-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oksana Pikul pirmąkart prabilo apie šeimos dramą: „Aš patiriu psichologinį ir fizinį smurtą“

Oksana Pikul-Jasaitienė (34) iki šiol nebuvo tarusi nė žodžio apie jos šeimoje kilusią dramą. Dar sekmadienį atlikėja tvirtino, kad tai jos ir vyro Simo Jasaičio (35) asmeninis reikalas. Tačiau pirmadienį Oksana ryžosi prabilti portalui 15min. Tokį sprendimą O.Pikul priėmė po to, kai S.Jasaičio sesuo Aistė Čeburiak viešai apkaltino Oksaną dėl psichologinio smurto.
Oksana Pikul-Jasaitienė
Oksana Pikul-Jasaitienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

S.Jasaičio sesuo, psichologė Aistė Jasaitytė-Čeburiak teigia, kad ji ir visa Simo šeima jau ilgą laiką nebendrauja su Oksana, o priežastis – iš jos patiriamas psichologinis smurtas.

„Galiu tik pasakyti, kad mes jau kurį laiką nepalaikome santykių su Oksana, nes ji peržengia ribas ir mūsų šeima nuolatos patiria psichologinį, žodinį smurtą. Tai sakau ne iš blogos valios, bet tik toks stiprus būdas atsiribojant padeda neįsivelti į santykius. Daugiau apie savo brolį ir Oksaną nieko negaliu pasakyti“, – 15min komentavo Aistė Čeburiak.

Detalizuoti, kokį psichologinį smurtą šeima patiria, Simo sesuo atsisakė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Aistė Jasaitytė-Čeburiak
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Aistė Jasaitytė-Čeburiak

„Yra emocinis, psichologinis smurtas, kai žmogus nuolatos emociškai blogai jaučiasi. Ne fizinis, o emocinis smurtas“, – komentavo A.Jasaitytė-Čeburiak.

Tiesa, Aistė teigia, kad sprendimas nebendrauti yra abipusis. Pasak Simo Jasaičio sesers, viešinti asmenines detales tikrai nemalonu, tačiau norisi apginti ir kitą pusę.

„Man labai gaila dėl mano šeimos, nes ir mes patiriame spaudimą. Kai toks žiniasklaidos spaudimas, kartais norisi ir savo pusę išsakyti“, – sako Aistė.

15min susisiekė su Oksana Pikul-Jasaitiene, kuri pirmąkart sutiko pakomentuoti, kas vyksta jos ir Simo Jasaičio šeimoje, ir kaip ji vertina jo artimųjų kaltinimus psichologiniu smurtu.

Adam Aleksejėvič nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė
Adam Aleksejėvič nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė

Aistė prakalbo apie patiriamą psichologinį smurtą iš jūsų pusės. Koks būtų jūsų atsakas?

Labai laisvai pateiksiu komentarą atgal, nes vakar (sekmadienį – red.) man teko garbė susirašinėti su buvusia Simo žmona, ji aiškiai žinutėse išdėstė, kad dabar yra vienoje stovykloje su Simo mama, jo artimaisiais. Tai, kas dabar darosi, yra paprastas dalykas – šitos moterys, jo šeima elgiasi natūraliai ir gelbsti savo sūnaus karjerą. Tai labai taktinis žingsnis.

Aš iš vyro patiriu psichologinį ir fizinį smurtą, jis dažnai vartoja alkoholį, dažnai lošia kazino, eina į diskotekas. O viską mato vaikas. Policiją kviečiau ne todėl, kad neturiu, ką veikti, o dėl to, kad vaikas patyrė psichologinę traumą nuo rėkiančio, staugiančio vyro.

Tai yra trauma mums. O išeina taip, kad po paskutinių išsakytų minčių lieku kalta aš? Tai čia aš patiriu psichologinį smurtą, o ne jo šeima.

Šiuo atveju yra paprastas dalykas – vyro kailio gelbėjimas. Apmaudu, kad du vaikus auginanti moteris (Aistė – red.) taip kalba.

Jos (Aistė Jasaitytė-Čeburiak ir Vaida Klizaitė-Jasaitienė – red.) yra susimokiusios, juodina mane ir mano šeimą. Aš netylėsiu šioje situacijoje. Šitos moterys dabar gelbsti savo sūnaus, vyro, buvusio vyro, brolio kailį, nes akivaizdu, kad vyrui gresia netekti darbo. Kaip matote, kažkam tai yra nepalanku.

Kada paskutinį kartą bendravote su Aiste? Ar po šios situacijos kalbėjote?

Jie (Simo šeima – red.) vengia bendrauti, nes jie bendrauja su Vaida. Jie yra su Vaida geriausi draugai, nusiteikę prieš mane. Anksčiau Vaida buvo pati blogiausia, dabar aš esu tokia. Jų nenoras bendrauti, atvažiuoti į svečius yra jų pačių pasirinkimas.

Tas ir baisiausia, kad žmonės, kurie net neapsilanko, kaip jie drįsta kalbėti apie mano šeimą, jie nežino, kaip mano vyras gyvena. Tai yra mūsų šeimos problemos, kurias mes turime spręsti. Mes tarpusavyje išsiaiškinsime ir sudėsime taškus.

Kaip suprantu, iš viso nebendraujate su Simo artimaisiais?

Nenoriu apie juos kalbėti, čia tik mano atsakas Aistei. Man akivaizdi jos taktika, ką daro su Vaida – dergti mane ir parodyti, kad nukentėjęs ir vargšas yra Simas. Su tuo visiškai nesutinku, nes taip tikrai nėra.

Toks Simo išpuolis nebuvo vienetinis įvykis?

Nenoriu daugiau komentuoti šia tema.

Vaida Klizaitė teigė, kad Simas nebuvo konfliktiškas vyras.

Teisingai, tai ko pati skyrėsi? Ten buvo labai daug detalių. Jei sužinotų, kodėl jie skyrėsi, kokia buvo situacija ir kas ten kaltas. Jei toks idealus vyras, tai kodėl jis nuo tavęs pabėgo ir trejus metus atskirai gyveno? Matyt, abu ne idealūs buvo.

Ar dabar bendraujate su Simu?

Jis neskambino, nesirūpino vaiku, neklausė nieko. Jis negrįžo namo.

Kaip manote jūsų santykiai toliau plėtosis. Ar bandysite gelbėti santuoką?

Nežinau, negaliu pasakyti, kaip čia bus. Mes esame šeima, jis yra mano vaiko tėvas, mano vyras. Jeigu jis imsis atitinkamų veiksmų, atsisakys savo gyvenime lošimo, alkoholio, vaikščiojimo per diskotekas, susiims ir bus normaliu šeimos vyru – žinoma, norėsiu susitaikyti dėl vaiko. Bet tam, kad galėtume gyventi normalioje, tvarkingoje šeimoje, turi būti tvarkingas vyras.

Sesuo apie brolio problemas nekomentuoja

Pasiteiravus, ar Simo artimieji žino, apie jo problemas su alkoholiu ir lošimu, Aistė Jasaitytė-Čeburiak komentuoti nenorėjo.

„Tai yra tik Oksanos nuomonė, jos santykis į savo vyrą. Kaip ji išmano, taip tegul ir elgiasi. O aš atsitraukiu. Simas yra suaugęs vyras ir pats kalbės už save, kai bus pasirengęs. Manau, kad jis gali sau atstovauti“, – 15min sakė Aistė Jasaitytė-Čeburiak.

„Mano profesija (psichologės-psichoterapeutės – red.) viską matyti plačiau, reaguoti, kaip tai atsitinka. Galėčiau analizuoti, bet šioje situacijoje negaliu būti visiškai objektyvi. Čia yra mano brolio gyvenimas, aš turiu savo. Nesame mes taip visi persipynę, laikome ribas, gyvename savo gyvenimus.

Nenoriu pateisinti brolio elgesio. Tikrai nepateisinu to smurto, tikrai gaila, nes taip gyvenime nutinka. Matyt, iš kažkokio bejėgiškumo jausmo. Arba kai būna išprovokuotas. Maža ką. Labai sunku kalbėti. Nenoriu nupiešti nei kad kita pusė labai kalta, nei Oksanos kažkaip teisti. Tikrai ne, ji tikrai turi dėl ko išgyventi, yra ir mano brolio pusė, kodėl būna tam tikri veiksmai. Tik smurto tikrai nepateisinsiu“, – 15min kalbėjo A.Jasaitytė-Čeburiak.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius