Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Odontologė M.Pitkauskaitė surengė tapybos parodą: sveikino ir širdies draugas D.Matijošaitis

Lenktynininko Dainiaus Matijošaičio mylimoji, odontologė Monika Pitkauskaitė ketvirtadienio vakarą savo draugus ir artimuosius sukvietė į autorinės tapybos parodos „Aš, kita aš ir Ji“ atidarymą.
Monika Pitkauskaitė ir Dainius Matijošaitis
Monika Pitkauskaitė ir Dainius Matijošaitis / Justinos Butkutės nuotr.

„Aš – odontologė, kita aš – tapytoja, ir Ji – moteris-mūza drobėse“, – savo parodos pavadinimą aiškino M.Pitkauskaitė.

„Mano kūrybos centre karaliauja moteris. Būtent jos pasaulis man leidžia geriausiai perteikti tiek vidinį, tiek ir išorinį grožį, trapumą, apdaro subtilumą, eleganciją. Mano įsivaizduojama moteris yra visos ligšiolinės kūrybos jungtis. Ją dažnai papildo gamtos elementai, o žmogaus paralele tampa gyvūno tema. Kurdama spalvinius derinius, mintyse iškart spontaniškai modeliuoju ir interjerą, kuriame „gyvens“ naujasis personažas“, savo darbus labiau drįsčiau vadinti ne meno kūriniais, o dekoratyviniais darbais ar vienetinėmis interjero detalėmis, – sako M.Pitkauskaitė.

Justinos Butkutės nuotr./Monika Pitkauskaitė
Justinos Butkutės nuotr./Monika Pitkauskaitė

Parodoje ji pristatė 15 tapybos aliejumi ant drobės darbų, sukurtų per pastaruosius metus. Autorė neslepia, kad pirmieji jos, kaip tapytojos, bandymai sutapo su odontologijos studijų pabaiga.

„Jaučiausi kiek pasimetusi – mokslai baigti, bet kur ir kaip save iki galo realizuosiu, dar nežinojau. Pirmasis darbas gimė kiek netikėtai – pamačiau nuostabų paveikslą, kuris pinigine prasme man buvo neįkandamas. Kadangi laikau save kūrybinga ir savarankiška asmenybe, tiesiog nusipirkau drobę, teptuką, dažų – ir po kelių savaičių tas paveikslas jau kabojo ant mano sienos“, – prisipažįsta autorė.

Sulaukusi puikių bičiulių atsiliepimų, Monika į tapybą leidosi vis giliau, ir hobis netruko virsti aistra.

Justinos Butkutės nuotr./Monikos Pitkauskaitės parodos akimirka
Justinos Butkutės nuotr./Monikos Pitkauskaitės parodos akimirka
Justinos Butkutės nuotr./Mantas Pitkauskas, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Monika Pitkauskaitė
Justinos Butkutės nuotr./Mantas Pitkauskas, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Monika Pitkauskaitė

„Paimti į rankas teptuką nebuvo visai naujas dalykas. Juk odontologės darbe kasdien naudoju didžiulio tikslumo reikalaujančius instrumentus, esu pasirinkusi estetinės-funkcinės odontologijos kryptį, todėl ten taip pat taikau spalvas, kuriu formas. Tik odontologijoje būtina remtis griežta teorija, mokslo naujovėmis, dalyvauti konferencijose – viskas žmogaus sveikatos labui. Tuo tarpu tapyboje pailsiu nuo visų teorijų, taisyklių, apibrėžimų. Tapyba man – visiška laisvė ir vienas geriausių meditacijos būdų“, – aiškina autorė.

Odontologės ir tapytojos vaidmenis keičiančiai autorei persikūnijimo tema labai natūrali. Ją atspindi ir parodos pavadinimas „Aš, kita aš ir Ji“. Po Dvynių ženklu gimusi Monika Pitkauskaitė save vadina įvairialype asmenybe: galinti būti tiek rami romantikė, tiek nutrūktgalvė ekstremalė, kuriai niekada netrūksta naujų idėjų.

Paroda „Aš, kita aš ir Ji“ laikinai sukurtoje galerijoje veikia nuo lapkričio 24d. iki gruodžio 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius