Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oksanos Pikul dovana – šventinio makiažo pamoka: „Kartais ir pati pykstu, kad nerandu sau laiko“

Vizažo meistrė, atlikėja Oksana Pikul-Jasaitienė išskirtinai su 15min skaitytojais dalijasi šventinio makiažo idėja. Įkvėpta ryškių spalvų ir blizgučių, Oksana didžiosioms metų šventėms moterims siūlo pasidaryti chaki spalvos makiažą.
Oksana Pikul-Jasaitienė
Oksana Pikul-Jasaitienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Puikiai suprantu moterų norą švenčių metu atrodyti stulbinančiai“, – pokalbį pradeda O.Pikul-Jasaitienė. 14 metų šioje srityje dirbanti meistrė sako, kad per didžiąsias metų šventes šiais metais nereikėtų vengti spalvų ir blizgučių – tiek aprangoje, tiek ir makiaže.

Geltona ir rožinė, pasak Oksanos – madingiausios šio meto spalvos. Spalvoti šį sezoną ir akių kontūro pieštukai – jais nubrėžta linija gali būti nesibaigianti, aptemdyta. Šiais metais labai madingi skaistalai – kuo ryškesni, tuo geriau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kalėdoms namus papuošusi O.Pikul-Jasaitienė: „Sau ir visiems linkėčiau ramybės, šilumos ir meilės“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė

Oksana juokauja, kad įprastai savo makiažui skiria maždaug 15 minučių, nesvarbu, ar skuba į susitikimą, ar į vakarėlį: „Kartais pykstu ant savęs, kad kitiems laiko turiu, o sau – beveik niekada.“

2018 metų makiažo tendencijos

Vizažistė sako, kad makiažo tendencijos, kaip ir mados, nuolatos kinta – keičiasi spalvos, modeliavimas. Tačiau kai kurie dalykai gali nesikeisti ir kelerius metus.

„Šiemet kaip ir praeitais metais madingos švytėjimo suteikiančios priemonės (highliter'iai). Jos intensyviai buvo naudojamos dar vasarą, žiemą jų populiarumas darant makiažą nė kiek nesumažėjo. Tiesa, šios švytinčios pudros dabar tepamos taisyklingesne forma nei šiltuoju metų periodu. Jų atsirado įvairių spalvų: aukso, perlo, sidabro ar net raudonų.

Šiais metais taip pat pasikeitė bliko – ryškiausios iššviesintos veido dalies – vieta. Anksčiau blikas buvo aukštojoje antakio zonoje, dabar jis nukeliavo į akių pradžią. Oksana sako, kad blikas dabar gali būti rožinės, žalios, mėlynos spalvos.

Spalvų įgijo ir akių pieštukas – akių kontūro linija gali būti spalvota, nesibaigianti ar net aptemdyta. O.Pikul-Jasaitienė sako, kad šiais metais pasikeitė ir forma – linija yra tiesi ir labai aiški.

Kalbėdama apie populiariausias spalvas, Oksana išskiria geltoną ir rožinę: „Šias spalvas matome žurnaluose, su jomis eksperimentuoja ir žvaigždės – ne tik dažo plaukus, bet ir naudoja makiaže. Jų yra įvairių atspalvių – gali būti šalta rožinė, šalta geltona, šilta geltona, svarbu žinoti, kuri jums labiausiai tinka.“

Sužinoti, kuris atspalvis jums tinka – šiltesnis, šaltesnis, galite pagal savo odos tipą: pavasaris, žiema, vasara ar ruduo. Tačiau Oksana ragina nebijoti eksperimentuoti – tik taip gali gimti neįprasčiausi įvaizdžiai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė

Šie metai ypatingi ir tuo, kad į madą grįžo skaistalai. Oksana šia tendencija itin džiaugiasi – tai labai mėgstama moters makiažo priemonė. Skaistalai, pasak vizažistės, moters veidui suteikia skaistumo ir gyvybės. Šiais metais madingi itin ryškūs skaistalai.

Kalbėdama apie tendencijas, Oksana prisimena ir kiek netikėtą, kitais metais įsigalėsiančią tendenciją – į madą grįš siūlo tipo antakiai.

„Jų forma bus kiek pasikeitusi, ne taip primins garsiuosius siūlus. Tad dabar jau pats metas pradėti tam ruoštis“, – juokaudama sako O.Pikul-Jasaitienė.

Kaip išsirinkti tinkamą kosmetiką?

„Nedrįsčiau sakyti, kad vien tik brangi kosmetika yra gera, o pigi – prasta. Ieškodama geriausio varianto, bandau derinti abu“, – sako Oksana. Ir priduria, kad svarbiausias dalykas renkantis kosmetiką – jos testavimas.

„Prisipažįstu, kad kosmetiką perku reikia jos man, ar nereikia. Bet visada ją išbandau prieš įsigydama. Įsitikinu, ar man tinka jos spalva, sudėtis, tekstūra. Taip pat patarčiau visada pasikliauti parduotuvės specialisto nuomone – jie tikrai jums gali parinkti tinkamiausią variantą“, – apie tinkamą kosmetikos pasirinkimą kalba Oksana.

„Geras pamatas po namu ir namas gerai stovės, o jei prastas pamatas ir namas judės“, – tokį palyginimą kalbėdama apie makiažo pagrindą duoda Oksana. Pasak jos, tai vienas svarbiausių makiažo elementų.

Tai yra arčiausiai odos esantis makiažo sluoksnis, tad labai svarbu drėkinti, apsaugoti ir neteršti savo veido. Rinkdamasi kreminę pudrą Oksana sako niekada netaupanti.

Paklausta apie didžiausias makiažo klaidas, Oksana sako, kad jas išskirti sunku, nes visi makiažo meistrai klaidas vertina skirtingai. Vieniems tai gali būti neatleistina klaida, kitiems – labai madingas dalykas.

„Dažniausiai pasitaikantis dalykas – neteisingas odos tono pasirinkimas – per šaltas, neatitinkantis moters odos spalvos. Dar viena klaida – netinkamas šešėlio retušavimas. Tiesa, dalį jų galima lengvai išspręsti, tam yra specialūs spalvos korektoriai, jie gelbsti pasirinkus netinkamą toną, ištaiso padarytas klaidas“, – apie klaidas pasakojo Oksana.

Lengvi žingsniai, kaip pasidaryti šventinį makiažą:

Veido pagrindas:

Veidas padengiamas kremine pudra, paryškinami antakiai. Po to seka veido modeliavimas, akių modeliavimui naudojama bronzinė pudra – ji suteikia švelniai saulėje įdegusios odos efektą.

Su skaistalais dar kartą paryškinamas ne tik veidas, bet ir akys. Jie moters veidui suteikia gyvybės ir švytėjimo efektą, atgaivina akis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Oksanos Pikul-Jasaitienės šventinio makiažo idėja
Luko Balandžio / 15min nuotr./Oksanos Pikul-Jasaitienės šventinio makiažo idėja

Akys:

Šventiniam makiažui naudojami kreminiai šešėliai. Juos Oksana pasirinko dėl kiek neįprastos chaki spalvos.

„Visada mokau moteris viską daryti paprastuoju būdu, neimkite jokių šepetėlių, tiesiog su pirštais užtepkite ant voko kreminį šešėlį“, – pataria O.Pikul-Jasaitienė.

Oksana makiažui pasirinko ilgalaikį kreminį šešėlį – tokiu atveju nereikia naudoti papildomos priemonės, kuri jį užfiksuotų.

„Čia jau būtų galima sustoti ir taip keliauti į vakarėlį“, – sako Oksana, tačiau čia pat priduria, kad tai šventinis makiažas, tad jam reikia suteikti šventiškumo.

Vokai:

Makiažui trūksta spindesio, jam suteikti O.Pikul-Jasaitienė pasirinko auksinius šešėlius, jie tepami ant abiejų vokų pusių – apatinio bei viršutinio. „Tik per viduriuką, toliau netepu, užfiksuoju biriais šešėliais, po to juos išlyginu.“

Kaulėtosios zonos retušavimui Oksana pasirinko kiek neįprastos – plytų spalvos šešėlį. Ši spalva įsigalėjo jau praėjusiais metais ir vis dar tebekaraliauja.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Oksanos Pikul-Jasaitienės šventinio makiažo idėja
Luko Balandžio / 15min nuotr./Oksanos Pikul-Jasaitienės šventinio makiažo idėja

Blikui – ryškiausios iššviesintos veido dalies sukūrimui O.Pikul-Jasaitienė pasitelkia tą patį geltoną blizgantį šešėlį. Pasak Oksanos, labai svarbu gerai retušuoti akis, tik tada makiažas bus taisyklingas. Kadangi šventės, naudojamas blizgus akių pieštukas.

Skruostai

Švytėjimo suteikimui Oksana naudoja birią švytinčią pudrą. Ja pašviesinami skruostai, taip pat nosis. Tada – Kupidono lankas, taip sudaromas putlių lūpų efektas.

„Perbraukiame pudra ir per lūpas, tada pasiėmę mažesnį šepetėlį su ta pačia švytėjimo suteikiančia priemone dar kartą kuriame bliko efektą viršutinėje antakio zonoje“, – šventinio makiažo idėją pasakoja Oksana.

Blakstienos

Nors pačiai mėgstamiausias mėlynos spalvos tušas, O.Pikul-Jasaitienė ragina naudoti spalvotus: mėlyną, žalią, rudą tušą.

Šventiniam makiažui Oksana naudoja juodą tušą, juo paryškina blakstienas. „Daug dėmesio tušui neskiriu, nes blakstienos priaugintos“, – paaiškina vizažistė.

Lūpos

Luko Balandžio / 15min nuotr./Oksanos Pikul-Jasaitienės šventinio makiažo idėja
Luko Balandžio / 15min nuotr./Oksanos Pikul-Jasaitienės šventinio makiažo idėja

Jei moters lūpos siauresnės – nereikia bijoti jas šiek tik pastorinti – kelis milimetrus kilstelėti lūpų liniją. Siauros ir ryškios lūpos gali padaryti moterį piktą.

„Ryškios akys, blankios lūpos – klasikinė taisyklė“, – sako Oksana, būtent tokią – blankią rožinę spalvą ji ir pasirinko šventiniam makiažui.

VIDEO: Oksana Pikul-Jasaitienė – apie Kalėdas, eglutę ir naujamečius linkėjimus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius