Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nuogas moteris tapanti dailininkė Gia Ram pakvietė bičiulius į parodos atidarymą

Penktadienio vakarą dailinininkė Gia Ram sukvietė bičiulius, ištikimiausius klientus ir šeimos narius į tapybos darbų „Motherfuckin’GiaRam“ parodos atidarymą. Jaunosios kartos kūrėja meno gerbėjams pristato 25 paveikslus: dvylika paveikslų gerbėjų laukia Kaune ir trylika Vilniuje.
Gia Ram, Milita Daikerytė, Karina Stungytė ir Gediminas Maželis, Mindaugas Rainys ir Milana Jašinskytė
Gia Ram, Milita Daikerytė, Karina Stungytė ir Gediminas Maželis, Mindaugas Rainys ir Milana Jašinskytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tarp Gia Ram gerbėjų – ir puikiai žinomi veidai. Dailininkė atskleidžia, kad daugelis iš jų ne tik žavisi merginos talentu, bet ir yra įsigiję ne vieną jos paveikslą į savo namus. Tad į „Energetikos ir technikos muziejuje“ eksponuojamą parodą atvyko būrys svečių.

Meilė dailei Gia Ram gyvenime atsirado dar vaikystėje. Nors ji lankė dailė mokyklą, baigusi vidurinę pasirinko kitą kelią. Gia Ram tapo sėkmingu modeliu, keliavo po pasaulį. Teptukai keliems metams buvo nustumti į šoną. Tiesa, modelio profesija merginos niekada nežavėjo.

Gia Ram yra dėkinga likimui, kad jai nebereikia fotografuotis madų žurnalams ar vaikščioti podiumu. Tapyba šiandien yra tai, be ko Gia Ram negali gyventi. Tai jau ketvirtoji asmeninė darbų paroda ir mergina nežada sustoti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Parodos „Motherfuckin’GiaRam“ atidarymas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Parodos „Motherfuckin’GiaRam“ atidarymas

Gia Ram tapybos darbai nepalieka abejingų. Vieni juos giria, kiti – kritikuoja. Tačiau tai, kad šiandieniniame kontekste Gia Ram yra išskirtinė menininkė, neabejoja niekas. Savo kūrybą ji skirsto į keturias dalis. Ant drobių mergina tapo abstrakcijas, moterų portretus, moterų kūnus ir žodžius ar... bananus.

Daugiausiai dėmesio „Motherfuckin’GiaRam“ parodoje Gia Ram skiria būtent nuogam moters kūnui. „Ši mano kūrybos kryptis man yra pati artimiausia. Nusprendžiau daryti tai, kas man yra arčiausiai širdies“, – sako kūrėja.

Įdomu tai, abstrakcijos yra labiausiai perkami Gia Ram paveikslai. Mergina neslepia, kad nors žmonės labiausiai žavisi paveikslais, kuriose vaizduojamas nuogas moters kūnas, pasikabinti tokį dailininkės darbą namuose išdrįsta ne kiekvienas.

„Žmonės bijo nuogos moters atvaizdo. Mano darbuose jis ganėtinai karikatūriškas, ryškus ir aštrus. Tėvai su mažais vaikais ypač prisibijo šių darbų ir renkasi saugesnį variantą – abstrakciją“, – pasakoja kūrėja. Labiausiai Gia Ram žavisi tais klientais, kurie apsisprendę įsigyti pirmąjį paveikslą savo gyvenime, pasirenka jos kūrinį. „Labai džiaugiuosi, kai įkvepiu žmones pamilti tapybos meną“, – šypsosi kūrėja.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Parodos „Motherfuckin’GiaRam“ atidarymas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Parodos „Motherfuckin’GiaRam“ atidarymas

Apžiūrėti Gia Ram paveikslų parodą „Motherfuckin’GiaRam“ galės visi norintys. Jaunosios menininkės darbai Vilniuje bus eksponuojami iki gruodžio 15 d., „Energetikos ir technikos muziejuje“. Kaune Gia Ram darbus bus galima iki gruodžio 22 d. apžiūrėti „Senamiečio apartamentuose“, Gertrūdos g. 51. Įėjimas į parodas yra nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius