Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Bierancas ir G.Gurevičiūtė tapo unikalaus reginio Vienoje liudininkais: išgirdo, kaip skamba šviesa

Lapkričio pabaigoje istorinėje Vienos koncertų salėje žiūrovai tapo neeilinio reginio liudininkais. Koncerto, kuris buvo kur kas daugiau nei tai, ką mes suprantame kaip muzikantų pasirodymą. Koncerto, kuriame menas susiliejo su inovacijomis. Dirbtinis intelektas leido išgirsti, kaip skamba šviesa.
Gintarė Gurevičiūtė, Naglis Bierancas
Gintarė Gurevičiūtė, Naglis Bierancas / Asmeninio albumo nuotr.

Paaiškinti, kas tai per performansas, tikrai nelengva. Tačiau „Huawei“ ir nesiima tokių projektų, kurie žmonėms nesukeltų gilaus įspūdžio.

Lapkričio 28-osios vakarą kompanija sukvietė savo ambasadorius, žiniasklaidos atstovus į Vieną, Austriją. Čia, istorinėje „The Brahams Hall“ salėje, vyko unikalus renginys, rašoma pranešime spaudai.

Dar prieš kviesdami į pasirodymą, organizatoriai negalėjo tiksliai nupasakoti, kokia patirtis laukia čia atvykusių – kaip patys sakė, tai nauja ir jiems patiems.

„Huawei“ nuotr./Performanso „Sound of Light“ akimirka
„Huawei“ nuotr./Performanso „Sound of Light“ akimirka

Ar kada įsivaizdavote, kaip skamba Šiaurės pašvaistė? Turbūt didžioji dauguma apie tai net susimąstę nebuvo. Į šį klausimą ir buvo bandyta atsakyti. Koncerto metu klausytojams savo versiją pademonstravo... „Huawei“ telefono dirbtinis intelektas.

O visas projektas prasidėjo nuo daugybę apdovanojimų pelniusio kompozitoriaus, prodiuserio Marko Sayfritzo ir fotografo Kjetilo Skogli išvykos į Norvegiją metu, kurioje jie užfiksavo Šiaurės pašvaistę. Jos šviesą dirbtinis intelektas pavertė muzika. M.Sayfritzas tai sudėjo į natas, o trečiadienio vakarą jas įgarsino „Synchron Stage Orchestra“, kurį sudarė geriausi surinkti Vienos muzikantai, su dirigentu, tokių filmų kaip „Gražuolė ir pabaisa“ bei „Haris Poteris ir ugnies taurė“ bendraautoriumi Jamesu Searmanu.

Asmeninio albumo nuotr./Kjetilas Skogli
Asmeninio albumo nuotr./Kjetilas Skogli
Kjetil Skogli nuotr./Šiaurės pašvaistė
Kjetil Skogli nuotr./Šiaurės pašvaistė

Patirtis – unikali. Vien dėl to, jog viso performanso metu žiūrovai bandė įsisamonininti, kad tai, ką jie girdi, yra... šviesa. Niekada negirdėta, sunkiai įsivaizduota, iki šiol pažinta tik akimis.

Čia dalyvavo ir vaizdas. Didžiuliame ekrane buvo rodoma menininkų nufilmuota Šiaurės pašvaistė, pagal kurią ir buvo sukurtas kūrinys.

Judant šviesoms, keičiantis jų atspalviams, ryškumui, formoms, kartu šoko orkestro muzika – vystėsi, garsėjo, pasipildydavo naujais instrumentais, tempais, įgaudavo naujų spalvų, nutildavo.

VIDEO: Sound of Light Live Stream

Šviesą įgrojo ne tik styginių garsai, bet ir arfa, fortepijonas, kartais pasigirstantis ir dainininkės balsas.

Šiame koncerte menas dar negirdėtai susiliejo su inovacijomis. Šiais laikais, atrodo, nebėra nieko neįmanomo.

„Huawei“ nuotr./Performanso „Sound of Light“ akimirka
„Huawei“ nuotr./Performanso „Sound of Light“ akimirka

Tarp koncerto svečių – Naglis Bierancas bei Gintarė Gurevičiūtė. Laidų vedėja prisipažino, kad tai, ką ji trečiadienio vakarą išvydo ir išgirdo, ilgai išliks jos atmintyje.

„Šįkart šiuolaikinei meno, gamtos ir technologijų kolaboracijai pasirinkta laiko patikrinta klasika, garsioji Vienos „The Brahams Hall“ koncertų salė, paliko neišdildomą įspūdį. Klausant gyvos orkestro atliekamos muzikos, kurią sukūrė „Huawei mate20 pro“ dirbtinis intelektas pagal Šiaurės pašvaistė judesius ir spalvas, buvo kažkas tokio... Visos programos metu neapaleido šiurpuliukai. Be to, sakoma, kad didžiausias įspūdis būna tuomet, kai nesitiki nieko, o šįkart būtent taip ir buvo, žinojome, kad vykstam stebėti dirbtinio intelekto galimybių, tačiau mums niekas tiksliai nepasakė, kas tai bus, ką išvysime ar girdėsime. Drąsiai galiu sakyti, kad tai buvo vienas geriausių renginių, kuriuose esu lankiusis pastaruoju metu“, – 15min susižavėjimo neslėpė Gintarė Gurevičiūtė.

Pasirodo, kad Naglis Bierancas – klasikinės muzikos gerbėjas. Todėl šis koncertas jam taip pat paliko didelį įspūdį.

„Labai didžiuojuosi turėjęs tokią galimybę važiuoti į naujausio telefono pasaulinį pristatymą, kuriame išgirdome tokį unikalų koncertą! Man labai patiko, nes šiaip mėgstu namuose kartais paklausyti klasikinės muzikos, ypač kai dirbu prie kompiurio, labai ramiai mane visada nuteikia“, – šypsojosi jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius