Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 22 /10:52

Naktinio reido metu girtas prie vairo pričiuptas šokėjas Arturas Bajor

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus policija surengė reidą, kurio metu pričiupti keturi neblaivūs vairuotojai. Tarp jų – ir „Toyota“ automobilį vairavęs įvairių televizinių šokių projektų dalyvis Arturas Bajor. Tai – ne pirmas šokėjo susidūrimas su teisėsauga. 2011 metais jis sukėlė avariją, dėl kurios buvo teisiamas. Tuomet teisę vairuoti vyras prarado dvejiems metams.
Naktinis kelių policijos reidas Vilniuje
Arturas Bajoras reido metu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie 23.30 val. pričiuptas neatsakingas vairuotojas Buivydiškių gatvėje. „Toyota Rav4“ vairavęs vyras įpūtė 1,16 prom. Automobilyje jis buvo vienas, nuo žurnalistų bandė slėptis ant galinės sėdynės. Iškart po patikros, norint nusiraminti, jam prireikė užsirūkyti cigaretę. Kiek vėliau pasirodė į pagalbą iškviestas vyriškis, kuris nuvairavo automobilį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Reidas Vilniuje: vairuotoja su 2,45 promilės, alkoholio buteliai bagažinėje ir keistas incidentas daugiabučio kieme

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arturas Bajoras reido metu
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arturas Bajoras reido metu

Ant automobilio pastebėtas šokių mokyklos „Šokių sostinė“ lipdukas. Paaiškėjo, jog šis neatsakingas vairuotojas – buvęs „Žuvėdros“ šokėjas, įvairių šokių projektų dalyvis Arturas Bajor.

15min kiek vėliau susisiekus su A.Bajor, šis šia tema kalbėti atsisakė: „Aš nieko nekomentuosiu“.

Prie vairo girtas šokių studijos „Šokių sostinė“ įkūrėjas, daugkartinis pasaulio ir Europos čempionas sėda nebe pirmą kartą. Štai 2011 metų vasarą, žmonos, taip pat garsios šokėjos Viktorijos Engelgardt-Bajor, „Mitsubishi Colt“ automobiliu lėkdamas didžiuliu greičiu, Nemenčinės plente sukėlė avariją – nulėkė nuo kelio ir rėžėsi į medį. Smūgio būta labai stipraus. Iš pradžių net buvo neaišku, kokios markės automobilis patyrė avariją. Vėliau tai buvo išsiaiškinta pagal valstybinius numerius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Avariją girtas padaręs šokėjas Arturas Bajoras nubaustas teisme

Po šios avarijos A.Bajor net atsidūrė reanimacijoje, jam buvo atlikta operacija. Nuo dar didesnės nelaimės šokėją apsaugojo išsiskleidusios dvi oro pagalvės. Gili pjautinė dešinės rankos žaizda ir smarkiai sužeista ausis – Arturo artimieji džiaugiasi, jog nelaimės pasekmės – tik tokios.

1983 metais gimusiam vyrui tuomet buvo nustatytas 2,4 prom. girtumas.

„Veiklios grupės“ nuotr./Viktorija Engelgardt-Bajor ir Arturas Bajor
„Veiklios grupės“ nuotr./Viktorija Engelgardt-Bajor ir Arturas Bajor

Vėliau prasidėjo teisminis procesas, 2012 m. sausį užsibaigęs tuo, kad buvusiam „Žuvėdros“ šokėjui buvo uždrausta dvejus metus vairuoti automobilį, skirta ir 2 000 litų bauda. Teisme jaunas vyras nė sykio taip ir nepasirodė, visus jo reikalus sutvarkė advokatė.

Atsigavęs po avarijos, dar 2011 metų rugsėjį, 15min A.Bajor tikino, esąs dėkingas likimui, jog jo buvo pasigailėta, viskas gerai baigėsi.

„Manau, tokie dalykai nepasimiršta – tai mums buvo svarbi gyvenimo pamoka, naujas atspirties taškas kažkam geresniam pradėti. Tokios nelaimės, prisiminimai apie jas laikui bėgant tik nublanksta, aštrūs kampai apsigludina, viskas įgauna švelnesnį atspalvį, bet visiškai to pamiršti neįmanoma“, – 15min duotame interviu tuomet teigė šokėjas.

Vis dėlto, praėjus šešeriems metams nuo tos siaubingos dienos, jis vėl panoro išbandyti tą patį likimą – prie vairo dar kartą sėdo išgėręs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius