Dabar populiaru
Publikuota: 2013 gruodžio 30d. 15:41

Naujamečiai Indrės Stonkuvienės keksiukai

Indrė Stonkuvienė
„Ad Verum“ nuotr. / Indrė Stonkuvienė

Artėjant vienai svarbiausių metų švenčių – Naujiesiems metams, ne viena moteris suka galvą, kokiu originaliu patiekalu ar skanėstu nustebinti savo artimuosius. Aktorė, laidų vedėja Indrė Stonkuvienė daug nesuka galvos ir savo šeimyną lepina jų pamėgtais keksiukais su riešutais ir džiovintais vaisiais. Pasak jos, skanūs ir labai greitai bei paprastai pagaminami keksiukai gali tapti puikiu naujametinio stalo akcentu.

„Keksiukų receptą atradau visai neseniai. Tai paprastai ir greitai paruošiamas skanėstas, kuris šiuo metu labai patinka tiek man, tiek kitiems šeimos nariams, – sako I.Stonkuvienė. – Keksiukų gamybai reikia elementarių produktų, kuriuos galima rasti kiekvienoje virtuvėje, o įdarui ir papuošimui renkuosi „Arimex“ džiovintus vaisius bei riešutus“. Moteris keksiukus dažniausiai kepa kartu su mažąją pagalbininke – dukra Cecilija. Geriausias įvertinimas kulinarėms, kai saldumynai tiesiog mistiniu būdu dingsta iš lėkštės.

Stonkų šeima Naujuosius dažniausiai sutinka dirbdami, todėl gamybai bei kitokiems šventinio pasiruošimo darbams daug laiko neturi. Pasak Indrės, riešutais bei džiovintais vaisiais pagardinti keksiukai – puiki išeitis skubantiems, bet norintiems ant naujametinio stalo turėti savos gamybos patiekalų.

Ingredientai keksiukams (apie 12 vnt.):

  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 75 g natūralaus jogurto arba 100 ml pieno
  • 100 g džiovintų spanguolių, razinų ar abrikosų
  • 300 g kvietinių miltų
  • 10 g cukraus
  • 1 šaukštelis su kaupu kepimo miltelių
„Ad Verum“ nuotr./Indrė Stonkuvienė
Indrė Stonkuvienė

Ingredientai glaistui:

  • 100 g juodo šokolado,
  • 50 g sviesto,
  • 100 g migdolų ar kitų riešutų,
  • cukraus pudra.

Gamyba:

  • visus keksiukų gamybai reikalingus ingredientus sudėkite į vieną puodą, išmaišykite iki vientisos masės.
  • gautą tešlą tolygiai paskirstykite į keksiukų formeles.
  • įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, tuomet sudėkite keksiukus ir kepkite juos 15-20 min., kol įgaus rusvą spalvą.
  • kol keksiukai kepa, galite pasiruošti šokoladinį glaistą: šokoladą ištirpdykite kartu su sviestu.
  • iškepusiems keksiukams šiek tiek pravėsus, juos papuoškite šokoladiniu glaistu, o ant viršaus padėliokite nesmulkintų riešutų ir užbarstykite cukraus pudros.

Straipsnį paruošė agentūra „Ad Verum“.

„Ad Verum“ nuotr./Indrės Stonkuvienės keksiukai
Indrės Stonkuvienės keksiukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką