaune ir turėjau važiuoti įsidarbinti, paslydau ir susilaužiau stuburą, – prisiminė buvęs politikas. – Teko gydytis beveik pusę metų, o tuomet jau ėmė jaustis kitos sveikatos bėdos.“

Reguliariai sveikatą tikrinęsis vyras negalėjo suprasti, kodėl naktimis išpila prakaitas, kodėl dieną greitai pavargsta, nors anksčiau galėdavo be poilsio dirbti šešiolika valandų. Netrukus paaiškėjo ir tikroji šių simptomų priežastis – kraujo vėžys.

Gydymas buvo ilgas ir sudėtingas – maksimali chemoterapijos ir radioterapijos dozė. Tarp procedūrų – silpnumas, šleikštulys ir kitos gydymo pasekmės.

„Nieko nebūna be priežasties. Kelis pastaruosius metus gyvenau patirdamas didžiulę įtampą. Visiems atrodydavo, kad esu stiprus ir sunkumus ramiai pakeliu, tačiau giliai širdyje labai krimsdavausi, tai ir lėmė ligą. Aišku, mityba taip pat turėjo įtakos“, – ilgų apmąstymų išvadas atskeidė V.Muntianas.

Vyras buvo priverstas iš esmės pakeisti gyvenimo būdą, atsiriboti nuo visų įtampą keliančių dirgiklių. Tačiau tai padaryti nebuvo paprasta.

„Kai guli po chemoterapijos ir girdi per televizorių, kad neva simuliuoji ir į teismą tave ketina atvesdinti per prievartą, nėra labai malonu. Bet visus nemalonius išgyvenimus stengiuosi kuo greičiau pamiršti. Juk ne veltui sakoma, kad sveikata – brangiausias žmogaus turtas. Deja, tai suprantame tik tuomet, kai ją prarandame“, – sakė buvęs politikas.

V.Muntiano pasakojimas apie kovą su sunkia liga bei naują gyvenimo būdą ir sveikatos receptai – laidoje „Gyvenimas yra gražus“ jau kitą pirmadienį, kovo 29 dieną, 20.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius