-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netyčia rasta nuotrauka ir jos istorija nulėmė HAPPY365 žurnalo viršelį

Pavasarį visi tampame geresni ir meilesni. Tada daugiau vestuvių, piršlybų, daugiau pradėtų kūdikių ir net priglobtų šuniukų. Stebuklingai meilės istorijai – žmogaus ir gyvūno – skirtas naujas žurnalo HAPPY365 viršelis.
Richardas Wiese ir žurnalo HAPPY365 viršelis
Richardas Wiese ir žurnalo HAPPY365 viršelis / Asmeninio albumo nuotr. ir Algio Kriščiūno piešinys

Viršelio įkvėpėja tapo netyčia internete rasta nuotrauka. Ar, tiksliau pasakius, jos nuotaika. Gulbė – laisvę mylintis laukinis paukštis – glaudėsi prie žmogaus, be baimės, kad nutiks kažkas blogo, o su meile ir viltimi. Menininkui Algiui Kriščiūnui gimė mintis tą nuotaiką nupiešti.

Gulbė, pasitikinti žmogumi. Kur pasitikėjimo ribos?

Susiradome sudominusios nuotraukos herojų, nuotraukoje su paukščiu užfiksuotas amerikietis Richardas Wiese – pasaulyje garsus tyrinėtojas, „Tyrinėtojų klubo“ prezidentas, vedantis populiarią laidą „Born to explore“. Keliaudamas po pasaulį Richardas Wiese dažnai susiduria su laukiniais gyvūnais, tačiau šis susitikimas, pavergęs milijonus širdžių, buvo ypatingas.

Gulbė, susižalojusi į tinklinę tvorą, nepabijojo ją pakėlusio žmogaus, ji tarsi pažino giminingą sielą ir apsivijo žurnalisto kaklą jaukiai, kaip vaikutis. Ji tarsi juo pasitikėjo.

Asmeninio albumo nuotr./Richardas Wiese su gulbe
Asmeninio albumo nuotr./Richardas Wiese su gulbe

„Jos širdis plakė greta manosios, aš stengiausi ją nuraminti. Tą akimirką norėjau tik užsimerkti, izoliuoti save bei mėgautis šiuo momentu. Laukiau, kol gulbė iš Anglijos gulbių rezervato „Abbotsbury Swannery“ bus saugiai transportuota tolimesniam gydymui, – pasakojo Richardas. – Džiaugiuosi, kad ta graži istorija vėl prisiminta. Man bus garbė patekti į žurnalą“.

Aistra tyrinėti, atrasti, keliauti Richardą užvaldė labai anksti. Būdamas vienuolikos užkopė į Kilimandžarą ir nuo tada jo gyvenimo nuotykiai vijo vienas kitą.

Apkeliavo visus žemynus, su slidėmis čiuožė iki Šiaurės ašigalio ir visada sakė – „svarbiausia yra ne kelionės galutinis taškas, o žmonės, kuriuos sutinki kelyje“. Todėl jo šilta, betarpiška laida „Born to explore“ sulaukė didžiulio pripažinimo ir buvo apdovanota keliolika pasaulinių apdovanojimų.

Kada amžinai keliaujantis vyras yra laimingas? Gal kai gauna tarptautinius apdovanojimus? Ne.

„Laimingiausias esu, kai matau vaikų susidomėjimą gamta. Tai yra tikrieji, nesuvaidinti atradimai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius