Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Nomedos Marčėnaitės vaišės Merūnui ir Erikai – cukinijų užkandis ir „Pavasaris su vynuogėmis“

Merūnas ir Erika Vitulskiai svečiavosi Nomedos laidoje „Skanus pokalbis“.
BTV nuotr. / Merūnas ir Erika Vitulskiai svečiavosi Nomedos laidoje „Skanus pokalbis“.
Šaltinis: 15min
0
A A

Televizijos laidoje „Skanus pokalbis“ viešėjusią Merūno ir Erikos Vitulskių šeimą Nomeda su savo padėjėju Reiniu pavaišino cukinijų užkandžiu ir gardžiu jautienos patiekalu, kurį Erika pakrikštijo „Pavasaris su vynuogėmis“.

Daugiau 15min Vardai naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Cukinijų užkandis

BTV nuotr./Cukinijų užkandis
BTV nuotr./Cukinijų užkandis

Reikės:
Cukinija
100 g pelėsinio sūrio
35 g grietinėlės (jei sūris kietesnis - pilti daugiau)
Grūstų pipirų mišinio
Šviežių žolelių

Kaip pasigaminti:
Cukiniją supjaustome griežinėliais. Pelėsinį sūrį pagardiname pipirų mišiniu, kartu su grietinėle suplakame plaktuve iki vientisos masės. Suplaktą sūrio padažą šaukšteliu dedame ant cukinijos griežinėlių ir papuošiame žolelėmis (rozmarinais, mėtomis, čiobreliais...)

Pavasaris su vynuogėmis

BTV nuotr./Salotos „Pavasaris su vynuogėmis“
BTV nuotr./Salotos „Pavasaris su vynuogėmis“

Reikės:
350 g jautienos išpjovos
1 vidutinio burokėlio
1 morkos
1 avokado
4 džiovintų slyvų
30 ml balzamiko acto
100 ml grietinėlės

Kaip pasigaminti:
Jautieną supjaustome pusės centimetro storio kepsneliais, pagardiname druska ir pipirais bei šlakeliu alyvuogių aliejaus. Paruošiame ir supjaustome daržoves, sukapojame slyvas, viską apkepame įkaitintoje keptuvėje. Apverčiant mėsą pašlakstome balzamiko padažu, supilame grietinėlę. Jai nugaravus patiekalas paruoštas.

Pavasarinės salotos

Reikės:
150 g mėgstamų salotų lapų
Keleto pomidorų
Pusės ilgavaisio agurko
100 g besėklių vynuogių
Pusės raudonosios paprikos
Žiupsnelio druskos, žiupsnelio grūsto pipirų mišinio

Kaip pasigaminti:
Salotų lapai sudedami į lėkštę, supjaustomos daržovės, vynuogės perpjaunamos per pusę. Viskas sudedama į lėkštę, pašlakstoma alyvuogių aliejumi, pagardinama druska bei pipirų mišiniu.

„Skanus pokalbis“ su Nomeda Marčėnaite – sekmadieniais, 19 val., per BTV

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką