Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėta Vytauto Šerėno mirtis sukrėtė jo kolegas ir bičiulius: „Jokių ženklų nebuvo“

Netikėta „Dviračio žinių“ vedėjo, ekonomikos mokslų daktaro Vytauto Šerėno mirtis sukrėtė jo kolegas ir bičiulius. Jie sako, kad Vytautas sveikata niekada nesiskundė, todėl ši žinia – itin šokiruojanti. Kalbėdami su 15min Vytauto bendražygiai ir bičiuliai prisiminė jį kaip nepaprastą žmogų – darbštų, išmintingą ir, svarbiausia, laimingą.
Arūnas Valinskas, Kristina Kazlauskaitė, Arūnas Sakalauskas ir Algis Ramanauskas
Arūnas Valinskas, Kristina Kazlauskaitė, Arūnas Sakalauskas ir Algis Ramanauskas / Viganto Ovadnevo, Josvydo Elinsko ir LNDT nuotr.

„Ką tik šnekėjau su Haroldu, šiuo metu jis turėtų būti pas artimuosius ir kažką daugiau pranešti, nes visiems ši žinia yra šokas. Mes su juo pradėjome dirbti prieš 20 metų ir kiekvienas turėjome savų problemų: ir amžinatilsį Gintaras Ruplėnas, ir Haroldas, ir aš. Tačiau Vytautas – ne. Jis ne iš tų, kurie guostųsi, skustųsi. Buvo labai rezervuotas, nelabai dėl kažko jaudinosi. Tai atrodo ir širdis turėtų būti rami. Bet po nutikimo mes visi protingi kalbėti“, – prislėgtas netikėtos nelaimės kalbėjo Arūnas Valinskas.

Televizijos laidų vedėjas juokaudamas pasakoja su Vytautu susipažinęs taip seniai, kad vertėtų ne metus skaičiuoti, o tik pabrėžti, kad pažintis įvyko praėjusiame tūkstantmetyje. Jiedu kartu daug metų koncertavo, kūrė įvairias televizijos laidas.

„Ir daug kūrėme, ir daug kartų skyrėmės, bet jį, kol gyvas liksiu, visuomet prisiminsiu kaip labai racionalų, kuklų ir labai darbštų žmogų. Šioje vietoje jis yra vienas iš aktorių, kuriam nereikėjo baigti aktorinio, nes jis buvo labai organiškas“, – prisiminė draugą Arūnas.

Paklaustas, kada paskutinį kartą jiedu matėsi, Arūnas liūdnai nutilo. „Kaip bebūtų liūdna, paskutinį kartą matėmės per Gintaro laidotuves...“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arūnas Valinskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arūnas Valinskas

15min „Dviračio žinių“ komandos narys, žymusis „Peliukas“ Rimas Šapauskas pripažino, kad kalbėti apie netektį labai skaudu – Vytautas jam buvo ne tik kolega, kurį jis pažįsta kone kelis dešimtmečius, bet ir labai artimas bičiulis, mokytojas. Ypatingai skaudu, mat apie artėjančią nelaimę niekas nenujautė.

„Dar vakar visi kartu po filmavimo atsisveikinome, palinkėjome vienas kitam gero savaitgalio. Esu šokiruotas. Kiek žinau, tai nutiko jo sodyboje“, – sakė R.Šapauskas.

Jo žiniomis, niekas apie galimus sveikatos sutrikimus nenujautė, Vytautas niekuo nesiskundė, jautėsi puikiai.

Kalbėdamas apie artimą bičiulį, R.Šapauskas negailėjo komplimentų jo talentams, puikiam humoro jausmui ir aštriam protui.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimas Šapauskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimas Šapauskas

Aktorius Arūnas Sakalauskas artimą kolegą prisimena kaip itin šviesią asmenybę, tačiau labiausiai atminty įsirėžė paskutinis pokalbis. Dar šios savaitės pradžioje filmuojant „Dviračio šou“, Vytautas Šerėnas užsiminė, kad kitame sezone jau norės naujų petnešų, nes raudonosios pabodo.

„Sakė viskas – nebesifilmuosiu su šitomis petnešomis kitą sezoną, Augustinai (laidos režisierius Augustinas Gricius – red. pastaba), jūs turite pakeisti. Augustinas pasakė – uždėsiu dviračio ratukus. O jis sako ne, viskas, atsibodo dviratis, jokių detalių dviračio“, – prisiminė A.Sakalauskas.

„Dviračio žiniose“ ne vieną personažą sukūręs A.Sakalauskas 15min pasakojo, kad Vytautas jam įsiminė kaip labai geros širdies žmogus. „Jis visą laiką buvo ramus, visą laiką linksmas, nemačiau jo pikto, nekėlė balso niekada. Buvo viena iš didesnių „Dviračio“ varomųjų jėgų“, – kalbėjo aktorius.

Dmitrijaus Matvejevo nuotr./Arūnas Sakalauskas
Dmitrijaus Matvejevo nuotr./Arūnas Sakalauskas

15min susisiekus su „Dviračio žiniose“ daugiau nei dešimtmetį peliuko Sūrskio personažą kuriančiu Algiu Ramanausku, šis neslėpė, kad žinia apie ilgamečio bendražygio Vytauto Šerėno mirtį jam taip pat buvo itin netikėta.

„Dar vakar jį mačiau – jokių ženklų nebuvo, jis atrodė visiškai tvarkoj. Tai yra labai didelė netektis. Žiauriai didelė“, – žodžius sunkiai rinko A.Ramanauskas.

Mintimis apie V.Šerėno netektį jis pasidalijo ir socialiniame tinkle: „Vytas buvo neapsakomo šarmingumo žmogus. Aš jį labai nuoširdžiai ir stipriai mylėjau. Filmavimai su juo buvo malonumas ir ištisas kvailiojimas ir juokavimas, dėl ko papykdavo filmavimo grupė. Jis buvo aukščiausios prabos humoro jausmo žmogus.“

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Algis Ramanauskas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Algis Ramanauskas

Viena ilgiausiai „Dviračio žiniose“ besifilmuojančių aktorių Kristina Kazlauskaitė, sužinojusi apie bičiulio mirtį, negalėjo sulaikyti ašarų.

„Nebuvo absoliučiai jokių ženklų. Vakar filmavausi laidoje, bet sau niekada neatleisiu, kad neužlipau iki jų kabineto“, – 15min sakė ji.

Nors ir sunkiai rinkdama žodžius, Kristina prisiminusi Vytautą negailėjo jam komplimentų. „Tai buvo toks galantiškas, išmintingas, protingas ir visoks žmogus, kad daugiau nieko negaliu pasakyti. Kol kas aš tik verkiu“, – per ašaras sunkiai prakalbėjo K.Kazlauskaitė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kristina Kazlauskaitė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kristina Kazlauskaitė

Prieš porą metų V.Šerėną kalbinęs žurnalistas Paulius Gritėnas teigė, kad Vytautas buvo išties neeilinis pašnekovas. Mintimis ir užuojauta Paulius pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Kukliausias ir mieliausias pašnekovas, kokį esu turėjęs. Vytautas suderino intelektualumą, lakonišką kalbėjimo manierą ir nuostabų humoro jausmą. Užuojauta artimiesiems, kolegoms ir visiems, kurie pažinojo jį ir džiaugėsi jo talentu“, – feisbuke rašė P.Gritėnas.

Socialiniame tinkle apie netikėtą V.Šerėno mirtį pasisakė ir Jogaila Morkūnas. Jis tikino, kad Vytautas žmonių širdyse liks amžinai. „Netekome Vyto. Jis yra subtilus, su savomis tiesomis ir požiūriu. Jis yra mylintis keliones ir kruopštumą. Jis yra tylus, kai reikia. Nuoširdus ir tikras. Jis yra. Visada su mumis. Ši kelionė tikrai nėra paskutinė! Ačiū, Vytai, kad esi su mumis mūsų širdyse“, – rašė J.Morkūnas.

VIDEO: Iš 15min archyvų: „Apie ką negalima kalbėti“ su Vytautu Šerėnu

Vytautas Šerėnas penktadienio vakarą mirė sustojus širdžiai. Šią žinią patvirtino V.Šerėno bendražygis Haroldas Mackevičius.

„Nebėra Vyto. Užuojauta artimiesiems“, – feisbuke liūdną žinią pranešė H.Mackevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius