Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nomeda Marčėnaitė savo knygą „Lėlė“ pristatė Frankfurto knygų mugėje

Greitai bus metai, kuomet mažyliai ir jų tėveliai gali džiaugtis keramikės Nomedos Marčėnaitės (47) išleista knyga „Lėlė“. Tačiau džiūgauti gali ir pati Nomeda, nes liūdnos mergaitės istoriją pasakojanti knyga susilaukė kiekvienam kūrėjui malonaus pripažinimo. Ketvirtadienį į Frankfurto knygų mugę iškeliavusi „Lėlė“ jau suskaitmeninta ir išversta į anglų kalbą.
Nomeda Marčėnaitė
Nomeda Marčėnaitė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Istorija yra tokia, kad šiandien (ketvirtadienį – aut. past.) pristatinėju savo knygą „Lėlė“ Frankfurto knygų mugėje. Be to, jau  išleidome ir elektroninę knygos versiją lietuvių ir anglų kalbomis, kurią galima įsigyti „Apple“ parduotuvėse, – telefonu iš Frankfurto pasakojo Nomeda ir pridūrė, pati nepatikėjusi, kuomet gavo pasiūlymą vykti į knygų mugę. – Mums kartu su Lina Žutaute (knygelių vaikams autorė – aut. past.) tiesiog paskambino ir pakvietė. Aš jų iš karto tiesiai šviesiai paklausiau, ar jie žino, kad aš esu išleidusi vieną knygelę, kurioje ne daug puslapių... ir dar vaikams.  Sakė, kad viską žino ir vis tiek mane kviečia. Tad nuvykome ir dabar pristatinėjame savo knygas.“

Nomeda pasidžiaugė, kad knyga sulaukė pripažinimo. „Lietuvoje, mano didelei nuostabai, knyga gavo penkis apdovanojimus. Dabar, panašu, jog „Lėlė“ pateko ir į knygų vaikams rinkimų penketuką. Man tai, žinoma, netikėta, tačiau labai malonu“, – džiaugėsi ji.

Tomo Urbelionio/BFL nuotr./Nomedos Marčėnaitės knyga „Lėlė“
Nomedos Marčėnaitės knyga „Lėlė“

Keramikė prasitarė, kad knygos laukia dar kelios permainos. Pirmiausia – iš surinktų lėšų Nomeda norėtų knygą animuoti, taip savo personažams suteikdama gyvybės.

„Suskaitmeninau knygą, nes noriu, kad ji taptų prieinama daugumai žmonių. Tikrai nemanau, kad elektroninės knygos iš rinkos išstums popierines. Juk žmonės, kurie iš esmės domisi knygomis,  perka ir tas, ir kitas. Be to, aš labai noriu padaryti animuotą šios knygos versiją. Kaip Bolonijoje (kur rengiama vaikų knygų mugė – red. past.) pristatyta animuota knyga „Alisa stebuklų šalyje“. Mes jau padarėme gal trečdalį darbo ir, jei pavyks užsidirbti pinigėlių, tai juos ten ir investuosiu. Nes matyti knygą visą judančia, dainuojančią ir šnekančią – labai įdomu ir gražu. Tai suteikia knygai atspalvio, gyvybės ir joje aprašomos istorijos prasiplečia“, – portalui Žmonės.lt savo norus atskleidė Nomeda.

Tiesa, kiekvieno rašytojo svajonę, Frankfurto knygų mugę, kasmet sutraukiančia apie 300 tūkst. skaitytojų iš viso pasaulio, Nomeda apibūdino vienu žodžiu – okeanas. „Jame aš jau seniai nuskendau. Užteko praeiti per vieną „mažą“ skyrelį, kurio dydis kaip visa Vilniaus knygų mugė. Tokių skyrelių čia yra begalybė. Aš perėjau tik per menų skyrių, kuriame beveik nugrimzdau ir nenorėjau išeiti. Žinote, šiai vietai galioja posakis – jei tavęs nėra Frankfurto knygų mugėje, tavęs, kaip rašytojo, nėra visai“, – įspūdžiais dalinosi Nomeda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius